datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Heb jij af en toe last van zwelling, pijn en verzuring? Ontdek de kracht van gronding!
19 mei 2021 
3 min. leestijd

Heb jij af en toe last van zwelling, pijn en verzuring? Ontdek de kracht van gronding!

Gisteren was ik samen met een groep vrienden naar een eilandje geweest nabij de Ijssel langs Zwolle. Het was een geweldige verlaten plek, helemaal overwoekerd door de natuur. Ik had de eer om hier de hele dag op blote voeten te lopen en het deed mij heel veel goeds! Ik kan mij goed herinneren dat ik gister ochtend een beetje last had van mijn linker knie, maar door de hele dag mij in de natuur te hebben begeven was deze pijn op slag weg. Niet alleen dat, ik had ook nog eens meer energie en tekenen van zwelling leken zwaar te zijn verminderd. Daarnaast maakte het lopen op blote voeten mij extreem bewust van mijn omgeving. En ik merkte ook al snel dat tekenen van moeheid mijn lichaam verlaten. De pracht van het lopen op blote voeten is dat je weer in contact komt te staan met de aarde. Het is een terugkeer naar onze originele relatie met onze omgeving.

Gronding, een oneindige bron van welzijn voor de mens

De moderne maatschappij lijkt het contact met de aarde vrijwel geheel verloren te zijn. Sinds de komst van de rubberen zool heeft de mens zijn vermogen om te gronden ontnomen. Schoenen lijken voor de natuur zo vanzelfsprekend maar de natuur moet er niks van weten. De mens is namelijk ge-evolueerd met miljoenen verschillende zenuweindes in de voeten. Dit is niet voor niks. Gronden helpt ons namelijk om overtollige energie terug te geven aan de aarde en om bewuster te worden van de omgeving. Elke stap moet met gevoel worden gezet, onze voetzolen zijn immers kwetsbaar. Daarnaast brengt gronding, ook wel earthing genaamd de velen biologische ritmes van ons lichaam weer terug in harmonie. Gevoelens van onvrede worden omgezet tot balans.

Gronding tegen pijn en zwelling

Over de laatste jaren is het fenomeen van earthing extensief bestudeerd en wetenschappelijk onderbouwd. Mensen uit de telecom industrie wisten zo bijvoorbeeld al langer dat elektrische apparaten gegrond moeten zijn om goed een signaal te kunnen opvangen. Hetzelfde is waar voor de mens. Ons lichaam zou dan ook vergeleken kunnen worden met een geavanceerde antenne. Elke seconden golven elektrische stroompjes door ons zenuwstelsel om de cellen aan te sturen. In wezen zijn wij elektrische wezens. Wanneer ons lichaam niet gegrond is kan deze lastiger energie ontvangen en doorgeven. Daarnaast vormt earthing de fundering voor een medische doorbraak, en heeft het een bewezen werking tegen pijn en zwelling. Ons bloed gaat  sneller stromen, de zuurstof in ons lichaam neemt toe en ons zelf genezende vermogen word aangewakkerd.

Natuurlijk medicijn tegen veroudering

Is earthing dan een wonder? Nee het is de natuur! Waar de mens een effectief, gratis en voorraad loos medicijn ziet, ziet de natuur gezondheid als een vanzelfsprekendheid. Aangezien de meeste mensen nauwelijks nog maar fysiek contact maken met de aardbodem, zorgt dit ervoor dat het lichaam niet langer af kan van overtollige energie. Deze spanning heeft velen bronnen maar komen voornamelijk in de vorm van metabolische processen, toxines en straling. Deze positief geladen ionen worden ook wel vrije radicalen genoemd en zouden de grondslag geven voor veroudering. Zo komen deze vrije radicalen in contact met onze weefsels en zorgen ze voor miscommunicatie tussen de cellen van ons lichaam. Op den duur kan dit bijdragen aan DNA en cel schade.

De natuur heeft hiervoor een geniale oplossing. Vrije radicalen hebben namelijk een tegenhanger, en dat zijn de antioxidanten. Antioxidanten hebben een bewezen werking tegen zwelling en verzuring en helpen om de weefsels van het lichaam in balans te houden. Maar waar komen deze antioxidanten dan vandaan? De aarde schiet ons hierin wederom te hulp. Het aard oppervlak is namelijk negatief geladen en onttrekt dan ook positief geladen deeltjes uit ons lichaam. Wat het fysieke contact met de aardbodem zo bijzonder maakt is dat ons lichaam nu met alle gemak deze overtollige elektronen kwijt kan. De elektrostatische spanning in ons lichaam word zo opgelost. Daarnaast komen de velen biologische ritmes van ons lichaam weer in balans waardoor het zelfherstellende vermogen word aangewakkerd.

Loop iedere dag met je blote voeten in het gras

Groente en fruit bevatten ook antioxidanten, zij komen immers ook vanuit de aarde. Heeft de aarde wellicht zijn negatieve lading doorgegeven aan het natuurlijke voedsel? Het is naar mijn mening dan ook niet gek dat zoveel mensen rondlopen met chronische aandoeningen en sneller ouder worden dan ooit. De verbinding met de natuur is verruilt voor een steriele en kunstmatige manieren van leven. Gelukkig is de mens een natuurlijk wezen en zullen wij nooit onze natuurlijke behoeften kunnen negeren. Welke symptomen van onvrede je ook voelt, het is nooit te laat. Begin simpelweg door met je blote voeten door het gras te lopen. Met elke stap zal je lichaam je eindeloos dankbaar zijn! Je zal bewuster worden van je omgeving en je beter in je vel voelen. Het is het beste om elke dag wat tijd te nemen voor earthing, zelfs wanneer het koud is. Als je dit lastig vind zou je ook kunnen investeren in een grondingsmat voor je stopcontact waardoor je gedurende de dag kan ontladen. Hoe dan ook zijn de mogelijkheden van earthing enorm en zal je je lichaam er een groot plezier mee doen.

 

Loop jij weleens op blote voeten?

Over de schrijver
Philip (21 jaar) is een geboren systeemdenker. Hij houdt zich al vanaf jonge leeftijd bezig met de vele achterliggende belangen in de maatschappij. Hij zet zijn talent voor spreken en schrijven in om een holistisch en spiritueel gedachtegoed te vertegenwoordigen en uit te dragen. Zijn doel is om het welzijn van anderen te vergroten en zelf onderdeel te zijn van positieve verandering.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading