datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gezonde Pannenkoekrecepten
02 april 2013 
2 min. leestijd

Gezonde Pannenkoekrecepten

Bij ons thuis was altijd de traditie dat we 1 keer per week mochten kiezen uit de drie P’s: Patat, Pizza of Pannenkoeken. Om deze traditie voort te zetten in een Natural Lifestyle, was het tijd om deze klassiekers een Gezonde ‘Make-over’ te geven. Ben jij dol op pannenkoeken? Dan heb ik voor jou een tweetal recepten van een voedzame variant op de P van Pannenkoek. Deze pannenkoekrecepten zijn gemakkelijk te bereiden en bovendien super lekker!

Recept gezonde ontbijtpannenkoek

De natuurlijke ingrediënten voor het Pannenkoekenbeslag (voor 2 pannenkoeken):

  • 2 eiwitten (alleen het eiwit van verse vrije uitloop eieren)
  • 1 geprakte biologische banaan
  • 1 theelepel kaneel 
  • Een beetje kokosolie

Zo maak je deze gezonde ontbijtpannenkoek klaar:

  1. Doe het eiwit van 2 verse eieren (bij voorkeur vrije uitloop) in een schaaltje. 
  2. Verwijder de schil van de banaan en blender de banaan tot je een puree hebt.
  3. Meng de bananenpuree daarna met het eiwit en kaneel. 
  4. Verhit een beetje kokosolie in de koekenpan en doe het beslag erin. 
  5. Bak op middelhoog vuur de pannenkoek.

Tip: van het overgebleven eigeel kun jezelf mayonaise maken.

Banaan en gezondheid

De voedingswaarde van een middelgrote banaan (130 gram) is: kalium (485 mg), magnesium (36 mg), B-6 (0,38 mg), Vezels (2,5 gr) en Vitamine C (10 mg). Deze voedingsmiddelen kunnen het volgende voor je doen:

  • Kalium helpt bij het regelen van de bloeddruk en een goede vochtbalans.
  • Vitamine- C is een immuunversterker .
  • Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand, de spijsvertering en zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel.
  • Magnesium is goed voor je hart, stemming en nachtrust.

De kaneel in dit pannenkoekrecept zorgt bovendien voor de heerlijke geur en lekkere smaak, en heeft onder meer een gunstige werking op de bloedsuikers.

Recept gezonde pannenkoek voor lunch of diner

De natuurlijke benodigdheden voor het beslag:

  • 400 gram boekweitmeel
  • 3 verse vrije uitloop eieren
  • 900 ml (haver)melk
  • snufje zout 

Voor de vulling heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 1 fijngesneden bosui
  • blaadjes sla
  • wat tauge
  • verse kruiden
  • een klein handje pecannoten (ongebrand en ongezouten)


Zo maak je deze gezonde pannenkoek klaar:

  1. Meng de ingrediënten van het beslag met elkaar. 
  2. Verhit een beetje kokosolie in de koekenpan en bak een pannenkoek (één voor één) op middelhoog vuur. 
  3. Vervolgens besmeer je de pannenkoek met avocado en beleg je met wat slablaadjes, taugé,verse kruiden en wat pecannoten. 
  4. Rol de pannenkoek op en je hebt een heerlijk lunch- of dinergerecht.

De gezondheidsvoordelen van deze pannenkoek

Bovenstaand pannenkoekrecept biedt de volgende voordelen voor je gezondheid:

  • Havermelk heeft een laag cholesterolgehalte en heeft een hoog vezelgehalte.
  • Boekweit scoort laag op de glycemische schaal en bevat veel van de flavonoïde rutine. Rutine remt ontstekingen en zorgt voor een goede doorstroming van het bloed.
  • Avocado is een fantastische bron van onverzadigde vetten.

Eet smakelijk en geniet extra van deze gezonde pannenkoeken!

Wat is jouw favoriete pannenkoekrecept?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Baukje
Door

Baukje

op 02 Apr 2013

Ik ben dol op de smaak van boekweit. De pannenkoekjes zijn dan mijn favoriet. Ik heb nog een tip: klop eerst de eieren schuimig, dan is je beslag luchtiger. Lieve groet, Baukje

Saskia
Door

Saskia

op 02 Apr 2013

Oh heerlijk pannekoeken,ik eet ook vaak pannekoeken van boekweitmeel,maar altijd met water,daze met avocado lijkt me erg lekker!Ga ik zeker proberen.

sanne
Door

sanne

op 02 Apr 2013

Ik gooi echt van alles in mijn pannenkoekenbeslag maak het vaak van een mengsel van volkoren of speltmeel met boekweit en een handje havermout, lijnzaad, zemelen. Bakken in kokosolie en vullen met een lepel dikke yoghurt gebakken appel en bestrooien met amandelschaafsel eventueel nog wat agavesiroop hmmm jammie!!!!

Annemarie
Door

Annemarie

op 02 Apr 2013

Hoi,ik wil me graag opgeven voor de cursus Goede essentiële suikers,maar deze pagina is Heel onstabiel,kom niet tot het einde vd pagina niet op m'n computer en op iPhone! Ben wel super nieuwsgierig naar deze cursus. Hoop dat jullie me verder kunnen heloen

Eva de Beijer
isabel van meurs
Door

isabel van meurs

op 02 Apr 2013

klinkt heerlijk!

Ginie
Door

Ginie

op 04 Apr 2013

Heerlijke varatie op de pannenkoek. Ben normaal niet zo van het experimenteren. Mijn pannenkoeken kwamen altijd uit een pakje vermengd met wat melk en that's it. Zo wordt het veel leuker en ook lekkerder. Naast dat het gezonder is.

Marga
Door

Marga

op 26 Jul 2013

Heb deze pannenkoekjes net voor mijn kleinzoon van 2 1/2 jaar gemaakt, hij heeft gesmuld! Hij is gek op pannenkoeken maar ik wil hem niet zoveel suiker laten eten, heel erg bedankt voor dit heerlijke recept!

cynthiamerryl.com » Gezonde Pannenkoek van Miss Natural Lifestyle
Door

cynthiamerryl.com » Gezonde Pannenkoek van Miss Natural Lifestyle

op 05 Sep 2013

[…] Pannenkoek is in mijn hoofd gelinkt als ‘Lekkernij!’. Hartstikke blij ben ik met het recept van Miss Natural Lifestyle. Vooral omdat het zo gezond is. Wat heb je nodig? 1 banaan, 2 eiwitten, eetlepeltje kaneel, […]

Sabriene Imming
Door

Sabriene Imming

op 22 Feb 2014

Vanavond het recept van de pannekoekjes uitgeprobeerd. Ik vermoed dat ik iets verkeerd heb gedaan... Ze smaakte erg meelderig...? En ik kon de pannenkoeken niet goed oprollen want dan schuurde ze direct! Zou ik te veel boekweitmeel hebben gebruik of maakt de havermelk de meelderige smaak! Baalde enorm want mijn dochtertje van vier vond ze echt niet lekker en ik wil haar graag een Gezonde variant van de pannekoekjes geven :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading