10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Doe mee met het Miss Natural onderzoek naar Emotie Eten
26 maart 2015 
3 min. leestijd

Doe mee met het Miss Natural onderzoek naar Emotie Eten

Heb jij de neiging om naar chocola of koekjes te grijpen als je je verdrietig of alleen voelt? Een zak chips als je boos bent? Kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal begonnen bent met eten? Eten vanwege emotionele redenen is een van de grootste dikmakers. Lijnen helpt niet bij emotionele eters. Wat helpt dan wel? Tijd voor een onderzoek onder de Miss Natural leden.

Even voorstellen

Ik ben Joëlle van Keppel, een spontane meid van 26 jaar, met een groot hart voor mens en dier. Ik woon in Breda en studeer Toegepaste Psychologie aan de Fontys in Eindhoven. Ik ben aan de laatste fase van mijn studie gekomen en nu bezig met het schrijven van mijn scriptie. Voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar emotie eten. (Geheimpje: ik ben zelf ook een emotie eter.)

Ben jij een emotie eter? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Eten of snoepen bij verveling, niet lekker in je vel zitten, verdrietig of gefrustreerd zijn en dat terwijl je eigenlijk helemaal geen trek hebt. Eten als beloning omdat je zielig, blij of boos bent. Je eet niet alleen om je honger te stillen of je lichaam te voeden, maar ook om je innerlijke honger als bijvoorbeeld angst, verlangen of verlies te verdoven. Als je jezelf hierin herkent, val je in de categorie “emotie eter”.

Miss Natural wil de emotie eters graag beter begeleiden. Daarom wil zij graag in gesprek komen met mensen die tegen problemen aanlopen met betrekking tot het emotie eten. Dit gaan we onder andere doen door met twee verschillende groepen een discussie over dit onderwerp te voeren, dit zijn groepen van 6 tot 8 personen. Daarnaast zal er met een aantal mensen individueel een persoonlijk interview gehouden worden over dit onderwerp. Dit mag op een zelf gekozen tijd en locatie. In dit gesprek en de discussie draait het geheel om jouw visie en ervaringen met het emotie eten. Je krijgt zelf zo dus ook meer inzicht in jouw gedrag.

Voorgoed afrekenen met het emotie eten!

Met de informatie die Miss Natural uit het onderzoek krijgt kan zij haar leden beter begeleiden omtrent dit onderwerp. Zo krijgt iedereen de kans om definitief met het emotie eten af te rekenen!

Datum en tijd onderzoek emotie eten

Plaats: Fontys Opleidingen, Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven
Discussiegroep 1: Woensdag 8 april van 19:00 – 21:00
Discussiegroep 2: Vrijdag 17 april van 15:00 – 17:00
Persoonlijk interview: Eigen gekozen tijd en plaats met een lekkere kop koffie of thee.

Miss Natural cadeau voucher t.w.v. €15,- voor deelnemers

Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig. Alle gegevens zullen worden geanonimiseerd. Bij deelname aan het onderzoek is er na afloop de mogelijkheid om de resultaten in te zien.
Als dank voor deelname ontvangen deelnemers een Miss Natural cadeau voucher t.w.v. €15,- te besteden in de e-learning shop.

Neem deel aan het onderzoek

Speelt het emotie eten in jouw leven een rol en ben je klaar voor de volgende stap? Schrijf je hier in om deel te nemen aan dit onderzoek:

[gravityform id=”49″ title=”false” description=”false”]

Heb je op dit moment vragen over het onderzoek? Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen.

Ben jij een emotie eter?

Handtekening-Miss-Natural

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
J
Door

J

op 26 Mar 2015

Ik ben een emotie eter. Voor mij is dit nooit dikmakend geweest.

Joëlle van Keppel
Door

Joëlle van Keppel

op 26 Mar 2015

Hoi J. Dan ben jij een van de gelukkige! Ik ben ook niet dik. Wel vind ik het altijd zonde als ik na een dag gezond te hebben gegeten ik 's avonds alleen op de bank toch die pak stroopwafels weg werk. Emotie eten maakt lijnen/diëten/een andere levensstijl voor veel emotionele eters onmogelijk en onhaalbaar. Wat erg frustrerend is, waardoor er in sommige gevallen een jojo-effect ontstaat. Fijn dat jij er geen last van zegt te hebben! Ga je deelnemen aan het onderzoek?

Ali Jellema
Door

Ali Jellema

op 26 Mar 2015

Wat ontzettend jammer dat het zoo ver weg is...ik woon in Groningen en zou heel graag mee willen doen...maar de afstand is voor mij te groot en kostbaar.....

Joëlle van Keppel
Door

Joëlle van Keppel

op 28 Mar 2015

Hoi Ali, Bedankt voor je reactie. Groningen en Eindhoven liggen inderdaad niet bij elkaar om de hoek. Eindhoven was voor mij de ideale locatie omdat ik dan gebruik kan maken van een lokaal op mijn school (een veilige en rustige omgeving + gratis parkeren). Als je wilt zou je me dan even kunnen mailen? Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen. Met vriendelijke groet, Joëlle van Keppel

Ali Jellema
Door

Ali Jellema

op 25 Feb 2016

Waarom is jouw reactie op mij openbaar te zien via google als ik mijn naam intik daar?

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.