10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Genieten van een gezonde zomer, zo doe je dat!
13 juli 2013 
3 min. leestijd

Genieten van een gezonde zomer, zo doe je dat!

Het is zomer. Maanden hebben we er naar uitgekeken. Weken hebben we er van gedroomd en nu is het eindelijk zover. De zomervakantie is voor de meeste mensen een tijd van opladen, ontspannen en lekker even helemaal niks. Maar hoe zit dat met je gezonde lifestyle? Hoe ‘zomerproof’ is die?

Is het voor jou lastig om in de zomer je gezonde lifestyle vast te houden? Vind je het moeilijk om “nee” te zeggen, als je ergens op een terras zit of op een barbecue bent? Of heb je in de zomer liever ook even vakantie van je lifestyle? Je bent niet de enige!

Gezelligheid en eten hoort bij de zomer

Ik ga zelf altijd kamperen en ’s avonds voor de tent zitten met een glas wijn en allerhande hapjes hoort er gewoon bij. En tja, wat is Frankrijk nou zonder croissantje, Italië zonder pizza of Engeland zonder zo’n verschrikkelijk zwaar, maar toch wel erg lekker ontbijt. Waar je ook heen gaat of al blijf je thuis, de zomer staat meestal voor gezelligheid en bij gezelligheid hoort nou eenmaal eten.

Maar ja, dan heb je eens een barbecue en dan zie je die sausjes staan, vol E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen. Of je wilt jezelf of je kinderen verwennen met een ijsje, maar in het zogenaamd gezondste ijsje Festini Peer is nauwelijks peer te vinden. Wat moet je dan?

Maak zelf een gezonde zomer

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat het niet moeilijk hoeft te zijn om tijdens de zomer en op vakantie mijn gezonde lifestyle voort te zetten. Toch hebben veel mensen hier moeite mee, met name diegenen die nog niet zo lang bezig zijn met hun gezonde lifestyle. Waar moet je beginnen? Waar moet je op letten? Hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden? Wil je ook biologisch eten op vakantie? Hoe zit het daarmee? En sporten in de zomer, op een hotelkamer of op de camping?

Zou het niet zonde zijn, als je er na de zomer achter komt dat je in gewicht aan gekomen bent? Dat je je vakantiefoto’s terug ziet en denkt: “Oh jee, ben ik dat?!” Is het niet jammer om te wachten met een gezonde lifestyle tot na de zomer? Als je nu iets wilt veranderen, moet je ook nu starten. Voor je het weet is het weer 1 januari en bedenk je dat je je niet aan de goede voornemens van het voorgaande jaar hebt kunnen houden of aan de plannen die je voor de zomer had en dan denk je: “Had ik maar…”

Het kan ook anders!

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig de zomer kan zijn.  Ik kan me nog goed herinneren dat we  met een tray Golden Power (sterker dan Red Bull) en een tas vol zakken snoep om wakker te blijven aan onze reis begonnen. Er zijn ook andere (gezondere!) manieren om wakker te blijven. Vroeger haalden we dagelijks stokbrood en croissantjes bij de campingwinkel. En deden we dat niet of te laat, dan kregen we een soort afkickverschijnselen van het gebrek aan koolhydraten.

Inmiddels weet ik wat de valkuilen zijn en hoe je die kunt omzeilen. Daarom heb ik het e-book ‘Zomertijd! Jouw gids voor een gezonde zomer‘ geschreven. Het is een 55-pagina’s tellende gids boordevol tips en recepten. Er staat zelfs een workout in, die geschikt is voor ieder niveau. Of je nu gaat kamperen, vliegen of thuis blijft tijdens de zomer, deze gids is voor iedereen die een gezonde zomer wil.

De 35 recepten die in de gids staan zijn suiker-, graan-, zuivel- en E-nummervrij. Ontbijt, lunch, diner, desserts… Ze staan er allemaal in! Ook aan de BBQ is aandacht besteed, met lekkere recepten voor vlees, vis en sauzen. En natuurlijk hoort een ijsje er ook bij.

Vind jij het om de zomer gezond door te komen?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.