datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De orthomoleculaire diëtist, jouw specialist op voedingsgebied
24 juni 2013 
1 min. leestijd

De orthomoleculaire diëtist, jouw specialist op voedingsgebied

Graag stel ik je voor aan dé specialisten op voedingsgebied: de orthomoleculaire diëtist. In Nederland zijn er 55 orthomoleculair werkende diëtisten verenigd in een netwerk dat heet: Netwerk orthomoleculair diëtisten (afgekort NOD). Deze diëtisten zijn HBO geschoold met veel kennis van voeding, fysiologie, pathologie en gedragsproblematiek. De orthomoleculaire specialisatie is hier een vervolg opleiding op. Verder hebben diverse diëtisten ook nog de PNI opleiding gedaan, wat betekent dat ze geleerd hebben jou holistisch te bekijken en verbanden te kunnen leggen tussen diverse systemen in het lichaam. Denk aan darmen, hormonen, lever, zenuwstelsel. PNI staat voor Psycho Neuro Immunologie, op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Migraine, hooikoorts, eczeem, burnout, fibromyalgie?

Een orthomoleculaire diëtist helpt jou om preventief en curatief aan de slag te gaan met de verbetering van je gezondheid! Bij klachten kun je denken aan migraine, acne, hooikoorts, PCOS, eczeem, burnout, fibromyalgie en darmen. Maar ook de bekendere aandoeningen zoals diabetes, verhoogd cholesterol en onder – of overgewicht. Bekijk een volledige lijst van diagnoses waarvoor je terecht kun bij de orthomoleculair diëtist.

Zo herken je een orthomoleculair diëtist

Zie je ergens het bovenstaand logo dan heb je te maken met een orthomoleculair diëtist. Bianca van den Heuvel, verantwoordelijk voor de PR van het NOD; Het logo representeert onze visie. Kleuren spelen daarbij een rol . Rood staat voor hart en passie. Groen voor hout en ontplooiing. Blauw staat voor nieren, uitscheiding van afvalstoffen. Ons motto: “Voed je gezondheid”.

Het NOD is een kennisnetwerk en deelt kennis met orthomoleculair diëtisten zodat zij jou nog beter kunnen adviseren in je zoektocht naar de voor jou juiste pure en natuurlijke voeding. Want weet jij nog wat goed voor jou is? Kun je professionele adviezen gebruiken ter verbetering van jouw gezondheid neem dan contact met 1 van onze collega’s in het land op en start NU met een andere levensstijl!

Een orthomoleculaire diëtist bij jou in de buurt

Zie jij voeding ook als de basis van gezondheid? Ben je ook van mening dat veel gezondheidsproblemen verholpen of voorkomen kunnen worden door de juiste voeding? En wil jij advies over welke pure en natuurlijke voedingsmiddelen voor jou goed zijn? De orthomoleculair diëtist is er voor jou als jij NU aan de slag wil met een gezondere levensstijl! Maak gerust eens een afspraak met 1 van 55 orthomoleculair werkende diëtisten in Nederland.

Wist jij van het bestaan van het NOD en wat een orthomoleculair diëtist precies doet?

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marianne Baas
Door

Marianne Baas

op 04 Jun 2015

Kunt u mij ook zeggen, waar ik een orthomoleculaire dietist in Zeeuws-Vlaanderen kan vinden?! Mvg, Marianne Baas

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading