datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De vele voordelen van tarwegras + smoothie met tarwegras
06 oktober 2013 
3 min. leestijd

De vele voordelen van tarwegras + smoothie met tarwegras

Tarwegras is gezond en draagt bij aan het optimaal functioneren van ons lichaam. En niet geheel onbelangrijk in deze tijd van het jaar: tarwegras is een belangrijke bron van ‘zonne-energie’. Wie tarwegras onderdeel maakt van haar dagelijkse dieet, bijvoorbeeld door middel van tarwegrassap of -poeder, zal ervaren dat je meer energie hebt, je afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor je lichaam een stuk beter gaat functioneren.Bij langdurig gebruik werkt het ook nog eens cholesterolverlagend. Lees mee en ontdek deze en de vele andere voordelen die tarwegras je kan bieden!

Over tarwegras

De naam tarwegras wordt gebruikt voor gekiemde tarwekorrels. Dit gras beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diepgroene sap staat bol van de vitaminen, mineralen en enzymen, zoals: vitamine A, vitamine B-B12, vitamine C, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor, natrium, vitamine K & E. Daarnaast bevat tarwegras ook nog eens kobalt en zink. De voordelen van het zeer geconcentreerde sap worden al zichtbaar bij het drinken van 30 ml per dag.

Fotosynthese

Het sap bestaat ook voor zo’n 70% uit chlorofyl (beter bekend als bladgroen, het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese), wat schadelijke stoffen bindt en afvoert. In de veertiger jaren werd bladgroen vooral als antibacteriële stof gebruikt in medicijnen om zo infecties aan de huid en de keel te behandelen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het sap van groene planten, zoals dat van tarwegrassap, kunnen bijdragen aan het genezen van zweren wanneer het sap direct op de zweer gedaan wordt. Het zuivert het bloed, ontgift de spieren, weefsels en organen met name de lever. Het stimuleert de vermenigvuldiging van de cellen van de slijmvliezen en is dus goed voor allerlei maag-darmklachten.

De voordelen van tarwegras

Tarwegras poeder

De vele voordelen van tarwegras op een rijtje:

 • Het is een energiebooster
 • Bevalt 90% van alle vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft
 • Staat gelijk aan 800-900 gram fruit/groente
 • Makkelijk te drinken
 • Versterkt het immuunsysteem en goed voor je algemene gezondheid
 • Biologisch gekweekt tarwegras bevat vrijwel alle van de ruim 100 elementen, in de vorm van de ons bekende vitaminen en mineralen, die door het menselijk lichaam met weinig energie verteerd worden.
 • Werkt cholesterolverlagend
 • Tarwesap is een levende bron en voorziet ons lichaam van levende ‘zonne-energie’!

Tarwegrassap

Tarwegrassap is puur sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras juist wel.
Ter vergelijking± een dagelijkse dosis van een half glas tarwegrassap staat gelijk aan meer dan een kilo vers fruit en groente.

Zuur-alkaline balans

In veel van het hedendaagse voedsel blijven vaak restanten van zuren in het lichaam achter. Tarwegras is een van de meest baserijke superfoods die er zijn. Tarwesap is alkaliserend en gaat daarmee het zuur tegen. Lichaamscellen functioneren beter op deze manier.

Verser dan vers

Matstone tarwegras slowjuicer

Het is algemeen bekend dat fruit en groente hun waarde verliezen naarmate de tijd verstrijkt na het oogsten. De hoeveelheid vitamine C daalt in de eerste 24 uur na het oogsten ongeveer met 50%. Tarwegras groeit door tot aan het moment dat het geperst wordt. Verser is niet mogelijk!

Je kunt er op kauwen als kauwgum en je kunt er met behulp van een een (electrische) keukenmachine sap van persen. Tarwegrassap kan alleen gemaakt worden door een koude pers/slowjuicer. Sapcentrifuges kunnen namelijk geen sap winnen zonder het gras te vermalen. De grasresten die dan in het sap terecht komen zijn niet te verteren. Een sapcentrifuge werkt op hoge toeren en dus ontstaat er een hoge temperatuur waardoor er mineralen en vitamines verloren gaan.

Smoothie met tarwegraspoeder

Ga je de tarwegras verwerken in een smoothie dan kan dat alleen met het verse sap (wat natuurlijk puur ook heel lekker is) of heel gemakkelijk met tarwegraspoeder. Dit kun je bij de natuurwinkel of gezondheidswinkel kopen. Tarwegras heeft van zichzelf een licht zoete smaak en een prachtige smaragd groene kleur.

Recept voor een smoothie met tarwegras

 • 1 banaan
 • 1 advocado
 • 1 mango
 • 750 ml water
 • 1 eetlepel tarwegraspoeder

Blender alles door elkaar tot een heerlijke gezonde smoothie en genieten maar!

Ben jij al bekend met de vele voordelen van tarwegras?

Boeken Tip: Tarwegras, het beste medicijn van de natuur

Doe ook mee met de 21 dagen Groene Smoothie Challange!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Evelien
Door

Evelien

op 27 Nov 2012

Hallo,Ik vroeg me af of tarwekiemen even goed zijn?Dankjewel! Evelien

carolien dubbeld
Door

carolien dubbeld

op 03 Dec 2012

Hoi Evelien,Tarwekiemen zijn de kern van een tarwekorrel, tarwegras de kiem van de tarweplant voor dat het uitgroeit tot graan.Tarwekiemen zijn rijk aan vitamine E en eiwitten, b-vitamines, ijzer,fosfor, spoorelementen, omega 3/6, lechitine, anti-oxidanten, zink, en vezels. Inderdaad dus boordevol goede stoffen. Tarwegras heeft ook een heel reeks met geweldige voedingsstoffen maar bovenal dus de "chlorofyl" waar ik in het artikel over geschreven heb. Dit zit niet in de tarwekiemen. Tarwekiemen bevatten gluten en tarwegras niet.Groetjes Carolien

Margreet Pielage
Door

Margreet Pielage

op 27 Nov 2012

ik heb onlangs tarwegras poeder gekocht.Soms maak ik een smoothie waar ik het indoe en soms ook door de Yogarde. Heb verder geen recepten, ideeën wat ik er mee kan doen. Wellicht ook door pannekoeken beslag van havermeel, spelt, chiazaad, ei en water?? 750 ml water aan de banaan. avocado en manga is voor 4 personen???[smoothie]

Peter
Door

Peter

op 23 May 2018

Liever niet verhitten. Dan kunnen al de verschillende voedingsstoffen beschadigd raken.

Lukas
Door

Lukas

op 25 Jan 2013

De hoeveelheid mineralen in een plant is toch 100% afhankelijk van de hoeveelheid mineralen die het toegediend krijgt, naast de potentie om deze mineralen op te nemen. Tarwegras neemt misschien wel alle mineralen op, maar krijgt het deze ook toegediend? Is daar speciaal mest voor dat alle nutriënten bevat?

Tarwegras | Alles over eten
Door

Tarwegras | Alles over eten

op 18 Jun 2013

[...] Meer informatie over tarwegras vind je ook op de site van Miss Natural. [...]

karin
Door

karin

op 03 Jul 2013

vraag: ik eet elke ochtend yoghurt mat chiazaad, hennepzaad en gojibessen. heeft tarwegras dan nog een toegevoegde waarde?

karin
Door

karin

op 03 Jul 2013

ik eet elke dag yoghurt met chiazaad, hennepzaad en gojibes. heeft tarwegras dan nog toegevoegde waarde?

Ramona
Door

Ramona

op 01 Aug 2013

Kan ik tarwegras (poeder) veilig gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Eva van Zeeland
ellen janssen
Door

ellen janssen

op 29 Aug 2013

Nee, zeker niet. Het heeft een hoog gehalte aan vitamine k die zorgt voor de bloedstolling en dus ook kan zorgen voor klontering in de navelstreng. Overleg met je verloskundige of arts alsjeblieft. Tarwegras is niet alleen heel gezond, er zitten wel degelijk risico's aan die je serieus moet nemen, zeker als je zwanger bent!!!!

Simone Wijnberg
Door

Simone Wijnberg

op 06 Oct 2013

Volgens mij is "kattengras" vaak hetzelfde als tarwegras. Kattengras wordt namelijk gekweekt van gerst, haver of tarwekiemen.

jolanda
Door

jolanda

op 06 Oct 2013

ik drink elke morgen een glas tarwegras poeder met jus-orange super. en mijn psoriasis word er rustiger van

Margreet Oosterhof
Door

Margreet Oosterhof

op 06 Oct 2013

Is het tarwegraspoeder gedroogd tarwegrassap of gedroogd tarwegras? Dit is nog even onduidelijk voor mij, want ik lees dat het tarwegras op zich dus niet zo goed te verteren is.

jolanda
Door

jolanda

op 06 Oct 2013

ik heb gedroogd tarwegras poeder..

Kaatje
Door

Kaatje

op 10 Oct 2013

Ik kan geen tarwe verdragen. Het is geen glutenprobleem maar een tarweprobleem. Hoe is dat dan bij tarwegras? Word ik daar ook ziek van of is dat weer heel anders?Alvast bedankt!Groetjes Kaatje

Heleen
Door

Heleen

op 28 Oct 2013

Tarwegraspoeder bevat geen gluten. Ik heb zelf ook moeite met het verwerken/verdragen van tarwe en mijn ervaring met tarwegrasoeder is supergoed! Ik zou je aanraden om het een paar weken te gebruiken. Je merkt zelf vast heel goed of je er baat bij hebt of juist niet. Ik voelde de eerste keer dat ik het gebruikt had een heel duidelijk en prettig, gezondmaken effect inmijn lichaam!

Edith
Door

Edith

op 25 Nov 2013

Kun je een poes ook tarwegraspoeder geven in plaats van kattengras? Ik meng dagelijks een lepeltje fijngeknipt kattengras door haar brokjes. En ik vraag me af of tarwegraspoeder een goed alternatief is. Bij voorbaat dank voor eventuele reacties.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine