datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Geef je kinderen diepe wortels en later sterke vleugels
01 april 2021 
2 min. leestijd

Geef je kinderen diepe wortels en later sterke vleugels

Ik sta er vaak bij stil hoe ik wil dat mijn kinderen opgroeien. En wat ik hen graag wil meegeven in dit leven. Zodat wanneer ze groot zijn en hun vleugels uitslaan om de wereld te ontdekken, ze van mij een goede basis hebben meegekregen en vanuit hun hart kunnen leven.

Dankbaarheid voorop

wortels en vleugels⁠
⁠
Ik probeer mijn kinderen te leren dat ze dankbaar moeten zijn. Dankbaar voor wat ze krijgen, maar vooral voor wat ze allemaal al hebben. In de huidige consumptiemaatschappij met alle indrukken die ze krijgen van buitenaf is dat vaak lastig. Ze worden overspoeld met materialisme.

Als kind had ik een handje vol speelgoed waar ik uit kon kiezen en kreeg ik voornamelijk kleding als ik jarig was van familie. Nu vliegen de cadeau’s je om de oren. Ik probeer daar echt een balans in te vinden. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld een online lijstje te maken met cadeau-ideeën waar mensen uit kunnen kiezen. Een boek, warme handschoenen of een nieuwe muts zijn ook leuke cadeaus.

Ik leer mijn kinderen zoveel mogelijk over de natuur en plantenwereld. Het is niet zo moeilijk om je kinderen daarin te betrekken. Een kleine moestuinbak in je tuin of op je balkon met wat kruiden, een komkommerplant of radijsjes. Ze vinden het enig om de plantjes te zien groeien en te rommelen in de aarde. Plant zonnebloemen in de tuin, zet een fruitboompje neer, bosbessenstruiken doen het ook prima in een pot.

Ik leer ze ook om liefdevol om te gaan met onze planeet, de plek waarop wij met zijn allen moeten leven. Dat we er goed voor moeten zorgen en zo min mogelijk gifstoffen en plastic gebruiken. Zoveel mogelijk voor duurzaam kiezen en zuinig zijn op spullen. Ik laat ze zien hoe we afval scheiden, spullen recyclen of een tweede leven geven. Ik leg ze uit waarom ik bepaalde dingen doe of juist bewust niet doe.

Educatie in gezonde voeding vind ik essentieel

wortels en vleugelsAls natuurlijke mama en kindervoedingscoach vind ik het ook essentieel om mijn kinderen te leren over gezonde voeding. We eten volop groente en fruit en we praten thuis over gezonde voeding. We gaan vaak naar boerenmarktjes en hebben een adoptie appelboom. Je kunt je kinderen laten meehelpen in de keuken met de snijden, kneden en rollen. Bak samen koekjes of een brood. Mijn kids vinden dat heerlijk. Het is gezellig, leerzaam en op een dag staan ze misschien wel voor jou te koken!

Ze mogen hun unieke zelf zijn

Ik leer ze respect te hebben voor de medemens en die met open blik te ontvangen. Iedereen is goed zoals hij of zij is. Ik leer ze om zelf goed na te denken en te luisteren naar hun hart zodat ze de keuzes gaan maken die bij hen passen. Het is voor kinderen belangrijk dat ze hun unieke zelf mogen zijn, onafhankelijk van wat anderen van hen denken.

Je bent goed zoals je bent. Dat probeer ik vaak te benadrukken. Kinderen zijn gevoelig voor groepsdruk. Ze willen zo graag ergens bij horen. Anders zijn mag en is ook goed.⁠
⁠ Op een dag weet ik dat ik ze voldoende goeds heb meegeven om het leven te omarmen, en dat het tijd is om ze los te laten. Ik hoop alleen dat dat nog eventjes duurt.

Wat geef jij jouw kinderen mee voor hun verdere leven?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading