datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Eet je goed, voel je goed
18 januari 2013 
2 min. leestijd

Eet je goed, voel je goed

Wanneer je goed eet, dan voel je je goed. Het klinkt logisch en dat is het ook. En wie een natuurlijke levensstijl aanhangt, heeft dit vast en zeker ook ervaren. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want wat is ‘goed eten’? En wat is ‘natuurlijk’? Ik kwam een boekje tegen dat de basis van natuurlijk eten heel helder uitlegt en je meteen op de goede weg zet met enkele verrassend lekkere èn eenvoudige recepten. ‘Eet je goed, voel je goed’ van Heleen Quantrill is een aanrader voor iedereen die begint met een natuurlijke levensstijl. Maar ook voor een ieder die al wat langer bezig is en gewoon graag wat nieuwe, lekkere recepten wil uitproberen.

Van ontbijt tot lekkere snack

Eet je goed, voel je goed bevat ruim zeventig originele recepten zonder suiker en E-nummers. En ze zijn allemaal even lekker! Je kunt het boekje raadplegen voor heerlijke (en heel bijzondere!) recepten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Maar ook voor lekkere toetjes en basisrecepten als natuurlijke bouillons, zelfgemaakte jus en sauzen. Allemaal zonder pakjes! Om het extra makkelijk te maken geeft de schrijfster je tips voor het bewaren van de gerechten, zodat het klaarmaken van een gezond maaltijd niet veel tijd hoeft te kosten.

Basistips voor een natuurlijke levensstijl

Naast de recepten geeft Heleen Quantrill je tips om echt gezond te leven. Zo legt ze je een dagmenu voor als voorbeeld, maar vertelt ze je ook wat je kunt doen om gezond te eten op het werk, tijdens de feestdagen of als je een feestje hebt. Ideaal voor mensen zoals ik, die nog weleens moeite hebben om de natuurlijke levensstijl in te passen in ‘het echte leven’.

Daarnaast kun je in Eet je goed, voel je goed ook in het kort lezen wat suiker met je lichaam doet en hoe je het beste etiketten kunt lezen. Handige zaken als je natuurlijk eten in je dagelijkse leven wilt inpassen. Overigens kun je op de website van de schrijfster terecht voor nog meer tips en recepten en haar persoonlijke verhalen.

Gemotiveerd met Eet je goed, voel je goed

Elke keer weer als ik een nieuw (natuurlijk) kookboek in handen krijg, raak ik weer extra gemotiveerd. Om de keuken in te gaan, maar ook om zo gezond mogelijke maaltijden klaar te maken die ook nog eens lekker zijn. Eet je goed, voel je goed is weer zo’n boekje waar ik heel veel motivatie uit kan halen. Voor wat betreft de hoofdgerechten was ik niet echt verrast, maar daar heb ik gelukkig al aardig wat recepten voor. Waar ik vooral van onder de indruk was waren de recepten voor het ontbijt. Alhoewel sommige wel wat tijd kosten (ik ben geen ochtendmens, dus een ontbijt mag wat mij betreft in vijf minuten klaar zijn), zijn de ontbijtrecepten wel allemaal heel erg origineel. En leuk voor de kinderen! Wat dacht je van een ontbijtmilkshake, gezonde pannenkoekjes, groene eieren of een feestbrood van amandelmeel? Ik werd er heel blij van!

Wat is jouw favoriete kookboek?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Jouke
Door

Jouke

op 18 Jan 2013

Oergondisch genieten is echt een geweldig kookboek met heel veel gezonde recepten (250)! Ik heb hem ingekeken, voordat ik hem aan mijn schoonmoeder gaf, maar ga hem misschien zelf ook kopen. Het ziet er geweldig uit, veel info en recepten zonder suiker, zuivel en zonder gluten of tarwe. Ideaal dus!!

Karin
Door

Karin

op 19 Jan 2013

Dit boek kende ik nog niet, ik zet hem op mijn wensenlijstje!Zelf gebruik ik regelmatig het kookboek van Amber Albarda; daar staan bijzonder lekkere recepten in. Een aanrader!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading