datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Geef je immuunsysteem een boost met een Weerstand Boost Supplementen pakket
17 december 2017 
4 min. leestijd

Geef je immuunsysteem een boost met een Weerstand Boost Supplementen pakket

Voel jij in deze periode van het jaar de behoefte om je weerstand wat ondersteuning te geven? Als ik naar mijzelf kijk heb ik daar in deze kouder wordende tijd zeker behoefte aan, maar ook omdat je het hele jaar al veel van jezelf gegeven hebt (vermoeid) en misschien wat extra stress ervaart voor het sluiten van het jaar. Een aanvulling in de vorm van voedingssupplementen is dan een aanrader! Maar wat kun je dan het beste gebruiken? Ik heb een aantal mooie natuurlijke weerstands- en energieboosters voor je op een rij gezet, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Weerstand -en Energieboosters

Bij ayurvedische en Chinese geneeskunst worden al eeuwenlang vitaliserende middelen gebruikt om de aanpassingsmechanismen van het lichaam op te peppen. In de hedendaagse westerse wetenschappen hebben deze middelen de naam ‘adaptogenen’ gekregen: planten die stimulerend kunnen werken maar ook kalmerend, afhankelijk van de behoefte van het lichaam. Zo kunnen ze de weerstand tegen stress verhogen (bron 1).

Ashwagandha

Ashwagandha is een inheemse struik die groeit in delen van Afrika en Azië. De wortels van de Ashwagandha struik worden gebruikt. De actieve bestanddelen (withanoliden) zijn steroïd en ze lijken op de ginsenosiden in Aziatische (Panax) ginseng. Ashwagandha is daardoor ook bekend onder de naam ‘Indiase ginseng’. Bij dierproeven is naar voren gekomen dat het wellicht de immuuncellen stimuleert, zoals lymfocyten (bron 2), ontstekingsprocessen remt (bron 3) en het geheugen verbetert (bron 4). Al deze effecten rechtvaardigen de traditionele toepassing van ashwagandha als versterkend middel of adaptogeen. Er zijn geen significante bijwerkingen of interacties met andere middelen gevonden. In India wordt het zonder risico gebruikt door kinderen, maar toepassing tijdens de zwangerschap of de borstvoedingsperiode is nooit onderzocht.

Sint-Janskruid

Van dit kruid, dat ook wel het ‘natuurlijke Prozac’ wordt genoemd, is bewezen dat het goed werkt bij lichte tot matige depressie, en zelfs effectief is in ernstigere gevallen. In Duitsland is dit middel de standaardbehandeling geworden bij een depressie en geniet het zelfs de voorkeur boven antidepressiva medicijnen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het middel werkt. Bij één onderzoek bleek dat 75 procent van de depressieve mensen die driemaal daags 300 mg namen genas (bron 5). Houd er wel rekening mee dat je het niet mag gebruiken in combinatie met verschillende geneesmiddelen, waaronder antidepressiva. De huisarts of apotheker kan u daarover adviseren. Het Nederlandse Huisartsengenootschap (NHG) heeft in zijn behandelstandaarden sint-janskruid afgeraden ‘gezien de wisselende resultaten bij effectiviteitsonderzoek en onduidelijkheden over de optimale dosis, de langetermijneffecten en mogelijke interacties’ met geneesmiddelen. In hun ziektebeschrijvingen staat echter dat sint-janskruid juist wel werkt, maar dat niet duidelijk is hoe.

Levertraanolie

De meest efficiënte manier om voldoende vitamine D te krijgen, is nog altijd de ouderwetse manier: van de zon. Maar de hoeveelheid zonlicht die nodig is om 7 dehydrocholesterol om te zetten in de voorloper van vitamine D (die ons lichaam kan gebruiken) varieert sterk afhankelijk van iemands huidtype, leeftijd, geografische plaats en de tijd van het jaar. Levertraan. Het smaakt beter dan het spul dat onze moeders ooit kregen en het is het beste vitamine D-supplement in de winterperiode. Slechts één theelepel levert maar liefst 11 microgram vitamine D. Levertraan is ook een van de beste bronnen van omega 3-vetzuren op deze aarde, en van vitamine A, dat met vitamine D samenwerkt om botten sterk te houden. Koop levertraan in een donkere fles en bewaar die op een koele, donkere, droge plaats om te voorkomen dat hij ranzig wordt.

Ginseng

Als het griepvaccin niet werkt, wat kun je dan zelf doen om je te beschermen tegen de seizoensgriep? Het sleutelwoord hierbij is natuurlijk preventie, en dat komt neer op een gezond immuunsysteem. Ginseng kan hierbij helpen! Degenen die 12 weken lang 100 mg ginsengextract namen (Panax ginseng) liepen minder vaak griep en verkoudheid op en versterkten hun immuunfunctie. Dit bleek uit een gerandomiseerd dubbelblind placebogecontroleerd onderzoek met 227 patiënten die waren ingeënt tegen griep (bron 6).

Laat de winter nu maar komen!

Geef je immuunsysteem deze winter een boost met natuurlijke supplementen. Maar welke dan? Onlangs is Miss Natural ambassadeur geworden van Mattisson. Mattisson heeft een complete range aan biologische HealthStyle producten die jouw natuurlijke en bewuste leefstijl ondersteunen. Het assortiment bestaat onder andere uit gezonde foods, fruits, greens, proteïnen, oliën, healthy snacks, supplementen en gefermenteerde drinks. Een groot deel van de producten zijn biologisch, vegan en glutenvrij.

Exclusief voor Miss Natural leden

Speciaal voor Miss Natural leden krijg je nu ter kennismaking 20% korting op het gehele assortiment van Mattisson in de webshop. Gebruik voor 20% korting de kortingsbon code: Health20%

Deze code is geldig t/m 31 jan. 2018.weerstands-boost

WIN Weerstand Boost Supplementen pakket t.w.v. €45,-

Om jouw weerstand een boost te geven hebben wij vier prachtige pakketten samengesteld van Mattisson bestaande uit;

  1. Ashwagandha, Vitamine B12 en Algenolie
  2. Sint-Janskruid, Vitamine D3 en Alaska Omega 3 Forte
  3. Mucuna Pruriens extract, Levertraanolie Vit. A&D en Magnesium Bisglycinaat
  4. Ginseng, Omega 3-6-9, Magnesium Bisglycinaat

Elke maand maken Miss Natural Lifestyle Club leden automatisch kans op een prachtig cadeau! Cadeaus waar je blij van wordt en die passen binnen een natuurlijke levensstijl. Wil jij ook kans maken op een Weerstand Boost Supplementen pakket van Mattisson of een van de andere cadeaus? Word dan lid van Miss Natural!

Biologische Ghee & Pompoenpitolie t.w.v. € 22,90

Biologische Ghee kan tot zeer hoge temperatuur verwarmd worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Het heeft een verbrandingspunt van 250°C en is daarmee uiterst geschikt om in te bakken. Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken. De biologische pompoenpit olie is koudgeperst en heeft een heerlijke nootachtige smaak. Smaakt heerlijk in salade, soep en over de rijst! Ook hier maken Miss Natural leden kans op deze winter. Bekijk hier hoe >>

Leden Cadeau: Essentials Box t.w.v. €170,-

Miss Natural heeft deze box speciaal voor jou samengesteld met ‘must haves’ die je deze winterperiode goed kunt gebruiken, om jezelf lekker te verwennen en te helpen ontspannen. Nieuwe leden ontvangen tevens de Miss Natural ESSENTIALS BOX met daarin van Mattisson Biologische Amandelen ondergedompeld in rauwe chocolade. Mmm!

[tweetquote]Hoe verhoog jij jouw weerstand en energie in de winter?[/tweetquote]

Laat het ons weten in een reactie!

miss-natural-eat-dance-love

 

Bronnen

1. Altern Med Rev, 2001; 6: 293-302
2. Phytomedicine, 1994; 1: 63-67
3. Indian J Exp Biol, 1981; 19: 245-249
4. Phytother Res, 1995; 9: 110-113
5. J Geriat Psychol Neurol, 1994; 71: 12-14
6. Drugs Exp Clin Res, 1996; 22: 65-72

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading