datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Eibertje kiest, maar is zelf een beetje in de war!
07 oktober 2014 
3 min. leestijd

Eibertje kiest, maar is zelf een beetje in de war!

Het is altijd leuk om nieuwe boeken te lezen en hoe van anderen de visie op gezonde voeding is. Dus ik was erg benieuwd naar het boek “ Eibertje kiest”. Om zo neutraal mogelijk een oordeel te kunnen geven over het boek heb ik na het lezen ervan pas op social media gekeken wat anderen er van vonden. Het statement van het boek luidt als volgt:

Hoe maak je een gezonde keuze in de wirwar van producten in de supermarkt? Dat is niet zo eenvoudig. Ongemerkt bevat onze voeding veel suiker, vet of onduidelijke toevoegingen. Dikmakers dus en vooral erg ongezond! Om deze producten te vermijden, moet je onleesbare en onbegrijpelijke etiketten uitpluizen. Weet jij eigenlijk waar je op moet letten? Eibertje weet dit precies! En daarom schreef zij hét boek dat de voedingsindustrie liever niet wil dat jij als consument leest. Nu kun je op een simpele manier zien wat voor jou belangrijk is. Een musthave voor iedereen die boodschappen doet!

Het boek Eibertje kiest

Het boek ziet er erg vrolijk uit met leuke kleurtjes. Het staat vol met producten die op een rode pagina staan of een groene. Het bevat 500 producten. Hierdoor zou je makkelijker voor de gezondere producten kunnen kiezen. Ik heb het boek gelezen met mijn eigen visie dus gezonde en verantwoorde voeding met zo weinig mogelijk toevoegingen maar de schrik zat er al gauw goed in. Er komen allerlei zaken aan bod zoals de vinkjes, de toevoegingen, afvallen en andere tips.

Misleidende marketing

Nu weten we inmiddels dat de vinkjes ook misleidend zijn en veel toevoegingen niet goed voor je zijn. Wat me dus erg opviel was dat er een stukje staat over de smaakversterker E-621 dat die niet goed voor je is maar als je dan kijkt welke producten je als gezond alternatief moet kiezen , die zitten er vaak vol mee. Wat me ook opvalt is dat bij veel producten het gezonde alternatief de “light “ variant is terwijl ook de light producten in de regel niet gezonder zijn en helpen bij afvallen.

Bang voor vet

Ik heb voor mijn eigen boodschappen eens geteld in het boek hoeveel producten er op de groene kant staan (ca 250) die ik zou kopen en dat zijn er 17. Op de rode kant (ca 250) zijn er dit 20 , dit komt doordat ik bijvoorbeeld de roomboter gebruik terwijl er de minder vette variant wordt aanbevolen. De commentaren onder veel producten is vaak te vet , terwijl niet alle producten verzadigde vetten bevatten, of teveel suiker . Uit het boek merk ik dat er toch nog steeds de angst voor vetten is en er toch wel op de suiker gelet wil worden maar dit moet dan echt met light. Ook heeft ze in het kort over stevia, maar dat het de chemische variant is staat er niet bij waardoor je een vervelende nasmaak krijgt. Ik las laatst een tip als je in de reguliere supermarkt gezond wilt inkopen moet je alleen de rijen aan de buitenkant nemen, er zit natuurlijk een kern van waarheid in want je komt langs de groenten en fruit, maar daarna kom je langs het vlees en daar zit ook al gauw dextrose in of andere suiker.

Eibertje is een beetje in de war

Na het lezen van dit boek geef ik als advies mee dat de producten die geen reclame nodig hebben over het algemeen gezond zijn want reclame voor amandelen heb ik nog nooit gezien, wel voor nootjes die je kunt opwarmen in de magnetron met een hoop smaakpoeder op. Wil je echt gezond en verantwoord eten moet je koken op de ouderwetse manier en kiezen voor regionale producten en zoveel mogelijk bio en zo weinig mogelijk toevoegingen, zo val je na verloop van tijd ook vanzelf af.

Vanuit mijn Miss Natural visie en mijn eigen stijl van leven raad ik dit boekje af aan te schaffen. Je bespaart wellicht calorieën door in plaats van een grote mars een kleine te nemen maar er zit dezelfde troep in. Je krijgt nog veel toevoegingen binnen en dan lijken me de producten geen verantwoorde keuze.

Op social media zijn de meningen verdeeld, je ziet reacties dat er veel light producten in staan en dat men dat jammer vind en de reacties over de toevoegingen lees je er ook veel tussen. Heel jammer dat er met dit boek zoveel verwarring wordt gezaaid.

Is Eibertje een beetje in de war, wat vind jij?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Gina
Door

Gina

op 11 Oct 2014

Nou inderdaad, als dit de inhoud van het boek is dan is Eibertje niet een beetje, maar behoorlijk in de war. Wordt Eibertje soms gesponsord door Unilever en/of consorten? Riekt naar wat Sonja B. (die er overigens niet meer zo slank uitziet...) deed. Veel reclame voor light troep. Eierkoeken, Snelle Jelles enz. gezond??? No thanks! Ik eet wel de voeding zoals onze lieve Heer het heeft gemaakt. Een appel zoals hij van de boom komt en niet in een pot verwerkt met meer of minder suiker. Eat clean, stay lean!

Sietske
Door

Sietske

op 13 Oct 2014

Precies! Eet wat de natuur maakt, niet wat de mens maakt. Zo luidt mijn advies globaal. Al die ligakoekjes, Sultanaspul vind ik echt ongelovelijke rotzooi.

Brody
Door

Brody

op 30 Jul 2016

Mensen die reageren zonder zelf het boek te hebben gelezen..... die zijn écht in de war.Alle producten die in het boek worden genoemd zijn eigenlijk ongezond. Daar is de schrijfster ook duidelijk in. Maar allemaal zondigen we wel eens en eten we een of meer van deze producten. De schrijfster geeft aan wat dan de 'minder ongezonde' alternatieven zijn. Als je 'light' producten als ongezond beschouwd, koop dan het boek maar niet. De kans dat je de échte boodschap gaat begrijpen is nihil.Voor diegenen die gezond willen eten maar als ze dan eens zondigen dit wat 'minder ongezond' willen doen; is dit boekje een aanrader.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading