datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Jonger door ontzuren: help je lichaam met het afvoeren van zure afvalstoffen
17 februari 2022 
5 min. leestijd

Jonger door ontzuren: help je lichaam met het afvoeren van zure afvalstoffen

Voor verschillende delen van ons lichaam zijn er ook verschillende verouderingsprocessen. Maar voor allen is er maar één oorzaak: de ophoping van zure afvalstoffen in ons lichaam. Het is dus noodzakelijk om je lichaam te ontzuren.


De symptomen die deze afvalstoffen veroorzaken hangt af van de plaats van de ophoping. Bij het jonger worden door ontzuren is de eerste stap om het verouderingsproces te begrijpen. Dan kun je namelijk de oorzaken uit de weg ruimen en zo het proces stoppen. De medische wetenschap heeft ontdekt dat naarmate we ouder worden we bicarbonaat (HCO3-) verliezen in ons bloed. Bicarbonaat houdt ons bloed basisch of alkalisch. Na 45-jarige leeftijd begint een merkwaardige daling van bicarbonaat in het bloed.

De echte reden van veroudering

Fysische veroudering begint wanneer het bicarbonaat afneemt in het bloed. Het lichaam is dan steeds minder in staat om het zuur te neutraliseren. Dit niet geneutraliseerde zuur gaat zich in het lichaam ophopen als bijvoorbeeld; cholesterol of vetzuur. Dus als het bicarbonaat terug aangevuld zou kunnen worden in het bloed, zou het verouderingsproces hiermee gestopt kunnen worden. En dit heeft tal van gezondheidsvoordelen als gevolg.

Medische wetenschap slaat de bal mis

In deze tijd zijn er veel specialisaties en vooral op medisch gebied. Het proces van verzuring is erg geleidelijk en volstrekt zich over het hele lichaam. Het valt daarom ook onder geen enkele specialisatie van de geneeskunde. Daarom zien ze de eenvoudige oorzaak van veroudering; de ophoping van zure afvalstoffen in het lichaam, vaak over het hoofd.

ontzuren

Het menselijk lichaam

Door onze levensstijl stapelen wij geleidelijk aan afvalstoffen op overal in ons lichaam waardoor we langzaam aan verzuren. Zuur bloed doet stollen, dat is dan ook de reden dat er een slechte doorbloeding is op plaatsen waar de afvalstoffen zich ophopen. Met als gevolg dat organen trager gaan werken en symptomen van veroudering zich manifesteren.

Ouderdomsziekten

Door verzuring kunnen er ook verschillende ouderdomsziekten ontstaan. Ouderdomsziekten zijn niet-besmetbare-ziekten die we krijgen omdat we ouder worden. Voorbeelden hiervan zijn: kanker, hart- en vaatziekten, aderverkalking en een hoge bloeddruk. Ouderdomsziekten ontstaan door een teveel aan zuren in het lichaam. Daarom kan genezing slechts tijdelijk zijn, tenzij de zuren volledig uit het lichaam worden verwijderd. Want wordt het zuur op de ene plaats uit het lichaam verwijderd, dan hoopt het zich wel weer op op een andere plaats in het lichaam.

Langzaam verouderingsproces

Het probleem is alleen dat het verouderingsproces erg langzaam verloopt en dit vaak onopgemerkt gaat. Je went er aan. Na loop van tijd merk je de vertraging omdat je minder goed zuurstof in je bloed hebt. Hier hebben we zelf geen last van, het doet geen pijn, totdat op een dag het zuurstoftekort zich manifesteert als een groot probleem. Als we pijn voelen door de ophoping van zure afvalstoffen is er vaak al ernstige schade en ben je vaak al te laat. Het is vaak onomkeerbaar. Vóór dat je de pijn voelt moeten de zure afvalstoffen eigenlijk al afgebroken worden.

Koolhydraten, vetten en proteïnen

Ons lichaam heeft voeding nodig om te kunnen groeien en te functioneren. Onze voeding wordt verdeeld in drie categorieën: koolhydraten, vetten en proteïnen. Deze voedingsstoffen bestaan uit vier basiselementen: Koolstof, Stikstof, Zuurstof en Waterstof. Ingebed in deze vier elementen vinden we in de voeding veel anorganische materialen zoals zwavel, chloor, natrium, calcium, enzovoort. Deze worden weer in twee categorieën verdeeld: Zuurmakende en Basisch makende elementen. De anorganische mineralen in het voedsel bepalen of een voedingsstof in het lichaam zuur of basisch werkt. Dit heeft echter geen betrekking op de smaak. Belangrijk om hierbij te weten is het feit dat alle afvalstoffen die het lichaam opslaat of produceert zuur zijn. Dit zijn organische en anorganische zuren.

Basisch water

Basisch water ( water met een pH boven de 7 ) wordt vaak geadviseerd om zure afvalstoffen weg te spoelen. Dit is de dus grootste oorzaak van vele ouderdomsziekten zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk of jicht. Basische stoffen neutraliseren namelijk de zuren stoffen in ons lichaam. Ook wordt geadviseerd om geen frisdranken te drinken, vooral cola omdat dit erg zuur is. Het belangrijkste feit is dat zuur water een zuurstoftekort heeft, terwijl basisch water een zuurstofoverschot laat zien. Wanneer het overtollige zuurstof in basisch water het zuurstoftekort in zuur water compenseert wordt het water neutraal. Wij hebben daarom wel 32 glazen basisch water nodig met een pH van 10 om een glas cola ( met een pH van 2.5 ) te neutraliseren. Denk er wel aan dat basisch water en voeding geen medicijn zijn. Toch worden bepaalde voedingsmiddelen bij bepaalde ziekten geadviseerd.

Zuren afvoeren en genieten met Alka® Thee

Kruiden zijn de kracht uit de natuur! Ieder kruid bevat energierijke elementen die de bouwstenen vormen van ons lichaam. Met een selectie van maar liefst 52 soorten kruiden bevat Alka® Thee het gehele spectrum aan elementen die zorgen voor een optimale ontzuring van het lichaam.

Ontzurende kracht van Alka® Druppels Alka® Druppels is een basisch mineralenconcentraat dat is ontwikkeld om overtollige zure afvalstoffen in het lichaam te neutraliseren door de basische buffers (bicarbonaten) in het bloed te verhogen. Zure afvalstoffen leiden op termijn tot langdurige verzuring waardoor tal van problemen kunnen ontstaan.

Dagelijks ontzuren met Alka® Tabs Alka® Tabs zijn tabletjes met een gepatenteerde verhouding natrium- en kaliumbicarbonaat waarmee u op gemakkelijke wijze uw lichaam dagelijks kunt ontzuren. Door een unieke maagsapresistente coating lossen de tabletjes gedoseerd op in de darmen.

Zuren afvoeren met Alka® Bad Alka® Bad is uniek samengesteld basisch badzout dat het lichaam helpt met het afvoeren van zure afvalstoffen. Alka® Bad helpt goed bij o.a. problemen met de huid, verkrijgen van soepele spieren, vaginale- en voetschimmels, kalknagels, overtollig vocht, cellulitis.

Alka® Greens, uw dagelijkse complete aanvulling! Dagelijks een glas met Alka® Greens beschermt het lichaam tegen verzuring.

Jonger door ontzuren

Door goed te ontzuren kun je dus wel degelijk jonger blijven. Als je goed ontzuurd dan hopen de afvalstoffen zich niet op in je lichaam en krijg je dus minder tot geen ouderdomsverschijnselen. Door de afvalstoffen weer uit te scheiden wordt het verouderingsproces omgekeerd. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de symptomen van ouderdom- of beschavingsziekten te bestrijden zolang er nog geen onherstelbare schade is aangericht.

Wil jij ook jonger worden door ontzuren? Of heb je al ervaring met de producten van Alka? Laat het ons weten in een reactie!

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
rolide
Door

rolide

op 12 Jun 2017

Dit zou ik heeeeel graag willen winnen, heb al een paar keer jicht gehad. En al veel geprobeerd, maar dit nog niet. Het zou toch verschrikkelijk mooi zijn als deze kuur, mijn redding zou zijn.

yana
Door

yana

op 28 Feb 2022

Ik wil graag een toner maken met Vitamine C. Kan ik dit gewoon mixen met een normale supplement, zoals Vitamine C van https://www.flinndal.nl/ of kan ik het beter gewoon kopen?

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 01 Mar 2022

hoi Yana, dat kan zeker. Je kan dit prima doen met iedere natuurlijke vitamine C, dus als je al wat in huis hebt gebruik het gewoon :-)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading