datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gebruik jij deodorant zonder aluminium?
31 juli 2013 
1 min. leestijd

Gebruik jij deodorant zonder aluminium?

Het actieve ingrediënt van de meeste deodoranten is aluminium of een afgeleide daarvan, bijvoorbeeld aluminium-sulfate. Deze ingrediënten worden toegevoegd aan deodorants om geabsorbeerd te worden door de huid en ze doen hun werk goed. Aluminium is echter een metaal dat giftig is voor het lichaam.

Er is de laatste jaren dan ook uitvoerig onderzoek gedaan naar het effect van aluminiumverbindingen in deodorant en wetenschappers zijn het erover eens dat het gebruik van deodorantproducten met aluminium de kans op het krijgen van Alzheimer vergroot. Bij autopties werden hoge concentraties aluminium in de hersenen aangetroffen bij overledenen die aan deze ziekte leden.

Met name wanneer je spuitbussen gebruikt met aluminium als ingrediënt loop je extra risico: door inademing wordt het nog gemakkelijker opgenomen en bereikt het nog sneller de hersenen. Let op! Ook het aluminium uit drinkblikjes, aluminium pannen en overige cosmeticaproducten komt in ons lichaam terecht!

Kies een veilige, natuurlijke deodorant

Naast Alzheimer worden aluminiumverbindingen in deo’s de laatste tijd ook steeds meer in verband gebracht met het ontstaan van borstkanker (momenteel nog steeds doodsoorzaak nr. 1 onder Nederlandse vrouwen). Reden te meer dus om over te stappen op een veilige, natuurlijke deodorant zonder aluminiumverbindingen. Er worden tegenwoordig diverse “natuurlijke” minerale deodorants en deodorantstenen of deocrystallen verkocht, maar helaas is ook het hoofdbestanddeel van deze producten Ammonium Aluminium (ook wel bekend als Aluin of Ammonium Alum).

Van de merken Sante, Lavera, Dr. Hauschka en Weleda zijn deodorants zonder gevaarlijke ingrediënten, zoals aluminium te koop. In de Miss Natural Shop kun je ook een deodorant zonder aluminium vinden.

Referenties:

  • Exley, C. “Does antiperspirant use increase the risk of aluminium-related disease, including Alzheimer’s disease?” Mol Med Today, 1998;4(3):107-109.
  • Flaten, T.P. “Aluminium as a risk factor in Alzheimer’s disease.” Brain Res Bull, 2001;55(2):187-196.
  • Graves, A.B., et al. “The association between aluminum-containing products and Alzheimer’s disease.” J Clin Epidemiol, 1990;43(1):35-44.
  • Public Health Reports, Nov-Dec 1993 v108n6p798(2)
  • The University of California, Berkeley Wellness Letter, April 1993 v9n7p1(2)

Gebruik jij deodorant zonder aluminium?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Christel
Door

Christel

op 14 Aug 2011

Ik heb onlangs zowel de natuurlijke deo van het merk Crystal geprobeerd (gekocht bij het Kruidvat) als ook een deo die bij De Tuinen vandaan kwam genaamd Dr. Organic. Beide sticks na een aantal dagen in de kliko gegooid. Binnen een half uur natte oksels en kleding bij beide merken. Een heel vies gevoel! Ik ben maar weer overgestapt op de Dove Minimising Nature Fresh Roll On deo... Helaas wel met aluminium maar schijnbaar werken natuurlijke deo's niet voor mij.

Gwendolyn Vullings
Door

Gwendolyn Vullings

op 09 May 2012

Ik gebruik zelf op het moment 12 dry ook bij de kruidvat te koop en die Crystal op voorraad maar nog niet geprobeerd. Sanex 0% zou ook zonder aluminium zijn, mss iets voor jou Christel

Lex
Door

Lex

op 29 Mar 2017

Hoi, deodorant is tegen geurtjes, niet tegen zweten. (de-odeur). En zweet is niet vies, maar een manier van het lichaam om te koelen. Helaas heeft de industrie ons wijsgemaakt dat natuurlijke dingen vies zijn om er geld aan te verdienen. Als je geen geur wilt kun je het beste zelf het volgende mengsel maken: -1 deel cocosolie + 1 deel baking soda (zuiveringszout) + 1 deel maiszetmeel. Eventueel nog een eigen geur-olie toevoegen. Werkt echt heel goed.

Marina
Door

Marina

op 16 Aug 2011

Ja Eva, Al jaren...Het schijnt ook borstkanker te veroorzaken al is het volgens mij nooit echt bewezen.. Maar het idee alleen al heeft mij er toe gebracht een andere deodorant te kiezen.groeten, Marina

Ilse de Kreij
Door

Ilse de Kreij

op 17 Aug 2011

Zou t kunnen zijn dat je natte oksels krijgt doordat er in deo MET aluminium stoffen zitten die de porien verstoppen zodat je niet meer zweet? Ik weet wel dat het het beste is om je zweet je lichaam uit te laten komen. Ook al is het een vies gevoel en ruikt het. Ik ben daarom ook aan het zoeken naar een veilige deo.groetjes Ilse

Liv Gartner
Door

Liv Gartner

op 07 Sep 2011

Hoi ik ben een nieuw lid hier op de site :) en doe maar een begin met commenteren. @Christel: vaak moet je huid eerst wennen aan een deo zonder alluminium. bij mij heeft dat echt een paar maanden geduurd. maar het is het waard. ik zweet nu minder, en kan veel verschillende natuurlijke deo's gebruiken. Hang in there! Ken je de deosticks van Tom's of maine? die doet het volgens mij het beste (helaas zit er wel propylene glycol in, daarom gebruik ik deze deo alleen als ik ga dansen of sporten). liefs, liv

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 07 Sep 2011

Hoi Miss Liv! Leuk dat je er bent en bedankt voor je reactie. Ik heb zelf ook ondervonden dat natuurlijke deo's iets minder effectief zijn. Alle tips zijn dan ook welkom!

Angela Ouwehand
Door

Angela Ouwehand

op 14 Jul 2016

Kk gbruik Tom's en ben er zeer bljj mee. De propylene glycol is volgens hun afkomstkg uit planten ( vegetable derived staat op de stick)

Stella Webber
Door

Stella Webber

op 27 Mar 2012

Ik gebruik al jaren van Nivea de Natural Fresh spray deo, waarin GEEN aluminium zit. Ik moet er soms erg naar zoeken, maar is nog steeds te koop (o.a. bij Trekpleister)Ik weet dat de deo's met aluminium beter zweet geuren voorkomen, maar wil die troep echt niet op mijn lijf. Vooral nadat ik las over aluminium deeltjes die gevonden werden in de lymfeklieren van een borstkanker patiënte!

Sandra Wijkhuisen
Door

Sandra Wijkhuisen

op 09 Apr 2012

Ik mis in dit lijstje de Deodorant van Phyt's. Deze Deophyt's kan ik als Organic Beauty therapist aanbevelen. Goed verdraagbare huidbeschermer, zonder parabenen of aluminium, die zweet afvoert, ontgeurt en beperkt. Huidvriendelijk, helpt om elke vorm van irritatie te voorkomen, zelfs bij de meest gevoelige huid.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 11 Apr 2012

Bedankt voor je aanvulling met dit merk deodorant!

Gonnie
Door

Gonnie

op 09 Jun 2012

Ha Eva,Ik begin me nu toch wel een beetje zorgen te maken. Ik gebruik namelijk al jaren de Deo Cristal van Urtekram en ik koop deze bij De Natuur winkel. Is deze dan ook niet veilig en smeer ik al die tijd eigenlijk gif onder mijn oksels?

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 11 Jun 2012

Hoi Gonnie, zit daar ook aluminium in dan? Niet al te druk over maken en een variant kiezen zonder.

Gonnie
Door

Gonnie

op 11 Jun 2012

beetje flauw antwoord moet ik zeggen. Ik stel de vraag aan jouw dan moet je je er niet met een Jantje van L afmaken

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 12 Jun 2012

Hoi Gonnie, ik heb het even voor je opgezocht en er zit geen aluminium in de Deo Crystal van Urtekram. Dat had je zelf op de ingredientenlijst ook kunnen zien...

Mirla
Door

Mirla

op 04 Aug 2015

In de ingrediënten staat dat er pottasium alum in zit. Marysia reageert op 11 oktober 2013 met de mededeling dat dit ook een aluminium verbinding is. Kun je dit even uitleggen? I k snap het niet meer! ik ben op zoek naar een natuurlijke/veilige deodorant voor mijn 12 jarige zoon. Alvast bedankt voor je reactie

Miranda
Door

Miranda

op 01 Aug 2012

Dat wist ik dus niet...en hoe zit het dan met aluminium pannen.. Net een nieuwe set gekocht..zodat ik geen boter en olie hoef te gebruiken..werkt fantastisch.. Het zijn aluminium pannen met een keramische laag.. ( te koop bij Tommy)Groetjes miranda

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 03 Aug 2012

Je kunt beter koken in gietijzeren pannen, dat is gezond. De geëmailleerde gietijzeren pannenset van Le Creuset bijvoorbeeld. Deze garandeert een gelijkmatige en geleidelijke warmteverdeling en optimaliseert het vrijkomen van smaken en aroma’s.

Linda
Door

Linda

op 31 Oct 2012

Ehm, ook met emaille laagjes moet je heel voorzichtig zijn, want als deze gaan schilferen.. emaille zelf is ook giftig en stukjes emaille is gewoon glas en die wil je niet in je lichaam.

Rachel
Door

Rachel

op 28 Aug 2012

Ik gebruik de Bourjois Spray Mineral Respect Deo. Perfect! Ik heb namelijk echt een anti-transirant deo nodig, maar die hebben dus allemaal aluminium er in zitten, deze gelukkig niet! Voor mij geen enge stoffen of natte oksels ;)

helen
Door

helen

op 06 Oct 2012

ik maak mijn eigen deo en dat helpt heel erg goed tegen zweten. kokosolie,baking soda en maizena....

evelien
Door

evelien

op 29 Oct 2015

wil je het recept doorsturen? heb een deel van de ingrediënten al in huis

Belle
Door

Belle

op 08 Oct 2012

Ik gebruik sinds kort de deo van Zarqa, niet slecht maar er is ruimte voor verbetering, dus ga ik er een paar van bovenstaande reacties proberen. De bourjois en de sanex deo's bevatten echter wel aluin!

margreet duynisveld
Door

margreet duynisveld

op 29 Oct 2012

Wat ik zelf een hele goede deodorant vind is die van Aloe Vera,100% natuurlijk,neutrale geur,zowel voor mannen als vrouwen te gebruiken. Het is een stick waar je heel lang mee doet. Laat ook geen vlekken achter in je kleding. Hij is ook niet te koop in winkels,maar via internet te bestellen bij 'gezondaloe"Aluminium zit overigens ook in de pakken sap.

femke
Door

femke

op 29 Oct 2012

koop hele natuurlijke deodorant. een smeerbare zodat je meteen je oksels kunt controleren op bobbeltjes. kokosolie, maizena en zuiveringszout. geen zin om zelf te maken natuurmake-up verkoopt ze met een vleugje olie voor een fijne smeerbare versie. met en zonder extra geurtje;)

Geralda
Door

Geralda

op 01 Mar 2013

ik gebruik al een jaar PURE deodorant. Ik ben er ook erg tevreden over. PURE werkt ook anders, het sluit de huid niet af, want zweten is goed, maar zorgt dat de bacteriën die stank veroorzaken, worden geneutraliseerd. PURE is een natuurlijk kristal, bestaat uit: • van ruwmateriaal tot eindproduct ongewijzigd • niet vermalen en niet gesmolten in de magnetron • 100% puur zowel in structuur als vorm • moleculaire structuur niet veranderd • volledig ammonium sulfaat • 's werelds enige deodorant die direct uit het ruwe materiaal wordt gedrild • laat geen vlekken achter in de kleding • milieuvriendelijk • bevat geen aluminium-chloorhydraat • 24 uur bescherming tegen ongewenste geuren • eenvoudig en voordelig in gebruik • niet getest op dieren / Proefdier vrijDus eigenlijk hoort deze ook in het rijtje goede deo's te staan.

Glenn
Door

Glenn

op 24 Mar 2013

Hoi Eva,Informatieve post.Voor de mensen die graag hun eigen "gezonde" deo willen maken.Hier mijn deodorant receptNeem 2 eetlepels virgin bio cocosolie, verwarm het tot het smelt (24-26° C) meng dit vervolgens met 2 eetlepel maismeel en 2 eetlepel baking soda/zuiveringszouts.Als laatste kan je enkele druppels essentiële olie toevoegen zoals tea tree of citroengras.Neem een lege deostick en giet het mengsel erin.Voila, werkt wonderbaarlijk en is goedkoop en gezond.

Lilja
Door

Lilja

op 13 Oct 2013

Dankje!

AnnA
Door

AnnA

op 13 Mar 2014

Het leek me zo'n geweldige oplossing, natrium bicarbonaat (bakpoeder). Ik heb het geprobeerd met en zonder kokosolie, maar ik ging er helaas nog erger (geurloos) van zweten, kletsnatte mouwen, geen gezicht...Wat nu?

Janneke
Door

Janneke

op 06 Jul 2015

Wat anders proberen. Gebruik zelf een roller van Pure, geen aluin maar lijkt er een beetje op, geen aluminium.

AnnA
Door

AnnA

op 13 Mar 2014

Het leek me zo'n geweldige oplossing, natrium bicarbonaat (bakpoeder). Ik heb het geprobeerd met en zonder kokosolie, maar ik ging er helaas nog erger (geurloos) van zweten, kletsnatte mouwen, geen gezicht...Wat nu? Ps, en het is geen ontwenning, ik heb nooit aluminium deo's gebruikt.

Wietske
Door

Wietske

op 11 Jun 2013

Heb mijn deoroller er even bij gepakt en zie dat er aluminium in zit, dat is minder... maar gebruik zo weinig deo, 1 a 2 keer per week. Ben al blij dat ik er 1 gevonden heb waar ik tegen kan want meestal krijg ik er vreselijk jeukende oksels van. De tegenstrijdige berichten over borstkanker ken ik ook, tot nu toe is het niet bewezen.

Ann
Door

Ann

op 28 Jun 2013

Ook nieuw hier, en zweette altijd als een otter (tgv oa een burn out) en jaren op zoek geweest naar DE alu-vrije deo die ook werkte... bleek ik de ingredienten gewoon in huis te hebben...MAIZENA-COCOSOLIE-BAKINGSODA dit werkt als een trein, ik zweet wel, (niet veel) maar RUIK niets! (manlief heeft de geurtest ondergaan en rook ook niets!!)

Betsy
Door

Betsy

op 22 Jul 2013

Hoe zit het met Pink Passion van Fa?

Betsy
Door

Betsy

op 22 Jul 2013

Hoe zit het met Pink Passion van Fa

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 23 Jul 2013

Fa is niet natuurlijk Betsy

Nanda Bennink
Door

Nanda Bennink

op 27 Jul 2013

Ik gebruik alleen maar zuiveringszout en het bevalt prima! Ik zweet nog wel, maar het ruikt niet. Ook niet na meer dan acht uur rennen in de horeca. Dat kreeg ik zelfs met die vreselijke deo's uit de supermarkt niet voor elkaar.

cockie
Door

cockie

op 10 Aug 2013

Op mijn in Spanje gekochte deostick staat potassiumalum. Wat betekent dit?

Marysia
Door

Marysia

op 11 Oct 2013

Cockie, dat is potassium aluminum sulfate. Een aluminiumverbiding dus. Je kunt je antwoord vinden op internet, even googlen en je hebt het. Een beetje eigen verantwoordelijkheid nemen, hoor. Bij de uitleg van WikiPedia staat er duidelijk: Deodorant crystals containing synthetically made potassium alum are a weak irritant to the skin.

Esther
Door

Esther

op 24 Aug 2013

Ik gebruik net als een aantal anderen backing soda met kokosolie. Ik heb ook crystal gebruikt, maar als je gaat sporten dan werkt het toch niet. De kokosolie/bakingsoda werkt perfect, bleef in vakantie bij 35 Gr. toch 24 uur fris, gezwommen en al! Kokosolie trekt heel snel in, dus geen vette oksels! :-)

Lilja
Door

Lilja

op 13 Oct 2013

Hoi Esther,Klinkt goed! Hoe maak je dit?Groetjes,Lilja

Esther
Door

Esther

op 05 Nov 2013

Kokosolie en bakingsoda door elkaar roeren, wanneer je nog wat ruikt, heb je te weinig bakingsoda gebruikt, maar ik doe ongeveer 1 op 1!

Esther
Door

Esther

op 24 Aug 2013

Ik gebruik net als een aantal anderen backing soda met kokosolie. Ik heb ook crystal gebruikt, maar als je gaat sporten dan werkt het toch niet. De kokosolie/bakingsoda werkt perfect, bleef in vakantie bij 35 Gr. toch 24 uur fris, gezwommen en al! Kokosolie trekt heel snel in, dus geen vette oksels! :-)

Wendy
Door

Wendy

op 11 Sep 2013

Ik gebruik de Pure & Natural deo van Nivea. Zal niet helemaal natuurlijk zijn, maar zit geen aluminium in

Irma
Door

Irma

op 05 Nov 2013

In de Nivea Stress Protect zit weer wel aluminium. Weg ermee dus.

Ellen
Door

Ellen

op 11 Oct 2013

Ik heb een vraag. Ik gebruik nu een aantal jaar syNeo5. Moet je eens in de week opspuiten voor het slapen gaan. Daarnaast gebruik ik ook 'normale' deo. Ik ben tolk gebarentaal. En als ik ga tolken zweet ik altijd heel erg. Het is dan kletsnat onder mijn oksels en ik stink een uur in de wind, de gewone deo helpt daar niet tegen. Ik heb hier alleen last van als ik tolk. Ik gebruik die syNeo5 nu dus een poosje en dat is echt DE oplossing voor mij. Nu zweet ik nog wel, maar heel licht en ik stink nu ook niet meer. Het is absoluut chemische troep, maar het werkt wel. Want als je zulke vlekken onder de armen hebt en je stinkt een uur in de wind, voel je je niet erg op gemak als je voorin een zaal staat waar veel mensen je aankijken. Zou hiervoor ook een natuurlijke oplossing zijn? Iets wat dit tegen kan gaan, zonder dag ik mijn porien dichtstop met chemische troep?

Eva van Zeeland
Irma
Door

Irma

op 05 Nov 2013

Mijn stinkzweet verdween op slag toen ik stopte met suiker eten (dus ook brood). Van de ene op de andere dag!

marja van der knaap
Door

marja van der knaap

op 11 Oct 2013

mijn zus gebruikt na een borstbesparende operatie en bestralingen talkpoeder....wat vinden jullie daarvan???

Marjoleine Boomsma
Door

Marjoleine Boomsma

op 25 Nov 2013

Hoi Marja, in veel talkpoeder zit parfum en andere schadelijke stoffen. Qua chemische samenstelling van talk komt dit overeen met asbest (zie:http://www.celherstelconcept.nl/files/pdf/gevaarlijke%20producten.pdf)Beter kan je maizena gebruiken op geïrriteerde huid. Werkt ook perfect op geïrriteerde babybilletjes :)Veel sterkte!

José
Door

José

op 11 Oct 2013

Ik gebruik bijna nooit deo.....heb 30 jaar geleden door de deospray.ontstoken lymfeklieren gehad..pijnlijk...op aanraden toen van de huisarts nooit geen sprays gebruiken..gewoon wassen met zeep.....en ja nu nog .

All about beauty #NaturalBeautyWeek | Beauty
Door

All about beauty #NaturalBeautyWeek | Beauty

op 16 Oct 2013

[…] wat er op de huid wordt gesmeerd. De gemiddelde vrouw gebruikt wel zo’n 12 beautyproducten. Deodorant, dagcrème, oogcrème, foundation, bodylotion, shampoo, conditioner, haarlak, mascara, oogschaduw, […]

Corrianne
Door

Corrianne

op 26 Jul 2014

Allereerst is het wel handig om even duidelijk te stellen waar we het nu precies over hebben wanneer we spreken over ‘aluminium’ in deodorant. In eerste instantie heb je het aluminium wat de zweetproductie onderdrukt. Hieronder valt “Aluminium Chloorhydraat” of “Aluminiumchloride”. De zweetproductie wordt onderdrukt door de afvoergangen van de zweetklieren af te sluiten. Daarnaast heb je het “aluminium” wat onaangename zweetgeuren tegengaat. Hieronder valt “Aluminium Lactaat”. Het is een stof die de zuurtegraad van de huid plaatselijk aanpast zodanig dat bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor de geurproductie, een minder goede ontwikkelingsbodem vinden. Tussen deze twee aluminiumverbindingen zit een wereld van verschil. En het is vooral het “aluminiumchloorhydraat” wat onder vuur ligt. “Aluminium lactaat” is immers een onschuldig aluminiumzout van natuurlijk L(+) melkzuur en zelfs lichaamseigen. Het ontstaat bij de fermentatie van suiker.Het verhaal over een oorzakelijk verband tussen het gebruik van antizweetproducten (is niet hetzelfde als antigeurproducten!) in de oksel en het ontstaan van borstkanker circuleert al sinds 1999 en is terug te voeren naar een circulerende e-mail van een Uruguayaanse biologe Mevrouw Gabriela Casanova Larossa. Zij beweert dat borstkanker ontstaat omdat de okselzweetklieren onder invloed van Aluminiumchloride in deodorants hun 'toxines' (niet verder gedefinieerd) niet meer kunnen afvoeren. Klinkt aannemelijk maar is wél klinklare onzin. Toxines worden immers niet via het zweet afgevoerd, maar afgebroken en/of afgevoerd via de lever en de nieren. Anderzijds zouden door het scheren van de oksel, via kleine wondjes, 'toxische stoffen' in het okselweefsel worden opgestapeld. Enig bewijs bij deze stelling ontbreekt echter volledig. Toch is er best veel “wetenschappelijk” onderzoek dat een verband aantoont tussen aluminiumchloride en borstkanker. Als je deze onderzoeken er op na leest komen ze echter nooit verder dan “het zou wel eens kunnen dat” of “we kunnen vermoeden dat”. Dit soort uitspraken is meestal niet gestoeld op diepgaand onderzoek en dat merk je vaak ook aan het totaal ontbreken van een representatieve test- en controlegroep. De enige studie met controlegroep tot nu toe is deze van Dana Mirick in de Journal of the National Cancer Institute (oktober 2002) die het gebruik van okselcosmetica en okselscheren vergeleek bij 800 vrouwen met en 800 vrouwen zonder borstkanker. Zij vond geen enkel verband.En het verband tussen Aluminium en Alzheimer dan?In een artikel op de site van de Schotse Alzheimerliga wordt het eigenlijk erg goed samengevat: “…Some people think that one of the clues to the mystery may lie in aluminium. There is circumstantial evidence linking aluminium with Alzheimer's disease. But it is impossible to say so far whether aluminium may be a cause of Alzheimer's disease, although it is looking less and less likely...” Vertaald: Er zijn aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen aluminium en Alzheimer maar het is onmogelijk te zeggen of aluminium Alzheimer veroorzaakt en daar lijkt het steeds minder op.Daarnaast komt aluminium ook via de voeding in ons lichaam terecht. Vrij recent onderzoek heeft aangetoond dat de absorptie van aluminium via de huid slechts 2,5% van de totale opname van aluminium bedraagt. Slechts 0.012% van topisch aangebracht aluminium komt daadwerkelijk in het lichaam terecht. Rekening houdend met het feit dat aluminium geen biologisch actieve stof is, kunnen we aluminium als veroorzaker van Alzheimer dus ook naar fabeltjesland verwijzen.Mogen we dan gewoon vrolijk onze “24-uur een droog gevoel” deo verder smeren?Beter van niet. En niet omdat je er kanker van kunt krijgen. Ook niet omdat je gedoemd bent om te eindigen als Alzheimerpatiënt maar wel omdat aluminium chloorhydraat een irriterende stof is. Bovendien sluit het de zweetkanalen af en die dienen uiteraard wel voor iets. Zweet zorgt ervoor dat ons lichaam afkoelt wanneer het te warm wordt. Zweet bestaat vooral uit water en natriumchloride zout, maar het bevat ook orthocresol en paracresol, die een antiseptische werking hebben. Door deze antiseptische werking op te heffen, bovendien met een irriterende stof, ben je dus extra vatbaar voor allerlei ontstekingen en dat is uiteraard niet goed.Je kiest dus beter voor een alternatief dat de zweetkanalen niet afsluit en eerder werkt als geurremmer dan als zweetremmer. De deo’s uit de DR. BAUMANN lijn en de BEAUCAIRE lijn werken op die manier en bevatten daarnaast nog andere werkzame ingrediënten die de gezondheid van de huid bevorderen.

jonas
Door

jonas

op 15 Oct 2015

Beste Corrianne,Dank je voor deze uitleg! vallen ammonium alum en Potassium Alum dan onder de onschuldige aluminium lactaat of onder aluminiumchloride?Vriendelijke groet

Goede natuurlijke deodorant : Ongevera
Door

Goede natuurlijke deodorant : Ongevera

op 20 Aug 2014

[…] over ben is deze Zilver Deo Intensiv van Erica. Dit is een natuurlijke deodorant, wat geen aluminium bevat. De ingrediënten bestaan uit effectieve mineralen, zoals colloïdaal zilver. Dit ingrediënt werkt […]

Meg
Door

Meg

op 03 Oct 2014

Zoals anderen al noemden: Baking Soda (=zuiveringszout=dubbelkoolzure soda=natriumbicarbonaat) is de beste oplossing!! Véél beter dan Dr.Hauschka en Weleda, die ik ook jaren heb gebruikt. Je kan het met kokosolie mengen, maar je kan ook een verzadigde oplossing maken in gewoon water, in een spuitflesje doen en klaar. Hij is iets minder sterk dan de geconcentreerde koko-bica combi, maar voor mij volstaat hij in het normale dagelijks leven. Mijn vriend wil ook niet meer andere deo's, want hij vindt de bicarbonaat-deo veel beter werken dan zelfs de normale deo's. Verzadigde oplossing: net zoveel baking soda oplossen in een glas water totdat het niet meer oplost en het onderin gaat liggen. Dan moet je stoppen. Het is ongeveer een grote theelepel op een glas water. Ik vind het zelf erg jammer dat ik hier pas onlangs achtergekomen ben, want al die jaren heb ik fortuinen uitgegeven aan dure deodorants die zo gifvrij mogelijk waren.. terwijl dit gewoon veel beter werkt. Baking soda is online goedkoper te vinden dan in de bio-winkel bijvoorbeeld. Bij de Tuinen is een kilo (daar doe je ongeveer je hele leven mee als t alleen voor deo is) ook niet erg duur. p.s. veel zweten kan ook komen door het hebben van veel gifstoffen in je lichaam.

Tamara
Door

Tamara

op 24 Mar 2015

Jammer dat je hier Ringana nog niet noemt! Ringana heeft 100% verse en 100% natuurlijke cosmetica. Als je besteld zijn de producten maximaal 10 dagen oud, om de versheid te garanderen. Geen conserveringsmiddelen, toevoegingen helemaal puur natuur. Ik werk graag met deze producten

jeanette
Door

jeanette

op 13 Aug 2015

Ik gebruik sinds 2 dagen Weleda citroen deo spray, wat een slecht spul, werkt helemaal niet. Ik had hiervoor Urtekram limoen deo roller en die was heel erg goed, maar toen bleek weer dat Aluin hetzelfde is als Aluminium en kan je die ook alweer niet gebruiken. Heb al zoveel geprobeerd, maar niks werkt. Ben er een beetje klaar mee, dan maar een deo met Aluin!

Janneke
Door

Janneke

op 13 Aug 2015

Die van Pure lijkt op aluin maar dan zonder aluminium, misschien een idee.

jeanette
Door

jeanette

op 13 Aug 2015

Helaas bestaan alle crystal deo's in meer of mindere mate uit aluminium, dus maakt het niet echt uit welke je gebruikt. Pure is van ammonium sulfate gemaakt, als je dat opzoekt is het ook bekend als ammonium aluminium sulfate. Zie ook dokter mercola op internet.

Janneke
Door

Janneke

op 14 Aug 2015

Dat wist ik weer niet, toch ook eens verder zoeken. De natuurlijke deo's werken soms wel soms niet en die van Weleda toch niet zo, was mijn ervaring ook in het verleden. Dan ruik je het luchtje met de zweetlucht er doorheen.

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 18 Aug 2015

Ik gebruik sinds kort de Sanex dermo protector stick zonder parabenen, alcohol en aluminium (ook geen aluin). Houdt me de hele dag okselfris.

Herman
Door

Herman

op 08 Nov 2015

In de shop wordt bijv. Sanex zero% sensitieve aangeprezen als "0% aluminium chloorhydraat", maar het bevat wel POTASSIUM ALUM en ALUM. Hoe erachter te komen of die laatste aluminium-vormen niet ongezond zijn?

Stephanie
Door

Stephanie

op 10 Jan 2016

Sanex 0%. Echt de beste deo zonder aluminium, alcohol en parfum

Tio
Door

Tio

op 24 Jan 2016

Medex is goed en Syneo 5 en Odaban en Odorax dry bij mensen die veel zweetproductie hebben. Het werkt heel goed en de reviews hier over zijn zeer lovend. In ver uit de meeste gevallen merk je het resultaat. Bij een vergadering breekt het weet je niet meer uit en het voelt een stuk droger. Je voelt je in sociale situaties veel meer op je gemak, en je voelt je een stuk zekerder. Al die verhalen over alminiumzouten zijn wetenschappelijk niet genoeg onderbouwd, dus het zijn geruchten en praatjes die naar het land der fabelen verwezen kunnen worden. Ik vind het een boosaardige prank mensen zo te laten schrikken met geruchtmakende praatjes die niet genoeg bewezen en onderbouwd zijn zo maar naar buiten brengen. .

Tio
Door

Tio

op 24 Jan 2016

Er zijn mensen die azijn nemen als deodorant als hun budget het niet toelaat een deodorant te kopen. Er zijn er bij die ruiken wel prettig, maar er zijn ook deodorants die ruiken naar mijn idee te sterk. Geef mij maar een ongeparfumeerde deoroller in plaats van een deodorant spuitbus. Het geeft ook nog veel co 2. gassen, en uitstoot. Hopelijk komt hier een ander alternatief voor zoals de verstuiver die niet werkt op drijfgas maar die je er via een pompverstuiver op doet..

Tio
Door

Tio

op 24 Jan 2016

Ze zeggen dat de zweetproductie erfelijk is en dat de geur ook erfelijk is. De hoeveelheid die je zweet is mede erfelijk bepaald zeggen ze. Sommigen denken dat het door scherp voedsel komt dat iemand zo uit de porien ruikt zoals bij knoflook het geval kan zijn en ook door suiker en pittig voedsel zoals sambal of zoiets. Er was iemand die zei dat mensen tegenwoordig nogal vlug iets vies vinden. Ik weet het niet. De normen betreft hygiene zijn sinds het tobbetijdperk wel veranderd. Alleen wassen met zeep of douchegel is niet genoeg. Een goede deodorant is zeker geen overbodige luxe meer. Dit is wat men vroeger ook dacht dat het overbodige luxe zou zijn en in zo"n tijdperk leven sommigen nog in. van dat ze denken dat het een luxe artikel is dat overbodig lijkt te zijn. Ze hebben het er vast niet voor over om daar geld voor uit te geven. Want dat vinden ze te duur en is in hun ogen overbodige luxe.

Tio
Door

Tio

op 24 Jan 2016

Ik zei ik wil je oksels wel likken om te proeven hoe fris je bent. Sommigen komen wel sympathieker over met een lekker luchtje en als zij fris verschijnen. Ik heb niet vaak iemand naar sterk zweet geroken. Zo van dat je het van af een grote afstand wel kon ruiken. Nou misschien maar een paar keer. Soms was het nog te harden, maar een keer ook niet. Ik moest mijn gezicht afwenden toen ik er langs liep. En dit was bij een kassa waar de kassamedewerker stond af te rekenen. Ik moest noodgedwongen mijn gezicht af wenden om het vol te houden daar te staan. De geur was zo sterk dat je dacht in katzwijm te vallen als je er nog langer zou staan. Als ik er iets van zou zeggen dan kunnen ze toch niet kwaad zijn want het is zo dat het erg scherp en indringend ruikt. Het is erg moeilijk om het vol te houden daar lang bij te staan. .

Tio
Door

Tio

op 24 Jan 2016

Als je met mensen omgaat dan moet je er toch wel rekening mee houden fris voor de dag te komen. En dat je fris ruikt. Als dat niet zo is dan hoop je dat de naaste omgeving het zegt van huisgenoten die het dichtst bij je leven. je zou denken mensen weten het van zich zelf wel en dat vreemden er hun dan nog op moeten wijzen. Als tolk als reisleidster en als cassiere en verkoopmedewerker en baliemedewerkster, en op de markt en leraar en als arts en specialist en iedereen die met mensen werkt. Vooral als veel mensen er last van hebben. Dan is het wel zaak om het aan te kaarten. Het moet wel wat leefbaar zijn en dat in valt te leven en bij valt te verkeren. Helaas heb ik ook wel eens anders meegemaakt. het is geen pretje om bij mensen te verblijven die sterk naar zweet ruiken. Ze zeggen dat de geur en de zweetproductie erfelijk bepaald zou zijn, en dat je daar zelf geen invloed op hebt. Vooral ook bij stress en inspanning. De meesten houden er wel rekening mee gelukkig. Op die manier blijft de omgang draagbaar.. .

Dieta
Door

Dieta

op 27 Jan 2016

Je eigen deodorant met kokosolie, maizena en baking soda maken.. ik smeer het 1-2 keer per week op en het werkt perfect!

Rutger Slim
Inge
Door

Inge

op 29 Sep 2016

Gewoon iedere ochtend na het wassen je oksels insmeren met een schijfje citroen. Werkt gegarandeerd!!

Roosje
Door

Roosje

op 30 Nov 2016

Ik gebruik al jaren crystal fresh en ik geloof niets van het verhaal dat daar schadelijke aluminium in zou zitten. Het werkt totaal anders dan 'gewone' deo. Je blijft transpireren maar de penetrante lucht blijft weg. Soms moet je je iets vaker wassen en so what? Er wordt van verteld dat het geen aluminium-chloor verbinding is zodat het niet in je lijf trekt. Grote moleculen van aluminium-ammoniumsulfaat die niet in je huid trekken. Het werkt zó totaal anders dan de deo die ik hiervoor gebruikte dat ik er niet bang voor ben hoor! Inmiddels ben ik na 25 jaar gebruik nu bijna 60 en de gezondste van mijn vriendenkring.

Diana
Door

Diana

op 24 Jul 2017

Deze deodorant bevat ook aluminium (alum of aluin). Het verschil tussen aluminium chlorohydrate en aluin is dat de eerste veel minder irriteert, aluin is ontzettend zuur. Aluminium is in de gestelde concentraties veilig bevonden, onderzoeken hierover worden veelal uit verband getrokken door mensen die geen wetenschappelijke kennis hebben. In Europa gaat het SCCS over de veiligheid: https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs2016_q_009.pdf

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine