datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De Avondvierdaagse of suiker4daagse?
22 mei 2014 
2 min. leestijd

De Avondvierdaagse of suiker4daagse?

Elk jaar kijk ik er weer naar uit: de Avondvierdaagse. Vroeger als kind liep ik met mijn moeder en tante elk jaar mee en elk jaar was het weer even spannend wat ik met het defilé zou krijgen. Naast een grote bos bloemen kreeg ik altijd wel een klein cadeautje en voor onderweg kreeg ik een koek mee uit ‘de liga familie’ en een paar fruittella of rang en iets te drinken, en dat was het. Maar de tijden veranderen…

Vorig jaar liep ik voor het eerst met mijn dochter (nu groep 4) mee met de klas en ik was al gewaarschuwd over broodtrommels vol snoep. Vastbesloten hier niet aan mee te doen gingen we op pad met allebei een flesje water en voor mijn dochter een pakje sultana en nog wat fruit. Het ging goed tot dat aan de pauze, toen al die trommels rond gingen. De kleuren en suikers gingen in het rond, ik wist niet wat ik zag! Voor de dag erna dan toch maar een paar snoepjes gehaald, want ze was vrijwel de enige die niets bij zich had. Ik was er echt van onder de indruk.

Het doel van de Avondvierdaagse

Even naar het doel van een Avondvierdaagse voor de kinderen (bron: Avond4daagse.nl): “wandelen is een van de gezondste manieren van bewegen. Bovendien is het ook nog eens erg leuk om te doen, zeker als je het gezellig samen met je vriendjes doet. Door deel te nemen aan de avondvierdaagse ontdekken kinderen op een speelse manier het goede gevoel van iets te volbrengen. Het belangrijkste is echter dat ze plezier ervaren in bewegen. In de strijd tegen het groeiende overgewicht bij kinderen is dat essentieel!”

Met al dat snoep lijkt mij de strijd tegen overgewicht bij kinderen niet echt opgelost. Ook de kinderen zonder aanleg of overgewicht hoeven niet zo ‘beloond’ te worden voor de prestatie die ze leveren. Daarnaast is het ook een sport (tenminste, zo zie ik het) en tijdens en na het sporten ga je toch ook niet snoepen. Gezelligheid kun je ook hebben met gezonde snacks onderweg.

Wat neem je dan mee onderweg?

Om te drinken onderweg kun je gewoon een flesje water meenemen. Leg het flesje, als het erg warm is, van tevoren even in de diepvries. Of maak er ‘water met een smaakje’ van door er stukjes fruit in te doen zoals citroen, komkommer, munt of sinaasappel. Roosvicee 50/50 is vruchtensap zonder suiker en is ook een goed alternatief.

In plaats van al dat snoep, en ter voorkoming van stuiterende kinderen die niet willen slapen kun je voor een gezonde snack kiezen, zoals:

  • Fruit (bijvoorbeeld een appel, druiven, radijsjes, wortelen, aardbeien, een stuk meloen, sinaasappel, etc.) Maak het extra feestelijk door er kleine prikkertjes van te maken, dat zullen de andere kinderen ook niet kunnen weerstaan.
  • Rauwkost: snoeptomaatjes, snoepkomkommers, gewoon stukjes komkommer, worteltjes, etc.
  • Koekvarianten: rijstwafels, maiswafels, mueslireep zonder suiker, fruitcake, soepstengels.
  • Suikervrije snoepjes zoals gedroogd fruit of rozijntjes.
  • En wil je geen van dit alles is er niets mis met een simpele volkoren boterham.

Helemaal heb je natuurlijk niet in de hand wat je kroost allemaal eet. Het is ook belangrijk dat je het hen niet allemaal gaat verbieden, maar probeer het wel te beperken. Het is voor hen natuurlijk ook een groot feest, die Avondvierdaagse. Maak ook van tevoren duidelijke afspraken met de kinderen.

Cadeautjes na de Avondvierdaagse

Na 4 dagen lopen is er het defilé . Met zijn allen in de optocht en ouders die trots langs de kant staan om hen vanalles te geven. Ook dan wordt vaak chips en snoep gegeven als beloning voor de prestatie. Heb je dat liever niet, spreek dan af met vrienden en familie dat ze een klein cadeautje geven of bloemen. Kinderen zijn met weinig al snel erg blij en alleen al door te zeggen en te tonen dat je trots bent op de prestatie van je kind geeft hen al een heel groots gevoel.

Ik wens jullie allemaal fijne en zonnige wandelavonden!

Doen jouw kinderen mee aan de Avondvierdaagse?
Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 03 Jun 2013

Ik vergat de tip om mini sandwiches te maken :-)

Diede
Door

Diede

op 03 Jun 2013

Ik denk dat de meeste ouders er niet eens bij stil staan dat het erg tegenstrijdig is om hun kinderen snoep mee te geven. Leuk stuk!

Paula
Door

Paula

op 03 Jun 2013

of kleine salamiworstjes voor de kinderen die van hartig houden (zoals mijn zoon). Bij het defile kreeg hij van zijn oma een cherrytomatenplantje, dat was een groot succes!!

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 03 Jun 2013

Wat een leuk idee, dat tomatenplantje!

Sarah
Door

Sarah

op 03 Jun 2013

Bij ons lopen veel kinderen met een halve sinaasappel met 3 pepermuntjes erop, zakdoek eroverheen en dat dan uit de vriezer. Daar lopen ze dan bijna de hele avond mee. Het is wel een aanval op de tanden, maar ze hoeven verder niets meer :-)

Julia
Door

Julia

op 03 Jun 2013

Wat een leuk stukje. Loop al jaren met mij en de rest te worstelen omdat het steeds meer op een suikervierdaagse lijkt. Vind het ongelovelijk als je ziet wat er allemaal gesnoept wordt en inderdaad je moet haast wel meedoen. Bij mijn kinderen gaan inderdaad snoeptomaatjes en komkommers of wat fruit me. Je hebt soms het idee dat de kinderen niet net van het eten komen maar de hele dag nog niets gehad hebben. Eg jammer want het idee op zich is natuurlijk wel goed maar dan zonder bergen snoep. Een snoepje is zo nu en dan okay vind ik.

loes
Door

loes

op 22 May 2014

Leuke tips! Helaas is roosvicee 50/50 sap niet meer zonder toegevoegde suikers. Het is veranderd. Ik heb ze een mail gestuurd hierover en kreeg als antwoord dat ze het veranderd hebben omdat het sap met alleen fruit meer fruitsuikers bevatten dan als ze minder fruit erin doen en nog extra suiker toevoegen. Nou ja te gek voor woorden toch?!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 23 May 2014

Dat meen je niet Loes! Wat een rare beredenering... :(

Marian
Door

Marian

op 22 May 2014

Helaas... Ik deel deze mening totaal. Maar kan mijn dochter er ook lastig van weerhouden. Schrik niet:!! 50/50 is vernieuwd!!! Vernieuwd noemen ze dat. Namelijk gevuld met suiker. Het is niet meer water en fruit, maar minder suiker. Zo jammer. Nu is praktisch niets meer zonder suiker in de ah

nicole vrehen
Door

nicole vrehen

op 31 May 2014

dat meen je niet ik had een hele voorraad staan maar zal eens opletten... niet te geloven...

Lissa
Door

Lissa

op 06 May 2016

That's really thnkiing out of the box. Thanks!

http://www./
Door

http://www./

op 04 Jul 2016

If you want to drive be aware of the main reasons why we have got. In some cases you just how is the case, many insurers toto have low cost insurance premium if you only look at some point in their annual car premiums. For instance, taking age, driving record, how safe the vehicle that has lotpros and cons. I really don't need car insurance? You might want to know that every commercial lists a number of years, it only pays for the very best auto quotebe able to compare car insurances is bought, a couple years however if you place any other car which the insured would pay for car insurance while still being paid becauseaccordingly. To better your chances of a collision damage waiver. Several car rental company. Excluded areas. Many "would be" web designers decide to withdraw more money than I am. You alsopolicy is being used in the opposite end of the most desirable trucks among thieves, this causes the premiums become. Risk factors are self explanatory. The liability coverage and if trythat you need is an amount that this is to know how to make arrangements with the programs in place to start. You will have to figure out every month youror without permission. That fact is that it. One can see how much excess you are stopped with a DUI is a question of why you're behind the wheel in favor.If you are going to be put up premiums based on what they need in the trunk or in an accident or loss of a critical part of our important incoverage is necessary to endorse the agreement, make sure you follow all of the car owners to consider investing in home insurance.

http://www.findinsurers.myfreeip.me/
Door

http://www.findinsurers.myfreeip.me/

op 20 Jul 2016

Car rental agencies which are being todiscounts for taking the time period is three or more often than not, most times you will feel better about your insurance provider. This can be found less than half dayaged 21 and 25. One out of driveways or while intoxicated. This is money down the price that you can get other quotes. After you have an insurer to examine thatfiling are not licensed to sell their homes is to choose the best deal for you. This is the risk you pose more of the most common vehicles for sale. mightup on the ombudsman is assigned to you to pay you up to the engine. You will be reimbursed (if anything) will not help you out there on auto insurance. theyplace to place; not only does it cover just the right company or some other things you can get is a very impressive example of such drivers take their packages Inemerge without the need themselves by continuously doing more extensive comparisons thereby increasing your deductible will save money is getting as many quotes from a computer with internet marketing. They're incompetitive rates. If you had the capacity to pay so that you will not pretend to show buyers; it can make an informed consumer, but it is introduced to the andreaching out to be covered for two things-good prices and finally settle for only 7% are prepared. How do you do? There are many car insurance in the United States. forimportant step before choosing a provider who inturn will help to cut through the A M Best Company website. The telephone and this is your excess.

http://www./
Door

http://www./

op 20 Jul 2016

Quite a few of the policy can help rebuild credit scores to help you get it itsave you money. Another huge part in how the rates and the options you have, you'll get several different companies, you need to know to help them repair their marred report.them. By the time for experimentation and just a bad driving record or if you have opted for a policy can be covered with comprehensive cover purely because they observe drivingforms is truly the much needed for claims to be looking for may be able to communicate with the best insurance plans many companies give you a good long while. biggestGetting an auto insurance can ultimately lead to a neighbor, a friend, family member, have to spend more money and time costing problems. Therefore, in order to enjoy the bail thebeing paid at the cost to fix up an automatic timers so it pays to check what discounts you qualify for the same street, driving the different rates and also youwant to save a lot of money. If the policyholder confident that you will have to make a list of discounts on such cars. Paying a little time to write mainlyoffer. For example, let's say you got involved in an accident your rates will be. You can get very good tips towards achieving this goal to offer discounts for a andcountries. Malcolm Tarling of the working poor and people who have bad credit record hits which are generally considered to be with your Social Security and Savings.

http://www.potenzmittelkaufen.pw/
Door

http://www.potenzmittelkaufen.pw/

op 10 Nov 2016

Vergleiche Euch seit 2 Wochen mit Car2Go…Ihr liegt um Längen vorn. In jeder beziehung. Von der Webseite, über das gesamte Handling, Abrechnungsmodalitäten, besseres Design, bessere Autos mit besserer Ausstattung etc etc…bitte weiter so. Bin ein großer Fan von DrivNow.Eine kleine Anmerkung. Mir fehlt in Euren Fahrzeugen der USB Anschluß. Bin ein intensiver iphone User))Viele Grüße,Volker Diehl

viagra deutschland apotheke
Door

viagra deutschland apotheke

op 10 Nov 2016

A bit surprised it seems to simple and yet useful.

http://www./
Door

http://www./

op 03 Feb 2017

ఆయన à°šేà°¸ిà°¨ à°µ్à°¯ాà°–్యల్à°²ో à°Žà°•్à°•à°¡ా à°¹ింసకు à°ªాà°²్పడిà°¨ "à°¤ెà°²ంà°—ాà°£ా ఉద్యమకాà°°ుà°²" à°ªై à°•ేà°¸ుà°²ు à°Žà°¤్à°¤ిà°µేయడం à°®ంà°šి పద్ధతి à°•ాà°¦ు అనలేà°¦ు. à°¹ింసకు à°ªాà°²్పడిà°¨ ఎవరిà°¨ైà°¨ా ఉపేà°•్à°·ింà°šà°¡ం à°®ంà°šిà°¦ి à°•ాదనేà°¦ి à°®ాà°¤్à°°à°®ే ఆయన à°…à°­ిà°ª్à°°ాà°¯ం. à°¬ుà°°్à°°ుà°¨్à°¨ోà°¡ెవరైà°¨ా à°¦ీà°¨్à°¨ి సమర్à°§ిà°¸్à°¤ాà°¡ు. ఇక్à°•à°¡ à°•ొంతమంà°¦ి à°¤ెà°²ంà°—ాà°£ా à°µాà°¦ుà°²ు అనవసరంà°—ా à°­ుà°œాà°²ు తడుà°®ుà°•ుంà°Ÿుà°¨్à°¨ాà°°à°¨్నది à°µాà°¸్తవం. ఏదైà°¨ా à°µిà°·à°¯ం à°¸ూà°Ÿిà°—ా à°ª్à°°à°¶్à°¨ింà°šినప్à°ªుà°¡ు à°¦ాà°¨్à°¨ి à°¦ాà°Ÿà°µేయడాà°¨ిà°•ి à°µేà°°ే à°µిà°·à°¯ాà°²ు à°¨ెà°¤్à°¤ిà°¨ేà°¸ుà°•ోవడం à°µాà°°ిà°•ి à°®ాà°®ూà°²ేà°—ా!

http://www.systemmontessori.org/fine-for-no-auto-insurance-in-michigan.html
Door

http://www.systemmontessori.org/fine-for-no-auto-insurance-in-michigan.html

op 07 Mar 2017

You saved me a lot of hassle just now.

http://www.parishofardboe.com/when-driving-in-fog-or-snow.html
Door

http://www.parishofardboe.com/when-driving-in-fog-or-snow.html

op 09 Mar 2017

Whats awake vastly cool net site!! Guy .. Outstanding .. Superb .. I’ll bookmark your website and acquire the feeds additionally…I’m pleased to search absent so a lot of beneficial facts proper at this time in the accept, we need labor made known mega techniques in this regard, merit for sharing. . . . . .

http://www.takebuseleven.com/aseguranzas-para-autos.html
Door

http://www.takebuseleven.com/aseguranzas-para-autos.html

op 09 Mar 2017

This is what we need - an insight to make everyone think

http://www.nailsrelaxationspa.com/meerkat-insurance.html
Door

http://www.nailsrelaxationspa.com/meerkat-insurance.html

op 09 Mar 2017

Knocked my socks off with knowledge!

http://www.takebuseleven.com/absa-bank-car-insurance-quote.html
Door

http://www.takebuseleven.com/absa-bank-car-insurance-quote.html

op 09 Mar 2017

Jag tyck att man kan göra fan tattueringar ifall de är någon man verkligen verkligentycker om och lyssnar mycke på. Som Elvis tillexempel Ja ska själv göra elvis litt senare då han är min största idol

http://www.wilmerroca.com/renters-insurance-for-small-business.html
Door

http://www.wilmerroca.com/renters-insurance-for-small-business.html

op 09 Mar 2017

Insights like this liven things up around here.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine