datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Gif in ons dagelijkse portie groenten en fruit
21 juli 2012 
2 min. leestijd

Gif in ons dagelijkse portie groenten en fruit

Pesticiden, gif en toxische stoffen op groenten en fruitZoals de meeste van jullie wel weten wordt in de reguliere land- en tuinbouw gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. De Nederlandse overheid heeft altijd aangegeven dat de bestrijdingsmiddelen die hier gebruikt worden, alsmede de dosis waarin ze gebruikt worden, niet schadelijk is voor onze gezondheid.

Gezondheidsrisico’s van pesticiden

Advies was dan ook om vooral groenten en fruit te kopen van Nederlandse bodem, dan wist je zeker dat je geen verboden pesticiden of grote hoeveelheden ervan binnen kreeg. Nederlandse groenten en fruit waren veilig, het waren de producten uit Zuid-Europa en Afrika waar gezondheidsrisico’s aan kleefden. Toxicologen zijn er lange tijd vanuit gegaan dat kleine hoeveelheden van een schadelijke stof iemands gezondheid niet beïnvloeden. Maar recente onderzoeken, onder andere van kankerverwekkende stoffen, leveren het bewijs dat ook kleine hoeveelheden schadelijk zijn.

Hoe zit het dan met ons Nederlandse groenten en fruit?

Nou, volgens een analyse van Pesticide Action Network (PAN) is ons dagelijks eten vervuild met resten van meer dan dertig verschillende pesticiden! PAN noemt de uitkomsten alarmerend en waarschuwt voor mengsels van hormoonverstorende pesticiden. Dit zijn stoffen, de naam zegt het al, die de hormoonhuishouding in de war schoppen. De effecten hiervan zijn al meetbaar.

Hormoonverstorende pesticiden

Zo begint de borstontwikkeling bij meisjes twee jaar eerder dan in 1990 en zijn mannen sindsdien veel minder vruchtbaar geworden.  Ook zouden we meer last hebben van chronische ziektes en vaker obesitas of diabetes krijgen. Hieruit blijkt dat ook de lage hoeveelheden gif in groenten en fruit van Nederlandse bodem schade aan ons en onze kinderen veroorzaakt.

Veel gif in sla, tomaat, komkommer en appel

Uit de analyse van PAN blijkt verder dat sla, tomaat, komkommer en appels de meeste schadelijke stoffen bevatten. En laat dat nou net de producten zijn die kinderen meestal wel lusten en vaak te eten krijgen! Wie geeft er niet zijn kinderen een paar schijfjes komkommer of tomaat als hij zijn andere groenten niet lust. Dan heeft hij toch wat vitamientjes binnen. En als ze de appel niet eten dan drinken ze hem wel als sap!

Koop daarom biologische groenten en fruit

Voor ouders die belang hechten aan de gezondheid van hun kinderen is dit onderzoek erg pijnlijk. Je wilt dat je kind voldoende groenten en fruit eet en niet went aan ongezonde tussendoortjes. Je gaat er vanuit dat je goede, veilige producten koopt in de supermarkt. Helaas blijkt dit niet zo te zijn. Het advies van PAN is dan ook om biologisch eten te kopen waar geen chemische bestrijdingsmiddelen op zijn gespoten.

Gifstoffen niet alleen in voeding

Dit verhaal heeft nog een vervelend staartje; Hormoonverstorende stoffen komen niet alleen in voedsel voor. Het is bijna onvermijdelijk om er mee in aanraking te komen. Ze zijn ook verwerkt in brandvertragende stoffen in onze elektrische apparaten en meubels en in de inkt van sommige kassabonnetjes. En deze stoffen worden ook via de huid opgenomen!

Dus misschien is het een idee om ‘Nee’ te zeggen tegen de caissière van de biologische supermarkt als ze vraagt of je de kassabon wilt hebben?

Eet jij al je groeten en fruit biologisch?

Lees hier meer over toxische stoffen en ontgiften

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading