datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Word filiaalhouder van De Grootste Zaadbank van Nederland!
06 april 2017 
1 min. leestijd

Word filiaalhouder van De Grootste Zaadbank van Nederland!

De patenten op groenten wil de EU verbieden, maar multinationals gaan deze wet omzeilen. Strijd dus nu mee voor een waterdichte wet. Word filiaalhouder van de Grootste Zaadbank van Nederland! Op de natuurlijke eigenschappen van groenten en fruit hebben bedrijven al meer dan duizend patenten aangevraagd.

Multinationals claimen patenten

Die multinationals krijgen hiermee de eigendomsrechten over zaden, planten en vruchten met een 100% natuurlijke eigenschap. Dit geeft ze enorm veel macht. De gevolgen hiervan zijn rampzalig; de prijzen gaan omhoog, het vormt een risico voor onze voedselzekerheid en er komt minder keuze in de winkel. Ook belemmert het de ontwikkeling van nieuwe rassen, terwijl deze juist hard nodig zijn in verband met klimaatverandering.

zaadbank

Probleem opgelost?

De EU stemde onlangs, na veel maatschappelijk protest, voor een verbod op patenten op groenten en fruit. Dit is een belangrijke stap op weg naar een verbod op patenten op groenten. Alleen is het einddoel nog niet bereikt. We mogen nog niet te vroeg juichen. De juristen van multinationals gebruiken straks weer andere wegen in de wet zodat ze alsnog de controle over ons voedsel kunnen krijgen. De wet is nog niet waterdicht. Zo heeft het Europees Parlement laatst besloten dat er geen octrooien meer mogen komen op gekruiste groenten. Maar men wil voorkomen dat dit besluit tot wet komt, met octrooien verdienen grote bedrijven immers hun geld. Hiernaast blijven ook de 100 bestaande patenten op voedsel geldig. Dit schiet dus niet op zo. De komende maanden worden daarom écht cruciaal. Extra maatschappelijke druk en geld is hier voor nodig.

De Grootste Zaadbank van Nederland

De biologische belangenorganisatie Bionext wil zorgen voor een waterdichte wet die patenten op voedsel definitief verbiedt. Daar willen ze nu actie voor ondernemen. Daarom is Bionext een campagne gestart met 143 biologische speciaalzaken. In deze winkels zijn setjes van 5 door patenten bedreigde groentezaden te koop onder de noemer ‘De Grootste Zaadbank van Nederland’.

Strijd mee!

Ontvang bij een donatie vanaf €10,- een setje bedreigde zaden bij je thuis of koop ze voor €3,95 bij een biologische speciaalzaak. Laat de bedreigde zaadjes onderduiken in je vriezer of zaai ze in je tuin. En wordt hiermee een zichtbaar filiaal van De Grootste Zaadbank van Nederland. Inmiddels zijn er al zo’n 3.500 filiaalhouders van De Grootste Zaadbank.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden >>>

Word jij filiaalhouder van De Grootste Zaadbank van Nederland?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading