datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Doe mee met de Oer Week en ontdek alles over oervoeding
08 juli 2013 
1 min. leestijd

Doe mee met de Oer Week en ontdek alles over oervoeding

Je hoort er steeds meer over: oervoeding, ook wel paleolithische voeding, kortweg ‘paleo’, of het oerdieet genoemd. Maar wat houdt het nou precies in? En waarom zou oervoeding zo gezond voor je zijn? Daar kom je achter tijdens de Oer Week van Miss Natural, die op 15 juli van start gaat.

Tijdens de Oer Week ontdek je alles over oervoeding. Deze gratis week van Miss Natural is bedoelt voor iedereen die graag gezond en natuurlijk wil eten.

Je ontvangt een week lang elke dag nieuwe informatie, tips, adviezen en recepten. Doe ook mee en schrijf je nu in voor de gratis Oer Week!

Wat is Oervoeding?

Oervoeding is, kort gezegd: eten (en leven) zoals onze voorouders in de oertijd dat deden. Sinds die tijd is ons voedingspatroon drastisch veranderd. Onze genen veranderen echter slechts langzaam. Daardoor komt het voor dat ons lichaam op de ‘nieuwe voeding’ slecht kan reageren. Bijvoorbeeld met hoofdpijn, maagklachten, huiduitslag en andere vervelende moderne ziektes en kwalen.

Om dit tegen te gaan, maar ook om je meer energiek te voelen en letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten, kun je terug naar de oertijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar je kunt er wel je voeding op aanpassen. Je zult zien dat het werkt!

Ingewikkeld? Dat valt best mee. Oervoeding bestaat voornamelijk uit: groenten en fruit, noten en zaden, eieren, vis, schaal- en schelpdieren, mager vlees en een beetje honing. Klinkt best goed toch?

Voor wie is de Oer Week?

Op 15 juli gaat op Miss Natural de Oer Week van start. Deze week is voor iedereen die meer wil weten over paleolithische voeding, of je hier nu al mee bekend mee bent of niet. Je leert wat oereten inhoudt, hoe je gezonder kunt leven met de ‘oerstijl’, hoe je zelf je voedingspatroon makkelijk aan kunt passen en nog veel meer. En natuurlijk krijg je weer een aantal lekkere recepten, precies zoals je dat gewend bent van Miss Natural!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Lone
Door

Lone

op 08 Jul 2013

dat is leuk! ik ben toevallig sinds zaterdag begonnen met Paleo! ik kan dus nog wel wat tips gebruiken!

Stef
Door

Stef

op 08 Jul 2013

Altijd geinteresseerd in gezonde recepten.Wel een beetje geschrokken van het woord "mager" in "mager vlees". Een dier dat in koude streken overleeft in de oertijd, zal naar mijn mening toch wel een deftige vetlaag gehad hebben in de winter :-)

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 08 Jul 2013

Hai Stef, daar kan je weleens gelijk in hebben! Naar wat ik heb begrepen wordt er bij oervoeding vooral gevogelte gegeten en dieren die veel bewegen. Dat houdt ze dan ook weer mager :)

Stef
Door

Stef

op 08 Jul 2013

Hoi Layla,Ik dacht direct aan de Vlaamse koekkoekkippen die ik vroeger had loslopen: die beestjes beweegden flink wat af maar bij de eerste slacht verschoten we toch dat er flink meer vet in zat in vergelijking met een gewone loslopende bruine (RIR) kip: gewoon omdat de Vlaamse koekoek een ras is dat een koud klimaat goed aankan.Verder volledig met je eens en voor mij ook liever dieren die kunnen bewegen zoals in de oertijd :-)

hanneke
Door

hanneke

op 08 Jul 2013

ik doe graag mee....

Leonie
Door

Leonie

op 10 Jul 2013

Hee, wat leuk dat jullie hier aandacht aan besteden. Veel succes met de oerweek, hopelijk gaan er veel mensen meedoen. Ikzelf doe natuurlijk ook mee ;-)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading