datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Een gezonde lunchtrommel mee naar school
23 augustus 2013 
4 min. leestijd

Een gezonde lunchtrommel mee naar school

Over anderhalve week is de zomervakantie van mijn zoontje (bijna 5) afgelopen en mag hij weer naar school. Hij gaat dan het tweede jaar van groep 1/2 in. Op zijn school is er geen continurooster, maar hij blijft wel regelmatig over. Als ouder kun je dan kiezen om hem zelf eten mee te geven, of hij eet met school mee. Het eerste schooljaar hebben wij gekozen voor het laatste, omdat hij nog niet zo goed at en dit beter deed als hij met een groep ging mee eten. Toch vond ik het nooit fijn dat ik niet precies kon zien wat er precies naar binnen ging, wat voor soort brood ze hadden en wat er opgesmeerd werd, en ik wist dat er naast brood weinig fruit of groente werd gegeten tussen de middag.

Nu gaan we dat anders doen! Ik heb een mooie broodtrommel voor mijn zoon besteld en ik ga zijn eigen gezonde lunch verzorgen. Maar het moet, naast gezond, ook leuk en gevarieerd blijven. Hoe doe je dat? Ik heb hier wel wat ideeën over, maar op een gegeven moment is bij mij de inspiratie vaak een beetje op. Maar nu heb ik het boekje ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel’ van Yvonne van Stigt, waar ik heel veel inspiratie uit kan halen!

De gezonde broodtrommel

Om te beginnen moesten we natuurlijk een mooie broodtrommel hebben. De ‘Cars’ broodtrommel was geen optie, want ik wilde iets groters en bij voorkeur met vakjes om fruit, groenten of nootjes in te doen. Op ‘advies’ van Yvonne van Stigt heb ik een kijkje genomen in de webshop van ZenKitchen. Daar heb ik een prachtige, dubbele lunchbox van Monbento besteld. Deze bleek echter iets te moeilijk te openen voor mijn 4-jarige zoon, maar ik vond ‘m zo mooi en handig dat ik ‘m voor mezelf heb gehouden. Uiteindelijk heb ik er voor hem een besteld bij simply colors, met zijn naam erop en een afbeelding van een dinosaurus. Iets meer in zijn straatje! Ik heb het formaat ‘medium’ besteld, waar ook een verdeelschot bij zit. Heb je zelf kinderen die wat ouder zijn, dan kun je ook eens een kijkje nemen naar de producten van green jump, die onder andere te vinden zijn in de webshop van Miss Natural. Green jump heeft eveneens veel keuze uit handige broodtrommels met vakjes, met verschillende kleurtjes, en bovendien erg leuke, herbruikbare boterhamzakjes of ‘snack bags’.

Inspiratie van Yvonne van Stigt

En dan is het natuurlijk zaak om die gezonde broodtrommel te vullen! Nou eet mijn zoon ‘gewoon’ brood, maar ik wil hem graag ook wat meer opties en variatie geven. In ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel‘ van Yvonne van Stigt staan hiervoor een heleboel leuke tips, informatie en recepten. Niet alleen om je kind gezond te laten eten, maar ook om het leuk te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van bananenkoekjes, gezonde chocolademuffins, fruitspiesjes, of prachtige gekleurde boekweitrolletjes met geitenkaas!

Het boekje geeft geweldige tips voor gevarieerde lunches, leuke kindertraktaties, gezonde tussendoortjes, smoothies en sappen, en leuke ‘schilderijtjes op je bord’ die het eten van gezonde dingen een stuk leuker maken voor kinderen. Bovendien is het gericht op zowel kinderen als volwassenen: het eerste deel van het boekje gaat over de oergezonde lunch op het  werk. Ook heel erg handig, en zo kun je als ouder meteen het goede voorbeeld geven.

De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel‘ is gebaseerd op oervoeding, zoals we gewend zijn van de auteur. Maar ook wie niet uitsluitend ‘oer’ eet kan er heel veel inspiratie en recepten uit halen, voor groot én klein. Persoonlijk kan ik niet wachten om volgende week samen met mijn zoon de keuken in te gaan en de boekweitrolletjes met geitenkaas (zie foto hierboven) en bananenkoekjes klaar te maken, om in zijn nieuwe broodtrommel mee naar school te nemen!

Maak kans op het boek ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel’!

Wil jij ook een gezond feestje maken van jouw broodtrommel en die van je kinderen? Miss Natural mag 5 exemplaren van ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel’ van Yvonne van Stigt weggeven! Hoe maak je kans? Schrijf in een reactie onder dit artikel wat jouw kind het liefst in zijn of haar broodtrommel heeft en waarom jij kans wilt maken op dit boekje. Wie weet ben jij straks 1 van de winnaars!

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt bovenaan de site gratis lid worden.

Schrijf je in voor de Super Natural Kids Week

Tijdens de Super Natural Kids Week vertellen we je over het belang van gezond en natuurlijk opvoeden, en geven we tips voor in de keuken, thuis en op school. Want echt, het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn! Deze gratis week van Miss Natural is bedoeld voor iedereen die hun kinderen graag gezond en natuurlijk opvoeden. Maar ook voor docenten, opa’s en oma’s, tantes en ooms! Je ontvangt een week lang elke dag nieuwe informatie, tips en adviezen. Doe ook mee en schrijf je nu in voor de gratis Natural Kids Week!

Wat heeft jouw kind het liefste in zijn of haar broodtrommel?

De 5 winnaars zijn geworden:

Chantal H., Lidian, Kitty de B., Anouk S. en Miep.  Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boekje  ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel’ thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Merel Uiterwaal
Door

Merel Uiterwaal

op 23 Aug 2013

Niet voor m'n eigen kinderen, maar ik weet zeker heel veel ouders in mijn praktijk met deze leuke recepten of kookboektip blij te kunnen maken. Ik krijg al trek in de lunch in iedergeval. Maar..... eerst even ontbijten!

anita kap
Door

anita kap

op 23 Aug 2013

onze kinderen eten het liefste brood met pindakaas, jam of fruithagel op hun bruine boterham. De jam is zelf gemaakt en de pindakaas bevat alleen maar pinda's. maar een vervanger vinden voor de fruit hagel valt niet mee vandaar dat ik graag dit boek wil winnen om nieuwe ideeen op te doen! groetjes anita

Paula
Door

Paula

op 23 Aug 2013

Mijn zoon krijgt brood mee en fruit. Hij houdt niet van brood, dus ik zou graag lekkere gezonde alternatieven willen hebben om hem een lekkere gezonde lunch mee te kunnen geven

Angelique
Door

Angelique

op 23 Aug 2013

Lijkt mij een erg handig boek. Mijn dochter is geen broodeter. Kan wel tips gebruiken voor andere gezonde lunch ideeen.

Vanessa van Raam
Door

Vanessa van Raam

op 23 Aug 2013

De kids vinden heel veel lekker, sleutelwoord hier in huis is afwisseling. Nootjes, brood, wraps, groenten, etc. Dit boek zou dus welkom zijn om in deze behoefte te blijven voorzien!

marion
Door

marion

op 23 Aug 2013

ik werk op school en ik heb een zoontje. ik zou voor mijn zoontje graag gezonde ideeen willen hebben om straks in zijn broodtrommel te doen wanneer hij naar school gaat. vooral omdat ik op school zie watvoor troep er allemaal mee komt naar school. dit zou ik mijn zoontje willen besparen, maar ik zou hem ook niet buiten willen sluiten. en ik wil natuurlijk dat het lekker is. dus met dit boek kan ik zijn lunch net zo lekker, kleurrijk en genoeg maken als zijn klasgenootjes. maar dan veel gezonder.

cindy vos
Door

cindy vos

op 23 Aug 2013

op dit moment eten mijn kinderen nog heek standaard boterhammen omdat zei en ook ik koemelkallergiee hebven maar omdat ik suiker en granenvrij wil gaan eten zou dit biek voir ons zeer goef van pas komen voor de nodige varuatie

Linda Sijtsma
Door

Linda Sijtsma

op 23 Aug 2013

Ook mijn 'grote' kinderen van 10 en 12 willen graag geinspireerd worden door dit boek. Tot nu toe alleen brood mee naar school, maar de boekweitpannenkoekjes klinken ook goed. Ik wil heel graag, juist nu ze ouder zijn, alsnog meer variatie mogelijkheden laten zien dan alleen brood. Nog voor de pubertijd echt van start gaat en ze niks meer van hun moeder aannemen. Thanks!

Rianne de laat
Door

Rianne de laat

op 23 Aug 2013

Ik heb een zoontje van 2, 5 jr die ik alle nieuwe gezonde dingen makkelijk kan voorzetten, maar mijn andere zoon van 10jr is altijd een beetje terughoudend met nieuwe dingen uitproberen. Misschien is t boekje wel iets voor hem. En sinds ik de cursus 40dgn zonder suiker, de detox en het oerdieeet heb gedaan ben ik altijd benieuwd en op zoek naar nieuwe en gezonde recepten.

Jose Dijkstra
Door

Jose Dijkstra

op 23 Aug 2013

Mijn dochter vind boekweitpannenkoekjes heerlijk! Die gaan dus zeker in het broodtrommeltje! Daarnaast vind zij fruit ook lekker (op het moment zijn druiven 'hot') maar ook stukjes meloen, appel of gedroogd fruit. Deze variatie van gekleurde boekweitrolletjes kennen we nog niet en gaan wij dus uitproberen! Mijn man, dochter en ik beginnen 1 september met de cursus 40 dagen zonder suiker en denk dat het boek -De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel' van Yvonne van Stigt- een mooie aanvulling is in onze keuken!

monique
Door

monique

op 23 Aug 2013

mijn kinderen krijgen brood en fruit mee naar school. maar daar zou ik heel graag vanaf willen (brood is nou eenmaal niet het meest gezonde wat je in een lunchtrommel kan stoppen) maar vind het zo moeilijk om alternatieve ervoor te bedenken, dus een inspiratieboekjes is meer als welkom

loreen
Door

loreen

op 23 Aug 2013

Wij eten al voor 80% oerrecepten, maar soms is het wel lastig om mijn dochter mee te krijgen aangezien ze gek is op brood.Haar favoriete lunch zijn banaan pannenkoekjes (1 banaan, 3 eieren en wat chiazaadjes), maar het is goed om te variëren en dat vind ik soms erg lastig.Het boekje de leuke, lekkere oergezonde lunchtrommel is daarom meer dan welkom :) super leuk trouwens dat gekleurde boekweitrecept, die ga ik zeker maken!

Capri
Door

Capri

op 23 Aug 2013

Mijn dochter van 3 eet niet meer zo graag brood. Ze zou het liefst als lunch (en zelfs ontbijt) al "avondeten" (aardappel/groente/vlees) eten of luncht graag met druiven of iets dergelijks. Ze lust ook graag komkommer en tomaat om tussendoor te snacken, het is op zich niet zo'n moeilijke eter. Ik ben zelf echter een echte broodliefhebber en ondanks dat ik probeer over te schakelen naar suiker- en glutenvrij, overheerst bij mij nog het idee dat brood nodig is voor voldoende "vulling" voor lunch en ontbijt. Zelf voel ik me futloos en slap (zelfs misselijk) als ik niet minimaal 1x brood eet op een dag. Ik zou hier zelf graag vanaf willen en zou daar vooral ook mijn dochter een groot plezier mee doen, ook al zit ze nog niet op school en gaat het niet echt om een broodtrommel vullen. Mijn zoontje van anderhalf is juist dol op brood, net als ik. Voor hem moet ik echt wel met een heerlijk alternatief aankomen, wil hij het brood laten staan voor meer groente! De tips in dit boek zijn voor allemaal dus meer dan welkom!

priscilla
Door

priscilla

op 23 Aug 2013

Bij mij krijgen ze bijv. zelfgemaakte wraps van speltmeel of non gefrituurde loempia's , gevuld met bij left over vlees/kip en wat groens en roods. Dit kan per keer verschillen, maar zorgt ervoor dat dat het er elke keer aantrekkelijk uitziet. Voor tussendoor doe ik of een stukje fruit erin of lekkere zelfgemaakte haver/banaan koekjes. gemaakt van havermout, banaan, (wal)noten en een beetje honing of agavesiroop. En zo kunnen we nog eindeloos variëren. met een kookboek kunnen de kinderen bijv ook 2x per week zelf iets kiezen (en maken), zodat het voor hun ook leuk blijft en de verleiding naar minder goed eten kleiner wordt.

Mascha
Door

Mascha

op 23 Aug 2013

mijn dochters krijgen altijd beiden 2 boterhammen mee naar school: 1 met kaas of worst en 1 met zoet. Wij kunnen wel wat verbetering gebruiken! En o ja, volgens de overblijfregels op school 'moet' er ook nog 1 snoepje in. De ene dochter drinkt er water bij en de ander een pakje sap.

Anny
Door

Anny

op 23 Aug 2013

Onze zoon van 7 blijft twee dagen per week over op school. Hij begint steeds meer interesse te krijgen om mee te helpen met het eten en ook voor het gezond eten. Sinds hij kan lezen kijkt hij ook op etiketten en weet al wat over het gezonde en biologische eten. Nu nog even een fijn kookboekje voor hem, zodat we aan de slag kunnen. Wij zouden er superblij mee zijn.

Rita
Door

Rita

op 23 Aug 2013

Mijn kinderen willen graag brood mee naar school, zelf stop ik daar de laatste tijd wel wat groenten bijin bijv: worteltjes, komkommertjes enz. Graag zou ik dit uitbreiden naar andere dingen, weet wel wat te bedenken maar zou graag nog veel meer gezonds willen maken. Dus het boek is heel erg welkom hier!!

Miep
Door

Miep

op 23 Aug 2013

Ik heb 'De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel' écht nodig!!!! Ik heb een zoontje van 8, autistisch (waardoor enkel bepaalde structuur voeding gegeten wordt) en lactose-intolerant en een dochtertje van 5 die allergisch is voor noten, pinda's, sinaasappels, mandarijnen en aarbeien en ze is lactose-intolerant. Bij beide kinderen gaat hun voorkeur uit naar ongezonde voeding. En ik wil graag dat ze gezond eten. Ik probeer suiker, e-nummers, geraffineerde troep en kant en klaar te vermijden en wil brood en lactose vrije melkprodukten vervangen door een gezonder alternatief. Ik zoek me een ongeluk naar lekkere gezonde recepten en produkten. De afgelopen 8 jaar heb ik al honderden opties geprobeerd, maar heel vaak zonder succes. Mijn trukendoos is leeg, dus ik wil graag spieken bij iemand anders!

Heidi Steven
Door

Heidi Steven

op 23 Aug 2013

Mijn jongste is een hele slechte eter. Gelukkig eet hij wel leuke en lekkere dingen dus ik schuim het hele internet af voor leuke ideeën. Dit boekje lijkt me geweldig om weer hele nieuwe inspiratie op te doen dus ik wil graag meeloten :)

Hilly
Door

Hilly

op 23 Aug 2013

Hoi Eva, Ik ben de laatste tijd erg bezig met bewustwording van gezonde voeding e.d. Qua ontbijt en lunch ideeën zou ik graag nog verder geïnspireerd worden. Wat zou ik het daarom leuk vinden om dit boek te winnen! Bovendien ben ik inmiddels 7 keer tante met de 8e op komst! Volgend weekend krijg ik twee van deze 7 kids een weekendje uit logeren. Wat zou het dan leuk zijn om eens iets anders te kunnen eten waar de kids ook erg enthousiast van worden! Groet Hilly

sanne
Door

sanne

op 23 Aug 2013

Ik eet zelf al vollop "natuurlijk" en mijn zoontje is nu nog iets te jong voor een lunchtrommel 4,5 maand maar vind het nu al leuk om te experimenteren met hapjes en mengsels groente en fruit. Zelf moet ik over anderhalve week weer aant werk en ben nu al aan het bedenken hoe en wat ik het beste als lunch / avondeten mee kan nemen! Ik zou heel erg blij zijn met dit boekje ter inspiratie en mogelijkheden en hoop dan ook een vriendin met twee schoolgaande kindjes met dit boekje op andere gedachten te kunnen brengen dan witte boterhammen met vlokken en uitdeelzakjes met koekjes!!!!!!

Desiree
Door

Desiree

op 23 Aug 2013

Hoi, mijn dochtertje, bijna 5, heeft wel een continu rooster en moet dus haar brood soms meenemen. ( soms wordt er daar brood gebakken door de kinderen en eten het op). Zij zit op een Vrije school en hebben daar de regel dat er in je broodtrommletje 1 a 2 broodjes in gaan met beleg. Dus dat doe ik ook. Meestal zelfgemaakte brood( dan weet ik wat er in zit) en anders bij de natuurwinkel. Mijn dochter is gek op pindakaas, dus ik smeer er kokosolie en pindakaas op. Toch wil ook kans maken op het boek aangezien de broodtrommel niet alleen naar school gaat maar ook dagjes weg. Groetjes Desiree

Tessa
Door

Tessa

op 23 Aug 2013

Op Pinterest kun je ook vreselijk veel leuke én lekkere tips vinden om broodtrommeltjes te vullen. Bij de action haal je voor 2 euro al een ontzettend leuke trommel. En van die siliconen bakvormpjes, of kleine afsluitbare doosjes kun je dan gebruiken als afscheiding.Mijn kinderen(al iets ouder) zijn altijd blij met hun trommeltje, elke dag weer wat anders en kéuze... ze weten ook dat ze niet alles op hoeven te eten, vol is vol: leren luisteren naar je buik! Ik geef elke dag wel brood mee, soms druk ik vormpjes met een koekjesuitsteker... En altijd wat dingen erbij... De ene dag een gekookt ei en wat tomaatjes en een snackkomkommer, de andere dag worteltjes met hummus en een kaasje, dan weer een wrapje met wat erop, en niet zelden gaat er iets van de avond ervoor wat koud ook heel lekker is het trommeltje in. Met een leuke prikker, vlaggetje, servertje of parasolletje is het ineens weer heel feestelijk...

linda
Door

linda

op 23 Aug 2013

Ik heb één groot kind hier in huis... Mijn man! Wil hem graag van de banaan en bruine broodjes met katenspek afhelpen. Hij 'weet' niets anders te eten. Een beetje hulp kunnen wij wel gebruiken!

Jana
Door

Jana

op 23 Aug 2013

Mijn oudste zoon gaat naar groep 1 na de zomer! Ik zou graag goed willen beginnen met gezonde lunches. Het boek lijkt me een geweldige middel om hem een gezonde start te geven. En voor mezelf om gezonde gewoontes aan te leren!

anouk spaans
Door

anouk spaans

op 23 Aug 2013

Dit lijkt mij nou een super praktisch boekje voor in mijn dagelijkse keuken! Ik heb weliswaar geen kind, maar wel een vriend, wat (misschien herkenbaar? hihi) ook een behoorlijke uitdaging kan vormen op het gebied van gezond eten! Mijn lief studeert 5 dagen per week, een eet dan ook het liefst 5 dagen per week bij de 'doner kebab' tent o.i.d....en ik wil uiteraard niets liever dan dat veranderen, voor zijn gezondheid en onze portemonnee! Ook ikzelf begin per september aan een nieuwe opleiding, en ben ook voor mijzelf op zoek naar een fijne lunchtrommel-inhoud tussen de college's door!

Wilhelmina
Door

Wilhelmina

op 23 Aug 2013

Lijkt me superleuk om ook voor mijn dochtertje van 5 eens wat anders te maken dan de standaard boterham met beleg. Sinds een jaar ben ik bezig met bewust eten en leven en heb er al veel over gelezen. Dit boekje zou een mooie aanvulling zijn.

Mirjam
Door

Mirjam

op 23 Aug 2013

Ik zou dat boekje ook wel kunnen gebruiken. Zie mijn reactie hier ver boven over mijn 14 en 15 jarige zoons. Het is een drama om die aan het eten te krijgen. Ook ontbijten valt niet mee. Soms eten ze niks omdat ze hun brood uit hun trommel niet lekker vonden. Beetje hulp kan ik wel gebruiken. Dat ik zuivel, suiker en gluten vrij eet krijg ik bij hen er niet in. Kan nog goed komen. Ik at als kind ook dramatisch slecht. Daar hoop ik dan maar op.

Sonja Adriaanse
Door

Sonja Adriaanse

op 23 Aug 2013

Ik heb een zoontje van 6 en zou het super vinden dit boekje te winnen. Ik ben heel erg geïnteresseerd in gezonde voeding. Volg de opleiding gewichtconsulente en ben mij in het verdiepen in suikervrij eten. Ook jullie 40 dagen zonder suiker spreekt mij erg aan. Mijn zoontje drinkt al groene smoothies, maar helaas is snoepen ook favoriet. Leuke ideeën om gezond eten te stimuleren passen dus precies in ons straatje!

Michelle
Door

Michelle

op 24 Aug 2013

Ik heb 2 kindjes, een zoon van 4 en een dochter van 8 jaar. Mijn jongste houdt heel erg van brood met appelstrooop en een appel gaat er ook nog wel in, maar hij durft weinig anders te proberen. Daar in tegen houdt mijn dochter bijna niet van brood en juist veel van groentes/fruit/noten/kaas/ei, etc. Ik kan vooral voor mijn zoon wel wat exta inspiratie gebruiken hoe ik hem toch aan een gevarieerde broodtrommel krijg!

M
Door

M

op 24 Aug 2013

Wat leuk! Helaas heb ik geen kinderen en als ze dan wel eens komen...geef je ze toch al snel de "verwendingen" die zij zo lekker vinden maar nu niet echt verantwoord zijn! Dit boek zou een leuke inspiratiebron zijn!

Marloes
Door

Marloes

op 24 Aug 2013

Wow, wat een goed initiatief! Hoewel ik zelf (nog) geen kinderen heb, word ik er in mijn functie als docent dagelijks door omgeven. Ik schrik zo af en toe echt als ik zie wat die kids in pauzes en tussenuren naar binnen werken en we raken hier geregeld over in gesprek. Het gebrek aan bewustzijn hieromtrent bij deze (punterende) kinderen is schrikbarend! Het ontbijt wordt massaal overgeslagen en om 9 uur zie je de eerste kids hun blikje energydrink opentrekken; verschrikkelijk voor die lijven die de juiste voedingsstoffen juist zo nodig hebben!! Met de inspiratie uit het boek kan ik mijn pleidooi voor 'echt' eten vast meer kracht bijzetten en kan ik ze tijdens de jaarlijkse high tea wellicht voorzien van 'voedende' voeding ipv de suikerbommen die ze zelf meenemen!

SuuS
Door

SuuS

op 24 Aug 2013

Zo blij dat ik niet de enige ben die dwars tegen alle marketing in probeert de kinderen gezond en verantwoord te voeden. Omdat er op school gelunched wordt is het een hele toer om ze niet te veel te laten afwijken van de grote massa. Helaas mag er namelijk op onze school wel ongezond gelunched worden. Ook snoep uitdelen wordt gewoon getolereerd. Het zit m in kleine dingen: het juiste vet, biologisch brood, beleg. Ongeconcentreerde sappen, geen suiker maar oerzoet of bio honing in de dagelijkse portie havermout pap. Altijd rozijnen etc op voorraad, snoep moeten ze zelf uitkiezen en op is op.Hoe bewust ik ook probeer te zijn toch maak je steeds fouten. Zo kwam ik er vandaag achter dat de heerlijke volkoren koeken gehard plantaardig vet bevatten (hoeft niet eens met zoveel woorden benoemd te worden) grrrrrrr .... Kan bijna niet om het zelf bakken heen.Geef het boekje vooral aan mensen die nog niet bewust bezig zijn, ik koop het wel. (of reserveer het eerst bij de bieb?)

Benedicte van Helden
Door

Benedicte van Helden

op 24 Aug 2013

Mijn oudste twee jongens (8 en 6) gaan naar school en binnenkort de jongste ook! Toen mijn oudste zoon in groep 1/2 zat, gaf ik hem bijna dagelijks een smoothie mee voor bij zijn ochtendpauze. Ik kreeg dan van hem terug dat de kindjes in de klas altijd maar vroegen wat dat nu was...Ik ben al een hele tijd bezig om gezonder eten mee te geven, maar mijn middelste zoon wordt boos als ik hem nog een keer een smoothie meegeef. En toen ik de jongens een keer een overheerlijke wrap had meegegeven, zeiden ze dat ze dat echt niet meer mee naar school wilden, omdat andere kinderen het maar gek vinden. Toen ben ik maar weer standaard overgegaan op boterhammen met wat rauwkost erbij. Wel probeer ik 's ochtends voor school al dat ze al een gevarieerde smoothie / greenie binnen krijgen. Echter, bij mijn oudste zoon is er net de ziekte van Pfeiffer ontdekt wat mij nu weer extra stimuleert om toch naar andere alternatieven op zoek te gaan. Inderdaad lunchtrommels met verschillende vakjes en interessante gerechtjes die ze maar al te graag willen eten zonder dat ze 'uitgelachen' worden door een klasgenootjes.

natasja
Door

natasja

op 25 Aug 2013

Vanaf morgen gaan de 2 oudste naar de middelbare school en nu moet ik gaan nadenken over wat mee te geven. Ik heb in de vakantie veel op het net gesurft, greenbottles besteld en net zitten kijken naar wat voor bakjes ik voor ze ga kopen. En nu zie ik dit boekje, dat zou mooi aansluiten in de rij op weg naar een gezond patroon voor de kids. Ook voor de basisschool waar gesproken word over "gezondere snacks" zou ik het boekje gaar gebruiken.dankgr natasja

Mirjam Bergkamp
Door

Mirjam Bergkamp

op 26 Aug 2013

Vanwege mijn gezondheid probeer ik minder suiker te eten en goed op e-nummers te letten. Mijn stiefkinderen van 10 en 8 krijgen dus ineens andere dingen voorgeschoteld dan wat ze normaal aten. Mijn stiefdochter vindt het interessant en staat er voor open terwijl mijn stiefzoon het liefst de hele dag zoet wil en niets anders.Ik zou vooral mijn stiefzoon willen overtuigen dat "andere gezonde dingen" ook erg lekker kunnen zijn. Daarom zou het 'leuke lekkere oergezonde lunchtrommel' boek erg handig zijn voor inspiratie!

Miriam
Door

Miriam

op 26 Aug 2013

Mijn zoontje van bijna 3 vindt momenteel alles "niet jekker" (hij kan de L nog niet goed uitspreken). Gelukkig weet hij niet beter dan dat brood volkoren is en is hij niet op de hoogte van het bestaan van zoetigheden voor op brood. Sommige dagen eet hij eerst een paar plakjes geitenkaas en dan een kale boterham, maar dat zal mij een zorg zijn :). Toch zou ik het leuk vinden om te ontdekken wat voor leuke tips en trucks er in dit boekje staan, alvast voor volgend jaar!

Kitty de Bruyn
Door

Kitty de Bruyn

op 27 Aug 2013

Wij eten zo Paleo mogelijk vanwege lichamelijke klachten en zoonlief doet zoveel mogelijk mee. Bij tijdgebrek schiet het er snel bij in en ben je snel geneigd om weer brood op tafel te zetten. Het gaat mij om de variatie, de verse soepjes kosten veel tijd en die maak ik dan op voorraad. Snel even iets kunnen pakken of meer ideeën zouden van harte welkom zijn. Volgend jaar gaat zoonlief naar school en dan is een goede gewenning al het eerste gewin.

Barbara
Door

Barbara

op 28 Aug 2013

Mijn man en ik hebben een paar maanden geleden besloten om af te willen vallen. Daardoor ben ik me gaan verdiepen in gezondere voeding en wat bepaalde voedingsmiddelen doen met je lichaam en geest. Doordat wij bepaalde zaken niet meer gingen eten en meer gingen praten over wat gezond is en waarom, hebben onze kinderen (5jaar) er meer zicht op gekregen. Ik zou graag voor hun ideeën krijgen om samen met hun suikervrije koekjes, snoepjes, etc te maken. Ze vinden het allebei erg leuk om mee te helpen met bakken en koken. Nu krijgen ze ander eten mee naar school dan vorig schooljaar. Waar ze erg van genieten zijn noten, komkommer en wortel. Daarnaast krijgen ze vaak water mee naar school ipv de "fruitdrankjes". Onze kinderen passen zich erg makkelijk aan aan onze nieuwe etensstijl en daar mag wel een beloning tegenover staan wat ik hoop te bereiken door hun lekkernijen aan te kunnen bieden uit het boek 'De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel'!

Dominique
Door

Dominique

op 30 Aug 2013

Mijn kinderen vinden fruit vooral lekker in hun broodtrommel.... Maar het leukste vinden ze als ik af en toe een briefje met een leuke tekst in hun trommeltjes doe, echt een aanrader!!

Dominique
Door

Dominique

op 30 Aug 2013

Is was vergeten om erbij te zetten waarom we het boekje zouden willen winnen. Omdat we dol zijn om samen in de keuken te koken en dat maakt het ook nog een lekker!! Dus we duimen er om..... :)))

lidian
Door

lidian

op 02 Sep 2013

bij mijn zoon van 8 jaar mag in de kleine pauze alleen maar fruit gegeten worden,dat vind ik top. in de grote pauze brood,ik wil mijn zoon graag eens wat anders mee geven,doe ik dat,dan eet hij niet,want andere kinderen eten het ook niet,ik wil op school jullie boek promoten en de kinderen en ouders gezonde alternativen laten proeven. helaas ben ik een bijstand moeder en heb niet genoeg geld om het boek aan te schaffen,en in de bibliotheek heb ik het nog niet gevonden.

Marije Toussaint
Door

Marije Toussaint

op 01 Oct 2013

Ik heb laatst mijn kinderen verwend met een zelfgebakken boterhammetje met zelfgemaakte chocoladepasta! In deze pasta zaten alleen maar gezonde dingen: noten, kokosolie, cacao en een beetje agavesiroop. Ze hebben ervan gesmuld!

Chantal Homburg
Door

Chantal Homburg

op 07 Oct 2013

Onze school is een 'gezodne school', dus het tien uurtje is sowieso groente of fruit. Voor tussen de middag vind ik het wel heel lastig! Dus krijgen ze nu brood mee. Ze lusten heel veel, dus wat experimenteren met gezonder kan best. Tips voor makkelijk en gezond kan ik heel goed gebruiken!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading