datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De voordelen van onbeschermd zonnen + Win Natuurlijk Zonbescherming
16 maart 2017 
4 min. leestijd

De voordelen van onbeschermd zonnen + Win Natuurlijk Zonbescherming

Heerlijk die eerste zonnestralen op mijn gezicht! Afgelopen zondag hebben wij de 7e verjaardag van Bob en Lex gevierd en konden de hele dag buiten in de tuin zitten en genieten van de eerste zonnestralen. Op zo’n moment realiseer ik mij weer hoeveel ik deze warmte heb gemist en dat ik te lang binnen heb gezeten. Tijd om mijzelf weer op te laden zonder te veel bedekkende kleding zodat mijn lichaam vitamine D kan aanmaken. In dit artikel alles over de voordelen van onbeschermd zonnen en het gebruik van natuurlijke zonbescherming.

Geen zon is ongezond

Over het algemeen wordt zonlicht gezien als ongezond, met een verhoogde kans op huidkanker. Daarom is het ook noodzakelijk om verstandig te zonnen. Het is trouwens nog veel slechter wanneer je uit te zon blijft. Hierdoor mis je de gezondheidsvoordelen op je huid en dat weegt veel zwaarder dan de nadelen van het zonlicht. Schijnt de zon vandaag? Ga dan naar buiten voor een wandeling of ga even heerlijk rustig zitten op je terras met je gezicht gericht naar de zon en je armen ontbloot. Pas wel op dat je niet té enthousiast wordt en direct uren in de zon gaat zitten: je huid is geen zonnestralen gewend na de winter en de lentezon is sterker dan je denkt.

Voordelen van onbeschermd zonnen

De nadelen van het beschermd zonnen wegen niet op tegen de voordelen van het onbeschermd zonnen. De verklaringen hiervoor zullen de volgende jaren blijven opduiken in conclusies van aangroeiende, (voorlopig) genegeerde onderzoeken. Onbeschermd zonnen – met mate! – heeft namelijk enorme voordelen. Johan Moan, een veteraan in onderzoek naar blootstelling aan UV, somde in Landes Bioscience: Dermato-Endocrinology enkele voordelen van onbeschermd zonnen op. Het grootste positief effect is de aanmaak van vitamine D (eigenlijk vitamine D3) in de huid onder invloed van UVB. Een half uur per dag onbeschermd de zon in, met blote lichaamsdelen is over het algemeen voldoende om een dagdosis vitamine D binnen te krijgen.

voordelen-van-onbeschermd-zonnen

7 Tips voor Zonbescherming in de Lente

 1. De belangrijkste tip in deze tijd van het jaar is om je huid voorzichtig te laten wennen aan de zon. Je huid is geen zonnestralen gewend na de winter en de lentezon is sterker dan je denkt.
 2. Belangrijk hierbij is dus om de zonkracht in de gaten te houden. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding. Bij een zonkracht 3 kan een blootstelling van 35 minuten tot roodheid leiden bij een ongewende huid.
 3. ’s Zomers meldt het weerbericht soms de zonkracht. Hier vind je de zonkracht van dit moment. Het KNMI meldt de verwachte zonkracht voor Nederland en voor de hele wereld. Je kunt dus genieten van dit heerlijke lenteweer, maar bescherm wel op tijd je huid:
 4. Even (15 min.) onbeschermd is zeker aan te raden, maar blijf je langer in de zon smeer dan met een natuurlijke zonbescherming met een voor jou geschikte beschermingsfactor.
 5. Ga je even naar buiten? Kies dan voor minimaal factor 15. Ga je langer in de zon? Gebruik dan minimaal factor 30.
 6. Herhaal het insmeren elke twee uur, of vaker bij sterk transpireren of na het zwemmen en afdrogen.
 7. Smeer alle onbedekte huid in. Vergeet je nek en oren niet!

Zonnestralen kunnen ook schadelijke effecten met zich meebrengen,
kies dus op tijd voor een goede bescherming!

De voordelen van UVA stalen

Terwijl de meeste positieve effecten van de UVB stralen komen, vallen er ook bij UVA stralen voordelen te halen. Zo genereren UVA stralen NO (Nitrogen Oxide – stikstofmonoxide) via je huid. NO kan de bloeddruk doen dalen en maakt geleidelijk aan het hart gezonder. Verder kan de door UVA gegenereerde NO ook antimicrobiële effecten hebben en tenslotte gedraagt het zich ook als een neurotransmitter. Je kunt dus maar beter een beetje zon en een bruin kleurtje pakken!

ritme-van-de-natuur

Zonaanbidder of zonnefobie?

Een zonnefobie hebben is niet goed, een zonneaanbidder zijn ook niet. Dagelijks een tijdje met onbedekte huid in de zon vertoeven zonder zonnebescherming is een heerlijk voor je lichaam. Blijf je langer dan een half uur onbeschermd in de zon? Doe het met mate en smeer je na de gezonde ‘blote’ tijd in met een zonneproduct met een minerale zonnefilter. Ik heb voor jou een leuke win actie met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Lavera.

Win Natuurlijk Zonbescherming van Lavera!

Elke maand maak je kans op een mooie prijs. De afgelopen maanden zijn de volgende prijzen al verloot onder alle Miss Natural Lucky Members; een fiets, een keramische pannenset, een slowjuicer, sorbetijsmaker, een serviesset, waterfilter, blender, vierseizoenen wollen dekbed en voedingssupplementen.

lavera-zonset

Het nieuwe cadeau waar je als Miss Natural Lucky Member kans op maakt is een zonbeschermingset van Lavera t.w.v. €25,- met daarin de volgende producten;

Zonder chemische UV-filters

Betrouwbare 100% natuurlijke minerale zonbescherming, vrij van chemische UV-filters, directe bescherming, speciaal geschikt voor de gevoelige huid, baby’s, kinderen en mensen met een allergie-gevoelige huid. Goed om te weten! De verbeterde formule van de Lavera SPF20 spray maakt het makkelijk aan te brengen en uit te smeren.

Miss Natural mag 5 x een Lavera Zonbeschermingset t.w.v. €25,- cadeau geven aan Lucky Members. Je hoeft hier niets voor te doen en maakt als Lucky Member automatisch kans! Ben je nog geen Lucky Member? Je kunt je hier aanmelden!

10 redenen om voor Lavera te kiezen:

 1. 100% natuurlijke cosmetica bestaande uit hoogwaardige organische plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie
 2. 100% werkzaamheid, bewezen door onafhankelijke testinstituten
 3. 100% duurzame- en milieuvriendelijke productie
 4. 100% vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen, emulgatoren (PEG), weekmakers, stabilisatoren en UV-filters
 5. 100% vrij van parabenen
 6. 100% vrij van siliconen, paraffine, ftalaten, plastic deeltjes en minerale olie
 7. 100% vrij van hormoonverstorende stoffen
 8. 100% vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO)
 9. 100% lactosevrij
 10. 100% vrij van aluminium zouten (ACH)

Je kunt hier alle Lavera zonbescherming vinden >>>

De 5 Lucky Member winnaars zijn bekend!

Gefeliciteerd Dorien, Debbie, Caroline, Nathalie en Annelies met de Lavera zonbeschermingset! Deze maand maken Lucky Members kans op een 21-dagen Zuur-base kuur van Alka lees er hier alles over >>>

Ga jij voldoende onbeschermd in de zon?

Bronnen:
– Noble House
KWF Kankerbestrijding
– RIVM

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading