10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Even voorstellen... Christel Hoeflaken
28 augustus 2011 
2 min. leestijd

Even voorstellen... Christel Hoeflaken

Christel op een beer in BerlijnMet veel plezier heet ik Christel Hoeflaken, het nieuwste redactielid van het Miss Natural team, welkom!

Christel houdt van lezen, mindfulness, yoga, powerwalken en nordic walken. Daarnaast heeft ze een aardige collectie van zo’n 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om als Miss Natural aan de slag te gaan!

Christel Hoeflaken stelt zichzelf aan jullie voor

Hallo, ik ben Christel Hoeflaken (1971) en woon samen met mijn partner en 2 katten in de provincie Utrecht. Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren ’90. Een vriendin raadde mij toen aan hier meer mee te gaan doen en zo geschiedde!

Ik ben in 1998 geslaagd voor het diploma Voedingsleer, gevolgd door de opleiding tot Gewichtsconsulente (diploma in 2000). Sinds 2008 heb ik in de avonduren, naast mijn baan als recruiter clinical trials, een kleine praktijk als gewichtsconsulente. Daarvoor was ik enkele jaren leidster bij een landelijke afslankorganisatie. Het belangrijkste wat ik in die jaren heb opgestoken, is dat diëten niet werken!

Als de basis maar goed is

De laatste tijd is het voor mij (ook vanwege mijn gezondheid omdat ik al een paar keer geveld werd door acute pancreatitis) belangrijk geworden om zo puur en gezond mogelijk te eten. Natuurlijk ga ik ook wel eens “de fout in” (best regelmatig eigenlijk!) maar dat is ook helemaal niet erg zolang de basis maar goed is.

Heel veel experimenteren in de keuken doe ik niet omdat mijn partner weinig lust en ik geen zin heb om altijd 2 aparte maaltijden klaar te maken. Maar gelukkig is er ook binnen de categorie “Hollandse pot” genoeg te variëren! Belangrijk is voor zowel mijzelf als mijn cliënten: kies zo min mogelijk producten waar een streepjescode op zit en kies producten met zo weinig mogelijk ingrediënten en toevoegingen.

Mijn eigen bibliotheek

Wat ik ook erg leuk vind om te doen, is het bijhouden van mijn “bibliotheek” met boeken over de onderwerpen voeding, dieet, gezondheid, etc. Er zit standaard een A-4 in mijn tas volgeschreven met boeken die nog op mijn verlanglijst staan. Voor mij is het een sport geworden om deze boeken zo voordelig mogelijk op de kop te tikken dus je begrijpt dat ik regelmatig Marktplaats bezoek en daarnaast graag op boekenmarkten en in tweedehands-boekwinkels kijk! De lijst wordt echter nooit korter want er blijven interessante boeken verschijnen!

Het Miss Natural concept spreekt mij erg aan en ik vind het leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen! Ik zal jullie de komende tijd vooral over voedingsgerelateerde onderwerpen informeren.

Groet, Christel

Wil je ook schrijven voor Miss Natural?

Voor de verschillende rubrieken (voeding, beweging, beauty & motivatie) op MissNatural.nl zijn we op zoek naar enthousiaste freelance redactrices.

Is schrijven jouw passie en wil je als Miss Natural op zoek gaan naar producten en diensten die passen in de Natural Lifestyle? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als je zeker weet dat je wat toe te voegen hebt aan MissNatural.nl en je kunt minimaal 1 x per week een artikel aanleveren? Neem dan hier contact op om als vrijwillige schrijfster aan de slag te gaan!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.