arrow_drop_up arrow_drop_down
22 mei 2012 

Doe jij mee aan de VeggieChallenge?

VeggieChallenge, minder vlees en meer plantaardig etenDeze zomer zullen ten minste 3000 mensen minder vlees gaan eten. Na een Facebook oproep van vier jonge meiden, stroomden de inschrijvingen voor de VeggieChallenge binnen. Ook een aantal bekende Nederlanders plaatsten zich al achter het initiatief.

Meike, Nieke, Lisa en Veerle dagen Nederland uit om in de maand juni of juli 2012 meer plantaardige en minder dierlijke producten te eten.

Deelnemers bepalen hun eigen doel, bijvoorbeeld twee dagen in de week vegetarisch of 30 dagen helemaal plantaardig. Het VeggieChallenge team ondersteunt met raad en daad, recepten, kooktips, prijzen en als afsluiter een groot Viva Las Vega’s Food Festival op 30 juni in Amsterdam.

Ga de uitdaging aan en eet meer plantaardig en minder dierlijk!

“Veel mensen willen duurzamer eten, maar weten niet goed waar te beginnen. Precies deze mensen gaan we deze periode via de VeggieChallenge helpen om ook daadwerkelijk hun eetgedrag aan te passen”, vertelt Veerle, één van de initiatiefneemsters. Wie zich aanmeldt, krijgt wekelijks gratis recepten, tips, kortingen en maakt kans op mooie prijzen, zoals kookboeken en culinaire workshops. “Bovendien doe je iets goeds voor jezelf en voor het milieu.”

Start met één dag per week vegetarisch

“Het is niet onze bedoeling om heel Nederland in één keer vegetariër te maken,” vult Nieke aan. “Je uitdaging bepaal je helemaal zelf. Als je nu elke dag vlees of vis eet, is één dag per week vegetarisch al een mooie uitdaging. Maar ook vegetariërs willen we aanmoedigen om eens voor een plantaardige maaltijd te kiezen en creatief te zijn met eten. Een kleine actie maakt al zo’n verschil! Als heel Nederland nu zou beslissen 1 dag per week geen vlees te eten, dan zou dat qua vermindering van broeikasgas-uitstoot overeenkomen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.”

De bedenkers van de VeggieChallenge

Nieke Oosterhout, Lisa Steltenpool, Meike Rijksen en Veerle Vrindts bedachten het VeggieChallenge plan begin maart 2012. Ze werden geïnspireerd door de Vlaamse actie Dagen Zonder Vlees, waarbij duizenden Vlamingen veertig dagen vegetarisch gingen eten. Enthousiast plaatsten de twintigers een oproep op Facebook, waarop in een paar weken tijd al meer dan 400 reacties volgden. Ondertussen is er een website, zijn er al ruim 1000 aanmeldingen en hebben een aantal bekende Nederlanders, zoals auteur Ronald Giphart en tv-kok René Pluijm zich achter het initiatief geschaard.

Viva Las Vega’s

Het VeggieChallenge team is vastberaden om met meer dan 3000 mensen van start te gaan. De VeggieChallenge is een campagne van Viva Las Vega’s. Dit is een jongerenstichting die zich op een positieve manier inzet voor een plantaardige lifestyle. Op 30 juni 2012 organiseren ze voor de tweede keer het Viva Las Vega’s Food Festival in Studio-K in Amsterdam. Hier kunnen VeggieChallenge deelnemers hun prijzen in ontvangst nemen en kunnen voedselliefhebbers hun hartje ophalen. Er zijn kookworkshops, een foodmarkt met vega lekkernijen en je kunt genieten van de live muziek van oa. Florian Wolff, Laura Estévez en DJ Wesdex.

Mensen die geïnspireerd zijn om mee te doen met de VeggieChallenge kunnen zich hier inschrijven.

Meld je aan bij de Miss Natural groep

Doe ook mee en meld je aan bij de Miss Natural groep bij de VeggieChallenge.

Ik eet al regelmatig vegetarisch maar heb me toch aangemeld!
Ga jij ook meedoen aan dit goede initiatief?

Over de schrijver
Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren '90. Na een studie voedingsleer heb ik in 2000 een studie voor gewichtsconsulente met succes afgerond. Ik ben momenteel niet echt actief als gewichtsconsulente en focus me vooral op mijn leuke job als office manager bij een bedrijf wat tandarts-/orthodontie- en mondhygiëne praktijken inricht. Ik vind het belangrijk om gezond te eten maar er zijn periodes dat dit even wat minder lukt (ben een echte emotie-eter)! Ik lees en schrijf graag. Ben niet supersportief maar hou wel van wandelen in een stevig tempo en gewoon lekker een stukje fietsen. Daarnaast heb ik sinds halverwege de jaren '90 een collectie van ruim 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om de Miss Natural website regelmatig van informatieve artikelen over bovenstaande onderwerpen te voorzien!
Miss Healthy
Door

Miss Healthy

op 24 May 2012

Ik doe mee! Spannend! Ben me al aan het oriënteren - want ik ga de VeganChallenge aan, dus dat wordt extra lastig!

Duurzaam voor Minder
Door

Duurzaam voor Minder

op 28 May 2012

Wij doen mee op kantoor en ook onze kantoorkater doet mee. Hij lust al Tartex maar of dat gezond voor hem is....waarschijnlijk te zout.

Amailtje
Door

Amailtje

op 30 May 2012

Na een jaar suikervrij nu ook aan het proberen minder zuivel te eten, en dat bevalt heel goed. We hebben net 40-dagen-vegetarisch achter de rug dus nu ik toch lekker bezig ben ga ik de challenge aan! Hopelijk is de rest van het gezin daar ook blij mee.

Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.