10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Even voorstellen: Nicole gaat schrijven als Miss Natural!
16 februari 2013 
4 min. leestijd

Even voorstellen: Nicole gaat schrijven als Miss Natural!

Ik ben Nicole Vrehen , spontaan en energiek en heel enthousiast. Ik ben 36 jaar en heb 2 kinderen: Janine van 7 en Yann van 3. Ik ben alweer 12 jaar samen met mijn man Andre, waarvan we er 7 getrouwd zijn.

In het dagelijks leven werk ik part-time als administratief medewerkster bij een verhuur bedrijf. Daarnaast verdiep ik me al vele jaren in voeding en begeleid ik als voedingsconsulente mensen die op een gezonde manier willen afvallen. Ook werk ik aan een werkboek voor afvallen en gezond leven.

Van diëten naar gezond eten

Ik zal in het kort vertellen hoe ik tot de interesse ben gekomen. Van jongs of aan was ik altijd wat flinker en ook in de pubertijd werd dit niet minder, integendeel… Het werd tijd voor een dieet. Flink hardlopen en minder eten bleek te werken. Maar toen mijn ouders gingen scheiden werd eten taboe. Ik besloot alle

en het nodige te eten en meer niet, hetgeen resulteerde in snel kiloverlies en een hoop lichamelijke klachten zoals maag en buikpijn. Dat was het dus ook niet. Langzaam maar zeker ging het weer beter en ging ik weer normaal eten. En daar was hij… de jojo. En daarmee ook vele beroemde diëten: modifast, atkins, sonja, montignac, eiwitshakes, dure abbonementen bij afslankstudios… Dat moest anders!

Met de komst van mijn dochter heb ik het roer om gegooid. Als ik mijn kind gezond wilde laten eten, moest ik dat zelf toch ook doen? In die tijd werkte ik ook bij mijn moeder in de winkel. Zij had een Body Vitaal winkel en gaf veel voedingsadvies op alle vlakken, van schoonheid en afvallen tot sporten en gezond blijven. Via haar heb ik een aantal cursussen gevolgd en ben ik veel gaan lezen over voeding.

Van interesse naar Voedingsconsulente

Met al die bagage wilde ik nog meer dus heb ik de cursus Voedingsconsulente gedaan. Maar daar kon ik mijn eigen ideeën niet kwijt. Dus ben ik mijn eigen methode gaan ontwikkelen. En met succes! De mensen die bij mij komen voor een voedingsadvies hebben tot nu toe goede resultaten geboekt en ze houden het ook goed vol. Ze mogen in principe alles eten, het gaat om de juiste combinaties maken. Eerst terug naar de basis en dan variëren. Mijn cliënten krijgen een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op hun levensstijl. Daarom is een uitgebreid intake gesprek van groot belang. Het afvallen gaat niet heel snel, maar ik heb blije cliënten! Ik leer ze vooral om te variëren en bewuste keuzes te maken.

Werkboek voor afvallen en gezond leven

Op dit moment werk ik aan een werkboek voor afvallen en gezond leven. De meeste afvalboeken heb je uit, doe je dicht en dan…? Ik maak dat “en dan”-boek. De bedoeling is dat je actief in en met het boek kunt werken. En als het boek uit is heb je een mooi naslagwerk dat je kunt gebruiken als rode draad in je gezonde leven.

Koken zonder E-nummers

Het laatste jaar ben ik me er steeds meer van bewust wat er allemaal in onze voeding zit. Ik heb heel lang gewacht met kopen van het E-nummerboekje, maar toen ik het eenmaal had was het hek van de dam. Meteen gingen de kastjes open en alles met e-621 en al die synoniemen gingen de deur uit. En er werd weer ‘ouderwets’ gekookt. De reacties uit mijn gezin waren erg positief en als er dan per ongeluk nog een verdwaald zakje door het eten zat, hadden ze meteen commentaar, haha. De speurtochten door de reguliere supermarkten zijn af en toe een geweldige uitdaging. Ik ben vaak lang bezig, maar ik weet wel wat ik gekocht heb. Het is ook verbazend dat in een paar weken tijd een samenstelling van een product veranderd en er ineens wel gistextract in zit.

In mijn omgeving merk ik dat er vaak laks over de e-nummers wordt gedaan en het wordt ook afgedaan met “ach, het smaakt goed” of “Ik heb geen tijd om uitgebreid te koken”. Jammer is dat. Ook de kinderen worden ‘verwend’ met al die snoepjes vol kleurstoffen en suikertroep. Mijn zoontje is helemaal fan van speltbolletjes! Ik zeg niet dat ze helemaal geen snoep meer krijgen, dat hou je toch niet tegen. Maar ik probeer er thuis wel op te letten en datgene wat ik zelf in huis haal is natuurlijk.

Schrijven voor Miss Natural

Toen ik voor het eerst op Miss Natural kwam vond ik het meteen geweldig. Ik lees fanatiek wat voorbij komt en er zitten af en toe echt van die openbaringen bij.

Ik hoop dat ik met mijn artikelen op Miss Natural ook de nodige openbaringen teweeg kan brengen en er veel mensen ertoe kan zetten om bewuster met hun lichaam om te gaan en het goed verzorgen. Zowel van binnen en buiten. Je lichaam is een dierbaar geschenk en daar moet je zuinig op zijn!

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
sophie bakkenes
Door

sophie bakkenes

op 16 Feb 2013

Hoi Nicole, Leuk om te lezen wat je bezig houdt. Even een vraag wat zijn spelt bolletjes? Gr Sophie

Mijke
Door

Mijke

op 16 Feb 2013

Hoi Nicole, Bedankt voor je verhaal. Ik vraag me ook af wat 'speltbolletjes' zijn. Is dat een alternatief voor snoep! Heb je misschien een tip voor een handig e-nummer boekje? Groeten, Mijke

Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 16 Feb 2013

Speltbolletje die koop ik in duitsland , dat is net zoals de kaasflipjes gepoft , alleen van spelt dan :-) Het e- nummer boekje heet , wat zit er in u eten maar schrik niet ! de kastjes vliegen open en de troep eruit :-)))

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 16 Feb 2013

Welkom bij de redactie Nicole!

irene lelieveld
Door

irene lelieveld

op 17 Feb 2013

Hallo nicole Wij kennen elkaar en wonen ook nog dicht bij elkaar. Hartelijk gefeliciteerd dat je mag werken voor Miss natural echt harstikke fijn. Ik wens je heel veel succes en we zullen elkaar op de miss natural dag zeker ontmoeten. Liefs irene lelieveld

Margreet Jousma
Door

Margreet Jousma

op 17 Feb 2013

WOUW helemaal mijn ding Ik hoop wel dat we via miss Natural aan het werk kunnen gaan Dat blijvende JOJO effect ben ik zo langzamerhand wel beu

Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 18 Feb 2013

Inderdaad Margreet , gelukkig kan het anders zo lang maar de juiste keuzes gemaakt worden en je ook goed op de kwaliteit van je voedsel let. Voor vragen weet je me nu te vinden ;-)

Yannick
Door

Yannick

op 18 Feb 2013

Hallo Nicole! Veel succes bij het schrijven voor missnatural, je bent een topper. Groetjes Yannick

Gerda van Drunen
Door

Gerda van Drunen

op 19 Feb 2013

Veel succes Nicole en hoop nog meer van je te leren als Miss Natural!

Jose
Door

Jose

op 26 Mar 2013

Hallo Nicole, Bij deze wil ik je laten weten dat je voedingsadvies voor mij goed werkt. Ik heb nu veel minder zin in "zoete tussendoortjes"en ben veel bewuster met eten bezig. Op deze manier verdwijnen de overtollige kilo's vanzelf wel. Ook heb ik nu meer energie, bv. om te sporten. Je nieuwsbrief voor de Pasen vond ik super. Groetjes, Jose

Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 26 Mar 2013

Dankjewel Jose en wat fijn om te lezen dat het goed gaat ! Enne als er iets is je weet me te vinden :-) Groetjes Nicole

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.