10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Voedingsmiddelen vergelijken met Foodhouse
27 juni 2012 
2 min. leestijd

Voedingsmiddelen vergelijken met Foodhouse

Onlangs kwam ik tijdens het surfen op het web een handige website tegen die ik graag met jullie wil delen, namelijk Foodhouse. Op deze website (tevens als app verkrijgbaar) kun je voedingsproducten met elkaar vergelijken en meer informatie over deze producten vinden.

De Foodhouse database telt meer dan 6,300 bekende producten uit de drie grootste supermarkten in Nederland.

Wat is Foodhouse?

Op Foodhouse.nl staat een uitgebreid assortiment van voedingsmiddelen die met elkaar vergeleken kunnen worden. Je kunt vergelijken op basis van verschillende voedingswaarden (vetten, suikers, zout etc.) en waarderingen van consumenten.

Elk product heeft bovendien een eigen profiel waardoor je nog extra informatie over dit product kunt krijgen. Ook fabrikanten kunnen informatie aan dit profiel toevoegen. Denk aan productomschrijving, voedingswaarden, allergeneninfo, keurmerken, verkooppunten, gerelateerde producten etc.

Jij als consument kunt bij elk product een waardering/review achterlaten. Hiervoor heb je wel een Foodhouse-account nodig. Foodhouse is ook als mobiele app te verkrijgen (gratis).

Wat biedt Foodhouse?

Foodhouse geeft jou als consument inzicht in meer dan 30 volledige productcategorieën zoals graanproducten, frisdranken, koffie, kant-en-klaar etc. van de drie grootste supermarkten in Nederland. Dit zijn Albert Heijn, JUMBO en C1000. In totaal praten we dan over ruim 6.000 producten. Bijhouden van het assortiment gebeurt door een team van Foodhouse, de fabrikanten en de supermarkten.

Je kunt dus producten vergelijken op basis van hoeveelheden suiker, (verzadigd) vet, zout en energie. Dit zijn volgens de dagelijkse richtlijn van het FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) de meest belangrijke voedingsstoffen van een product. De voedingswaarden worden per 100 gram vermeld.

Wat is het doel van Foodhouse?

De voedingsbranche is één van de meest ondoorzichtige markten. Er is veel onduidelijkheid over de inhoud van producten en hoe deze tegen elkaar opwegen. Foodhouse wil de transparantie verhogen en wil consumenten nieuwe inzichten geven. Foodhouse is voor de consumenten gemaakt maar biedt mogelijkheden voor samenwerkingen met fabrikanten, supermarkten, receptenwebsites en diëtisten.

Zoekmachine

Foodhouse is een zoekmachine. Je kunt zoeken op categorie, product of merk en dat is heel handig. Elk product heeft een profiel met uitgebreide informatie. Hierboven is al genoemd wat in dat profiel allemaal te vinden is.

Productvergelijker

De productenlijst die getoond wordt, wordt standaard aflopend gerangschikt op basis van de voedingswaarde “energie” (in Kcal per 100 gram). Dit betekent dat het product wat bovenaan staat de laagste energiewaarde heeft. Jij als gebruiker kunt ook op andere aspecten sorteren, bijvoorbeeld op de hoeveelheid suiker in een product. Daarnaast kan je uit de getoonde selectie bepaalde producten ook nog weer apart met elkaar vergelijken.

Boodschappenlijst

Persoonlijk vind ik dit ook heel handig. Je kunt een eigen boodschappenlijst aanmaken en deze via email naar jezelf sturen of printen. Dit betekent wel iets meer werk dan zelf een boodschappenlijstje schrijven.

Conclusie

Ben jij als Miss Natural bewust bezig met je voeding en de keuzes die je hierin maakt, dan is het zeker handig om Foodhouse bij je favorieten op te slaan of om de app te downloaden. Naast de al reeds bestaande Foodhouse app voor iPhone en iPad bestaat sinds kort ook een Android variant. Beide apps zijn gratis verkrijgbaar in de App en Android markt.

Het blijft confronterend om de (soms) enorme verschillen te zien in hoeveelheden suikers, calorieën etc. in bijvoorbeeld ontbijtgranen. Met behulp van Foodhouse is het maken van keuzes een stuk eenvoudiger geworden.

Is Foodhouse ook iets voor jou?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 27 Jun 2012

Heel handig. Bedankt voor de tip!

Alina S.
Door

Alina S.

op 07 Jul 2012

aah echt super handig! ;)

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.