Even voorstellen: Karin Matton
Motivatie en inspiratie
Eva van Zeeland
Motivatie en inspiratie
12/08/2011
2 min
0

Even voorstellen: Karin Matton

12/08/2011
2 min
0

Even voorstellen: Karin MattonSinds ik op mezelf ben gaan wonen, is eten steeds belangrijker geworden. Ik houd ervan om te koken en gezellig met vrienden en familie de gemaakte gerechten op te eten.

Bij de bourgondische levensstijl hoort natuurlijk een wijntje. Inmiddels heb ik een ritme gevonden om door de week gezond en puur te eten. In het weekend mag ik dan van mezelf iets extra’s. Dit is de 80-20 regel, waardoor het makkelijker is om een gezonde levensstijl vol te houden.

Voeding, van interesse tot beroep

Jarenlang heb ik als secretaresse gewerkt en diverse trainingen en opleidingen gedaan, o.a. op het gebied van projectmanagement. Vorig jaar heb ik besloten om mijn interesse in voeding te vergroten door de opleiding gewichtsconsulente te volgen. Inmiddels heb ik deze opleiding afgerond en ga ik starten als gewichtsconsulente naast mijn huidige baan.

Zien waar het eten vandaan komt

Sinds ik kinderen heb (mijn oudste zoon is 4 en mijn jongste zoon is 1), vind ik het erg belangrijk om vooral gezond te eten. Ik kook dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Dit omdat er teveel zouten en dergelijke inzitten. En ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren waar de groenten en het fruit vandaan komt. Zo gaan wij wekelijks naar de groenteboer om daar onze inkopen te doen. Ook de Turkse supermarkt bezoeken wij graag. Vooral in deze tijd van het jaar liggen daar overheerlijke mandarijnen, waar het blad nog aan zit. Dit is meteen een mooi voorbeeld om te laten zien dat mandarijnen aan de bomen groeien en dat het blad er nog aan kan zitten.

Voor mij geen aardbeien in de winter

Verder is het natuurlijk leuk om vooral seizoensproducten te gebruiken. Het is niet natuurlijk om in de winter aardbeien te kopen. En als je seizoen producten gebruikt, kun je je straks weer verheugen op de mooie aardbeien, terwijl je in de winter bijvoorbeeld van heerlijke sinaasappels kunt genieten. Bovendien kom je bij de groenteman nog eens in aanraking met – voor mij – nieuwe groenten, zoals bijvoorbeeld de pastinaak of raapstelen.

Stamppot werkt altijd!

Ik heb ook goed ondervonden dat eten een machtsmiddel van kinderen is. Om de maaltijden leuk te houden en te zorgen dat ze voldoende binnenkrijgen, vind ik het belangrijk om steeds nieuwe dingen uit te proberen. Bij ons werkt het om stamppotten te eten; hiermee krijgen ze voldoende groenten binnen en eten ze andere groenten dan als ze zo gekookt op hun bord liggen. Ideaal dus. En uitproberen van nieuwe soorten stamppotten vind ik heel leuk.

Om mijn kennis over voeding en mijn uitgeprobeerde recepten te delen ben ik een blog gestart: www.karinmatton.nl/blog. En nu mag ik ook mijn bijdrage leveren aan het team van Miss Natural. Wat jullie van mij kunnen verwachten is berichten over voeding en voeding gerelateerde onderwerpen.

Ik heb er zin in!

 

Reacties
Categorieën