datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gebruik jij je Gezond Verstand genoeg?
27 oktober 2015 
2 min. leestijd

Gebruik jij je Gezond Verstand genoeg?

Ik ben Marla en ik woon in het bourgondische zuiden van Nederland, namelijk in Maastricht. In 2013 heb ik een experiment uitgevoerd door een maand lang geen (geraffineerde) suikers te eten. Ik had geen klachten of problemen, maar omdat ik een echte onderzoeker ben, wilde ik uitpluizen wat het effect zou zijn. Dit was tevens de start van mijn natuurlijke en bewuste levensstijl.  Het grootste deel van mijn voeding bestaat uit voeding zonder geraffineerde suikers, biologische producten en ik probeer zoveel mogelijk toch onbewerkte (raw) producten te eten.  Ik ben me de afgelopen jaren gaan verdiepen in de voedingswaarde van onze dagelijkse producten, maar ook van de zogenaamde ‘superfoods’  en ‘powerfoods’.

De kinderlijke ‘waarom fase’

Na mijn ‘sugar challange’,  herleefde ik mijn ‘waarom fase’ en heb me de ene na de andere vraag gesteld over voeding, maar ook over verzorgingsproducten, vaccinaties, homeopathie alles wat binnen een natuurlijke leefstijl past.

Ik vroeg me bijvoorbeeld af, of rauwe cacao een ‘powerfood’ is, en zo ja, zijn broccoli en boerenkool dat dan niet ook? En waarom er suiker wordt toegevoegd aan vleeswaren? Waarom een baby een hepatitis B vaccinatie krijgt?

Gezondheidseconomie en preventie

In mijn dagelijkse leven, werk ik in een ziekenhuis. Ik ben onderzoeker en doe onderzoek op het gebied van gezondheidseconomie en preventie. Veel zaken die ik me persoonlijk afvraag (zoals vragen over de effecten van de griepprik en de hulpstoffen in medische geneesmiddelen), komen ook terug op de werkvloer en soms staan mijn bevindingen haaks op elkaar. Daarom gebruik ik steeds vaker mijn gezond verstand.

Voeding & Reizen

Ik heb naast voeding een andere grote passie en dat is reizen. Ik ben daarom ook oneindig geïnteresseerd in hoe je je op een reis kan voorbereiden als je suikervrij eet, allergieën hebt of bepaalde ingrediënten niet kan of mag eten.  Ik ben dan ook vaak in de keuken te vinden om te experimenteren met ingrediënten en recepten om met een gezond en goed gevoel (en voorraad) op reis te gaan.

Bake with Benefits

Een van de projecten waar ik op het moment aan werk, is mijn Bake with Benefits projectBinnen dit project is het de bedoeling dat er ook een kookboek verschijnt waarin ik recepten aanbied die anti-allergeen en vrij zijn van geraffineerde en chemische suikers. Daarnaast gebruik ik in elk van deze recepten ‘powerfoods’ en geef informatie over allergieën en tips & tricks om gezond te genieten.

Ik hoop dat mijn perspectief een mooie aanvulling binnen het Miss Natural team is. Voor iedereen die vragen heeft, net zoals ik, laat het me horen… ik ga graag op onderzoek uit voor je!

Gebruik jij je ‘gezond’ verstand genoeg?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 27 Oct 2015

Welkom Marla! Wat een interessante baan heb je als onderzoeker, dat past helemaal bij Miss Natural; zelf op onderzoek uitgaan. Veel plezier met jouw ontdekkingsreis!

sabine ter schiphorst
Door

sabine ter schiphorst

op 27 Oct 2015

Mooi stukje!

Doreen
Door

Doreen

op 28 Oct 2015

Leuk geschreven stukje Marla!

Harminke
Door

Harminke

op 29 Oct 2015

Ben zeer benieuwd naar het kookboek!! Succes.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading