datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Eerste 100% natuurlijke drinkyoghurt gezoet met stevia
30 maart 2012 
2 min. leestijd

Eerste 100% natuurlijke drinkyoghurt gezoet met stevia

Arla Zin! is gezoet met steviaStevia, ook wel honingkruid genoemd, maakt een opmars. Deze ‘nieuwe suiker’ is uniek, want het is een volledig natuurlijk product en caloriearm. Zuivelproducent Arla heeft net zo lang gewacht met het produceren van een 0% vet drinkyoghurt totdat er een laagcalorische, natuurlijke zoetbron beschikbaar was. Dat vond het merk in stevia. Daarmee is Zin! de eerste drinkyoghurt die met dit plantextract gezoet is.

Honingkruid

De Steviaplant, oftewel honingkruid, is een plant waarvan de blaadjes een heel zoete smaak hebben. De Guarani-indianen gebruikten honingkruid al eeuwen geleden om hun thee en medicinale dranken wat zoeter te maken. Japan startte in 1977 met het gebruik van honingkruid in dranken en andere voedingsmiddelen. Inmiddels verovert honingkruid de wereld, want na Amerika en Frankrijk mag het extract van het plantje nu als zoetstof worden gebruikt in de hele Europese Unie. De Steviaplant bevat natuurlijke zoetstoffen (steviolglycosiden) die 300 keer zoeter zijn dan suiker of sacharose. Stevia is een 100% natuurlijke zoetstof en wordt ook wel gezien als de ‘zoetstof van de toekomst’ of de ‘nieuwe suiker’.

Arla Zin Citrus Vruchten gezoet met steviaGeschikt voor diabetici en kinderen

Stevia is, in tegenstelling tot kunstmatige zoetstoffen, een puur plantaardig product. Bovendien is het caloriearm. Het wordt vrijwel niet opgenomen door het lichaam, waardoor het geschikt is voor kinderen, zwangere vrouwen en diabetici. Daarnaast is het tandvriendelijk.

Natuurlijke drinkyoghurt

Arla maakt alleen zuivelproducten met 100% natuurlijke ingrediënten. Omdat Arla geen kunstmatige zoetstoffen wilde gebruiken, heeft het gewacht met het produceren van een drinkyoghurt met 0% vet totdat er een geschikte natuurlijke zoetbron beschikbaar was. Toen Stevia in 2011 werd goedgekeurd door de EFSA als zoetstof werd dit mogelijk. Zin! wordt bereid uit verse zuivel en toegevoegd fruit, en is puur natuur. Het bevat dus geen kunstmatige zoetstoffen of andere kunstmatige toevoegingen. Naast stevia is het helaas gezoet met een klein beetje rietsuiker voor de smaak. Dat vind ik dan weer net jammer. Zou zonder de rietsuiker de smaak niet meer lekker zijn?

Waarom 0% vet marketing?

De drinkyoghurt is verkrijgbaar in de smaken rode vruchten en citrusvruchten. De volgende informatie over 0% vet vind ik persoonlijk niet zo belangrijk, maar staat er om marketingtechnische redenen waarschijnlijk op. Deze 0%vet drinkyoghurt heeft 39 kcal per 100 ml en bevat daarmee minder calorieën dan vergelijkbare producten in de categorie. Arla Zin! drinkyoghurt is vanaf half maart verkrijgbaar in de meeste supermarkten met een adviesprijs van € 1,39.

Toch jammer als je denkt dat het product 100% gezoet is met Stevia
er toch suiker in blijkt te zitten.

Heb jij Zin! van Arla al geproefd?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Dieuwke
Door

Dieuwke

op 31 Mar 2012

Ik vind Arla een fijn merk en ook nog eens super lekker! Ik koop het elke week.

Christel
Door

Christel

op 31 Mar 2012

Alleen jammer dat er behalve stevia ook rietsuiker in zit.

Amailtje
Door

Amailtje

op 31 Mar 2012

Werd heel enthousiast van het verhaal ,maar mét suiker komt het er dus nog steeds niet in. Jammer.

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 06 Apr 2012

Net voor 't eerst uitgeprobeerd. Het is lekker zoet. Toch vind ik Stevia wel een beetje wennen...het heeft een wat zoet-bitter nasmaakje (niet onaangenaam overigens, maar ik proef het ook na thee met stevia). Het suikergehalte valt me trouwens mee= 6% . Hoe zou het zonder smaken? Wel een goed alternatief voor de optimel e.d. met kunstmatige zoetstoffen! Maar ik heb net zo lief pure (karne)melk of yoghurt, met evt. wat fruit of vruchtensap erdoor om het zoet te maken.

isabel van meurs
Door

isabel van meurs

op 03 Feb 2013

ik heb het uitgeprobeerd was heel lekker maar ik neem toch liever een smoothie.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading