Even voorstellen… Sharon Numan
Motivatie en inspiratie
Eva van Zeeland
Motivatie en inspiratie
10/24/2011
2 min
3

Even voorstellen... Sharon Numan

10/24/2011
2 min
3

Sharon Numan schrijft als Miss NaturalVorige week kreeg ik een leuke e-mail van Sharon Numan met daarin de vraag om als Miss Natural te gaan schrijven.

Tijdens het telefoongesprek dat daar op volgde vertelde zij mij enthousiast haar persoonlijke verhaal en ontdekkingsreis rondom voeding. Heel passend en dus verwelkom ik Sharon graag als nieuw redactielid van Miss Natural!

Nu ik bezig ben met de curus Miss Natural Mama komt het ook wel heel gelegen dat Sharon op dit moment ook zwanger is. Zo kan ze mooi een paar reviews maken over natuurlijke producten voor zwangeren en straks voor moeders en baby’s.

Sharon Numan stelt zichzelf aan jullie voor

Hai, ik ben Sharon en woon samen met mijn man en binnenkort ons eerste kindje in Almere. Ik schrijf sinds een klein jaar op mijn blog, wat ontstaan is uit mijn interesse voor gezondheid en ziekte & de relatie met voeding.

Voedzo is ontstaan na een ontdekkingsreis op het gebied van voeding, gewicht, gezondheid & ziekte. Het is allemaal begonnen met een goede tip. Ik had last van dagelijkse hoofdpijn en leefde op paracetamol, om mijn leven leefbaar te houden. De gouden tip was: eet eens suikervrij, het helpt bij sommigen. Na een week proberen stopte zowel mijn ‘afkickverschijnselen’ van suiker als de hoofdpijn, van de één op andere dag. Zo abrupt ineens, geen hoofdpijn meer? Het was echt, mijn hoofdpijn was verdwenen.

Relatie tussen voeding en gezondheid

Toen begon de echte ontdekkingsreis. Ik ben veel gaan lezen op internet en in boeken over de relatie tussen voeding en je gezondheid. Ik kwam snel andere factoren tegen: zuivel, e-nummers en overgeproduceerd voedsel. Een paar filmpjes over de behandeling van koeien, varkens en kippen geneest je snel van dat ‘supermarktvlees’. Nog meer informatie over de werking van suiker, over de effecten van zuivel, over de gevolgen van aspartaam en MSG (smaakversterker). Van de kleine kwaaltjes tot de zeer ernstige dodelijke ziekten! Met verbazing zie ik wat fabrikanten van voedsel doen en wat ze niet doen. Ik leerde dat altijd alles om geld gaat en nooit om onze gezondheid, en dat is ongunstig voor jou en mij.

Ik dacht dat ik gezond at

Tijd voor een check. Mijn voedingspatroon is drastisch veranderd. Ik dacht dat ik redelijk gezond at, maar daar denk ik nu anders over. Alle slechte gewoontes heb ik overboord gegooid. Wat was mijn status voor deze verandering? Ik had dagelijks hoofdpijn, was veel misselijk, vermoeid, allergisch voor huisstofmijt, allerlei bomen, alcohol en een aantal andere onvindbare stoffen, chronische bijholteontsteking, astma, eczeem en bijna elke dag een opgezette, echt pijnlijke buik.

Suikervrij werkt voor mij!

Waar ben ik nu? Mijn hoofdpijn is zeer minimaal, ik ben niet misselijk of vermoeid, de allergieën, chronische bijholteontsteking, eczeem en astma werden langzaam maar zeker minder, de pijnlijke buik is helemaal weg. Daarbij kreeg ik nog gratis een extra portie energie en vrolijkheid. Ik voel me goed. Zonder minder te eten verloor ik zomaar 10 kilo, terwijl ik niet echt dik was. Mijn haar, huid en nagels zien er beter uit. Het is een lang proces en nog steeds kom ik kleine dingetjes tegen die nu veel beter, gezonder zijn dan ‘toen’. Echt leuk!

Natuurlijk leven en natuurlijk eten zijn echt mijn grote hobby geworden. Daarom vind ik Miss Natural ook zo leuk! Elke dag leer ik weer nieuwe dingen, waarover ik jullie graag vertel.

Iedereen kan een Miss Natural worden, ook jij!

Reacties
Categorieën