10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Doen! Lichaamsmassage met warme Ayurvedische oliën
08 juni 2015 
4 min. leestijd

Doen! Lichaamsmassage met warme Ayurvedische oliën

Een massage is voor mij ultieme ontspanning, daar zeg ik ook nooit nee tegen! Een Ayurvedische massage met warme olie is helemaal geweldig. Echt even tijd voor jezelf, hoe vaak laat jij je masseren?

Je huid is een van de belangrijke sensoren van het lichaam. Wat je op je lichaam aanbrengt moet verteerbaar zijn, net zoals alles dat je in je mond zou stoppen. De huid en het verteringssysteem zijn de lichamelijke barrières die ons scheiden van onze omgeving. Deze controleren de ingang in onze systeem.

Dagelijkse zelfmassage

Sinds 2003 is mijn goede vriendin Svati bezig met de Ayurveda leer over ons lichaam. “Iedere ochtend voordat ik de douche neem, masseer ik mezelf met een warme sesam olie (in de zomer met kokos olie) – zogenaamde abhyanga massage. Ik kan niet meer zonder in mijn leven, hoe weinig tijd ik ook heb in de ochtend om mijn dag te kunnen beginnen, reserveer ik toch deze 20 minuten om een massage aan mijn huid te kunnen geven. Ieder persoon heeft een regulier olie massage nodig om de circulatie van de bloedbaan zo te kunnen ondersteunen. Vrouwen van iedere leeftijd zullen deze ochtend tijd kunnen gebruiken voor de abhyanga massage. Het is een proces die je lichaam en het leven ondersteund. De veroudering van onze huid is een duidelijke teken en dankzij abhyanga massage kan je deze alsnog verminderen”.

Massage routine is belangrijk

Massage is een van belangrijke aspecten in ons leven. Indien je de ochtend tijd in je dagelijkse routines niet kan vinden, kan je ook minimaal een keer per week een massage nemen. Deze behandelingen bestaan uit een volledige lichaamsmassage met warme olie, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van de combinatie van sesam olie met verschillende kruiden. Door de lange, vloeiende bewegingen ervaart je huid een diepe penetratie en daardoor kunnen de gifstoffen verwijderd worden en je bloed circulatie wordt zo verbeterd. Je organen ervaren het zelfde aangezien de bewegingen diep in je lichaam ervaren worden.
Het gevoel die je lichaam ervaart geeft een stimulatie aan je geest, die zich zo iets makkelijker kan ontspannen. Je zenuwstel geeft dan signalen aan je hersenen en deze ervaart je lichaam als een ontspanning moment.

Zuurstof nodig

We hebben de zuurstof nodig om te leven. Huid die veel toevoer van zuurstof ervaart kan de voedingsstoffen makkelijker toevoeren aan alle cellen, weefsels en organen in onze lichaam tempel. Indien je bloeddruk iets hoger is dan de normale waarden kan je door massage ook een langdurige verbetering ervaren dan zonder. De toevoer van de zuurstof wordt ook door de spieren ervaren, waardoor ze verstevigd en gestimuleerd worden. Indien je lichaam in de ochtend stijf is, betekent dat dat de toevoer van de zuurstof in je spieren laag is en daardoor zijn je gewrichten ook minder mobiel. Met andere worden om een gezond lichaam te kunnen hanteren in onze samenleving kan de ondersteuning door een massage je levens energie verhogen.

Abhyanga massage

Deze behandeling bestaat uit een volledige lichaamsmassage met warme olie, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van de beste Ayurvedische oliën. Lange, vloeiende bewegingen worden herhaald om de huid diep te penetreren, gifstoffen te verwijderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Door het gebruik van warme, medicinale oliën worden de huid en de organen gevoed. Terwijl de huidtissues zacht gestimuleerd worden, kan de geest zich ontspannen wat een gunstig effect heeft op het zenuwstelsel.

Ayurvedische Lichaamsmassage

Duur: 75 min.
Prijzen: Abhyanga massage € 85,-
Pakket van 3 x 75 min. Abhyanga massage € 240,-

Je kunt jouw massage bij Svati in Eindhoven reserveren via e-mail of bel haar op 06 – 54 29 15 97 voor een afspraak. Kijk voor meer informatie op de website van Sadhana Yoga Studio.

Sadhana Yoga Studio in Eindhoven

De massages vinden plaats in Sadhana Yoga Studio in Eindhoven in het Sancta Maria gebouw (5 min. lopen van de centraal station Eindhoven aan de linker kant) aan de Kruisstraat 53, 5612 CD in Eindhoven.

De 10 voordelen van een massage;

  1. Massage verbetert je bloedcirculatie, hierdoor verbeterd de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen, weefsels en organen.
  2. Kan helpen je bloeddruk te verlagen.
  3. Stimuleert en verstevigt spieren.
  4. Verhelpt de pijn en stijfheid in spieren en gewrichten.
  5. Verlicht stress en spanning en vergroot het gevoel van welzijn.
  6. Verbeterd het functioneren van de spijsvertering, lever en de nieren.
  7. Verstevigt de huid en help de gezichtsspieren te verstevigen.
  8. Verbetert de circulatie van het lymfatische stelsel, de eliminatie van ontlasting.
  9. Stimuleert het immuunsysteem.
  10. En het grootste voordeel… massage zorgt ervoor dat je je geweldig voelt!

Voel jij je ook beter na een massage?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.