datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Geroosterde-tomatensoep met farfalle
12 november 2013 
2 min. leestijd

Geroosterde-tomatensoep met farfalle

In de zomerperiode heb ik altijd een hele voorraad tomaten in huis. Vaak te veel om ze allemaal goed te houden. Omdat het natuurlijk zonde is om eten weg te gooien, maak ik er geregeld verse tomatensoep van. Klinkt niet al te origineel, maar het lekkere van dit recept is, naast dat het makkelijk te maken is, is dat het roosteren van de groenten de soep een volle smaak geeft. Bij kinderen valt deze soep ook gegarandeerd in de smaak!

Ingrediënten tomatensoep voor 4 personen

  • 8 trostomaten, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in de lengte in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • 2 el olijfolie
  • 1,2 liter water
  • 2 bouillonblokjes (bijv. van Older of Zonnatura)*
  • 90 gram kleine pasta (bijv. farfalle speltpasta van Spirelli)
  • scheutje balsamico
  • mespunt rietsuiker of wat agavesiroop
  • zout, peper, gedroogde kruiden (oregano, peterselie en basilicum)
  • evt. pikante paprikapoeder
  • scheutje room (bijv. Speltroom,amandel- of haverroom)** naar smaak toe te voegen

Hoe maak je tomatensoep

*In het merendeel van de bouillonblokjes, ook zelfs in de biologische, zit gistextract (eigenlijk gewoon E621). Bij het merk Older of Zonnatura is dit niet het geval

** je kunt ook sojaroom toevoegen maar dat laat ik links liggen aangezien het niet om gefermenteerde soja gaat.

Recept tomatensoepBereidingswijze tomatensoep

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Leg tomaten, paprika, ui en knoflook in een braadslee of ovenvaste schaal. Besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 – 40 minuten tot ze zacht zijn en een beetje verschroeid (keer eventueel de groenten halverwege nog een keer om)
  2. Doe de groenten in een pan met 1,2 liter kokend water. Pureer met de staafmixer. Als je een keukenmachine hebt, kun je de groenten ook eerst daarin fijn maken en dan toevoegen aan het water.
  3. Voeg kruiden, zout en peper, pikante paprikapoeder, balsamico en scheutje agavesiroop (of mespunt rietsuiker) toe en breng aan de kook
  4. Doe de pasta erbij en kook totdat deze gaar is
  5. Voeg eventueel room toe (het kan zijn dat er ook nog wat extra water bij moet als je soep te dik vindt)
  6. Serveer de soep in grote kommen en garneer met basilicumblaadjes
  7. Door de pasta is de soep genoeg voor een hoofdmaaltijd. Eventueel kun je er (zelfgebakken) brood + smeersels (bijvoorbeeld zelfgemaakte pesto of humus) bij serveren.

Eet smakelijk en laat gerust een reactie achter als je de soep zelf gemaakt hebt!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Danielle Ploegmakers
Door

Danielle Ploegmakers

op 20 Aug 2012

Als je je soep zonder room romig wilt maken, kan je ook geitenkaas er door doen.

Soumaya
Ilse Boer
Door

Ilse Boer

op 22 Aug 2012

Ja volgens mij ook. Bij de eindredactie van dit artikel is Zonnatura erbij gezet..Eva, klopt toch Soumaya zegt? Bij het merk Older zijn ook niet alle varianten zonder gistextract maar ik heb er een kunnen ontdekken.

Iet
Door

Iet

op 24 Aug 2012

Veel tomaten in Nederland hebben een zure nasmaak en mensen met een gevoelige maag krijgen oprispingen en het zuur. Om dit uit de soep te halen kun je een beetje bicarbonaat toevoegen ipv suiker. Bicarbonaat kan ook in rabarber gebruikt worden en nog meer gerechten.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 04 Sep 2012

Mmmmm, zet er lekker uit!

Ingrid
Door

Ingrid

op 12 Nov 2013

Lijkt me een lekker soepje. In deze tijd van het jaar gaat er niets boven een kop eigengemaakte soep.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading