10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

FertilityCare: een natuurlijk alternatief bij verminderde vruchtbaarheid
28 februari 2013 
2 min. leestijd

FertilityCare: een natuurlijk alternatief bij verminderde vruchtbaarheid

FertilityCare is een methode waarbij een vrouw zelf, door observaties aan haar eigen lichaam, haar reproductieve en gynaecologische gezondheid kan leren kennen. Hiermee is het een hoopgevend natuurlijk alternatief bij verminderde vruchtbaarheid. Ongeveer 40 jaar geleden is men in de Verenigde Staten begonnen met het ontwikkelen en het onderbouwen van deze methode, met behulp van wetenschappelijk onderzoek. Sinds een paar jaar is FertilityCare ook beschikbaar in Nederland en worden de cursussen in steeds meer delen van het land gegeven.

Hoopgevend bij verminderde vruchtbaarheid

FertilityCare biedt een natuurlijk en hoopgevend alternatief voor stellen die te maken krijgen met een verminderde vruchtbaarheid of herhaalde miskramen. Met FertilityCare kan worden uitgezocht wat hiervan de oorzaak is en hoe dit medisch behandeld kan worden, door middel van zogeheten NaProtechnologie. In heel veel gevallen kan na behandeling op een natuurlijke manier toch een kind worden geboren. Een cadeautje! Voordelen van deze behandeling zijn dat het zo mild mogelijk, met zo min mogelijk bijwerkingen gebeurt en dat zowel de man als de vrouw bij de behandeling betrokken wordt.

Samen-Natuurlijk-Zwanger-Worden-Webinar

FertilityCare als natuurlijke anticonceptie

Maar FertilityCare is niet alleen een methode om zwanger te worden. Het biedt tegelijkertijd een natuurlijk alternatief voor de huidige anticonceptiemiddelen. De methode is ook op dat gebied zeer betrouwbaar en biedt veel voordelen. Met FertilityCare kan op elk gewenst moment een keuze gemaakt worden om wel of niet zwanger te worden en deze keuze is een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel man als vrouw. Het is een ecologisch en medisch veilige methode, aangezien er geen medicatie hoeft ingenomen te worden en er dus geen bijwerkingen zijn. Het is ecologisch veilig, omdat er geen hormonen uit worden gescheiden die in het milieu terechtkomen.

De FertilityCare cursus

De methode is makkelijk aan te leren tijdens een cursus, bestaande uit acht individuele gesprekken die gespreid worden over één jaar. Tijdens deze cursus wordt er ook ruimte gegeven aan het stel om te groeien in hun relatie en de relatie te verdiepen. In vergelijking met anticonceptiva die gekocht moeten worden is het goedkoper. Bovendien is het te gebruiken in elke fase van het leven van de vrouw. Problemen in de vrouwelijke cyclus worden vaak eerder opgemerkt en kunnen sneller behandeld worden.
Op de website van FertilityCare kun je meer informatie vinden over de methode en via de FAQ kijken of het geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Op dit moment worden cursussen gegeven in regio Nijmegen, Helmond, Maastricht, Groningen en Heerhugowaard.

Ken jij FertilityCare al?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.