datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Even voorstellen... Christel Hoeflaken
28 augustus 2011 
2 min. leestijd

Even voorstellen... Christel Hoeflaken

Christel op een beer in BerlijnMet veel plezier heet ik Christel Hoeflaken, het nieuwste redactielid van het Miss Natural team, welkom!

Christel houdt van lezen, mindfulness, yoga, powerwalken en nordic walken. Daarnaast heeft ze een aardige collectie van zo’n 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om als Miss Natural aan de slag te gaan!

Christel Hoeflaken stelt zichzelf aan jullie voor

Hallo, ik ben Christel Hoeflaken (1971) en woon samen met mijn partner en 2 katten in de provincie Utrecht. Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren ’90. Een vriendin raadde mij toen aan hier meer mee te gaan doen en zo geschiedde!

Ik ben in 1998 geslaagd voor het diploma Voedingsleer, gevolgd door de opleiding tot Gewichtsconsulente (diploma in 2000). Sinds 2008 heb ik in de avonduren, naast mijn baan als recruiter clinical trials, een kleine praktijk als gewichtsconsulente. Daarvoor was ik enkele jaren leidster bij een landelijke afslankorganisatie. Het belangrijkste wat ik in die jaren heb opgestoken, is dat diëten niet werken!

Als de basis maar goed is

De laatste tijd is het voor mij (ook vanwege mijn gezondheid omdat ik al een paar keer geveld werd door acute pancreatitis) belangrijk geworden om zo puur en gezond mogelijk te eten. Natuurlijk ga ik ook wel eens “de fout in” (best regelmatig eigenlijk!) maar dat is ook helemaal niet erg zolang de basis maar goed is.

Heel veel experimenteren in de keuken doe ik niet omdat mijn partner weinig lust en ik geen zin heb om altijd 2 aparte maaltijden klaar te maken. Maar gelukkig is er ook binnen de categorie “Hollandse pot” genoeg te variëren! Belangrijk is voor zowel mijzelf als mijn cliënten: kies zo min mogelijk producten waar een streepjescode op zit en kies producten met zo weinig mogelijk ingrediënten en toevoegingen.

Mijn eigen bibliotheek

Wat ik ook erg leuk vind om te doen, is het bijhouden van mijn “bibliotheek” met boeken over de onderwerpen voeding, dieet, gezondheid, etc. Er zit standaard een A-4 in mijn tas volgeschreven met boeken die nog op mijn verlanglijst staan. Voor mij is het een sport geworden om deze boeken zo voordelig mogelijk op de kop te tikken dus je begrijpt dat ik regelmatig Marktplaats bezoek en daarnaast graag op boekenmarkten en in tweedehands-boekwinkels kijk! De lijst wordt echter nooit korter want er blijven interessante boeken verschijnen!

Het Miss Natural concept spreekt mij erg aan en ik vind het leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen! Ik zal jullie de komende tijd vooral over voedingsgerelateerde onderwerpen informeren.

Groet, Christel

Wil je ook schrijven voor Miss Natural?

Voor de verschillende rubrieken (voeding, beweging, beauty & motivatie) op MissNatural.nl zijn we op zoek naar enthousiaste freelance redactrices.

Is schrijven jouw passie en wil je als Miss Natural op zoek gaan naar producten en diensten die passen in de Natural Lifestyle? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als je zeker weet dat je wat toe te voegen hebt aan MissNatural.nl en je kunt minimaal 1 x per week een artikel aanleveren? Neem dan hier contact op om als vrijwillige schrijfster aan de slag te gaan!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading