Gezonde snacks voor onderweg

Traditie getrouw namen wij onderweg naar vakantie, of tijdens een lange autorit altijd een zak drop en krentenbollen mee. Die ging dan ook gewoon op. Eigenlijk heel slecht en dat wil ik dus allang niet meer.

Tegenwoordig krijgen mijn kinderen een eigen zakje met wat snoepjes voor onderweg. Op is op. Dat is heel duidelijk. En verder zorg ik voor gezonde snacks voor onderweg. Je kunt dan kiezen voor snacks die niet veel voorbereiding nodig hebben. Reis je met de auto, dan kun je de koelbox meenemen om een en ander koud te houden. Ik geef je enkele tips voor gezonde snacks voor onderweg.

Rijstwafels

Mijn jongste zoon is tegenwoordig gek op rijstwafels. Hij krijgt ze ook op het kinderdagverblijf en sindsdien kopen we ze standaard. Het is een gezonde snack en bovendien gemakkelijk mee te nemen.
Een rijstwafel kun je gemakkelijk beleggen met een gezond beleg. Bijvoorbeeld met humus, avocado en plakjes gekookt ei. Humus kun je zelf maken of neemt een bakje uit de supermarkt. Alles in de koelbox en onderweg lekker vers klaarmaken.

Suikervrije koekjes of muffins

Van deze beide opties kun je op internet diverse recepten vinden, ook op Miss Natural natuurlijk! Bovendien vind je lekkere (bak)recepten zonder suiker in de cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij‘, of bekijk het e-book ‘Suikervrije Kindertraktaties‘ eens voor leuke en lekkere gezonde traktaties.

Fruitsalade

Een fruitsalade kun je maken met eigenlijk al het fruit dat je lekker vindt. Ik vind het altijd lekker om iets te maken met blauwe bessen, druiven, aardbeien, meloen en perziken of nectarines. Alles in stukjes snijden en in een bakje doen, zo simpel is het. Vergeet niet om vorken mee te nemen, om de salade onderweg te kunnen eten.

Smoothie met bosvruchten

Thuis kun je vast een smoothie maken met magere yoghurt, bosvruchten en wat ijsklontjes. Goed mixen in de blender en in een goed afsluitbare beker doen. Zorg dat het goed koel blijft onderweg, dat drinkt het lekkerst.

IJsthee

Je kunt heel gemakkelijk zelf ijsthee maken, om onderweg te drinken. Zet een grote pot thee en hang daar 2 of 3 theezakjes in. Laat goed afkoelen. Snijd wat schijfjes citroen en eventueel wat fruit. Doe dit in de kan met water en zet deze in de koelkast. Goed laten afkoelen en voor het serveren wat ijsklontjes erin doen. Daarna kun je het in een fles doen die je goed kunt afsluiten en mee kunt nemen.

Rauwkost

Er zijn diverse soorten groente die je prima als gezonde snack kunt eten. Thuis kun je alles al voorbereiden en in een bakje doen om mee te nemen. Bijvoorbeeld: radijsjes, komkommer, paprikareepjes, minitomaatjes, bleekselderij... Eventueel kun je er een dipje bij maken van yoghurt of kwark met wat kruiden erdoor.

Wat neem jij voor gezonde snacks mee op reis?