datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Griekse olijfolie wordt verkocht als Italiaanse olijfolie
04 februari 2015 
2 min. leestijd

Griekse olijfolie wordt verkocht als Italiaanse olijfolie

Even over Griekse olijfolie. Inmiddels is er bij verschillende televisiezenders aandacht aan geschonken: door de Italianen wordt olie uit Griekenland omgezet tot een nog betere olie en vervolgens verkocht alsof deze van Italiaanse makelij is.

Daarentegen behoort Griekenland intussen tot één van grootste olieproducenten ter wereld, ware het niet dat Italië er met de eer en winst vandoor gaat. Dit is al vele jaren het geval. Op de markt wordt de zogenaamde Italiaanse olijfolie verkocht als exquise ‘Toscaanse’ of ‘Umbrische’.

Waar komt Olijfolie nou eigenlijk vandaan?

Waar je misschien aldoor al twijfelde over de exacte afkomst van de olijfolie in je eigen supermarkt of de fijne delicatessenwinkel bij jou om de hoek; je twijfel is mogelijk gegrond. Er bestaat een grote kans dat je favoriete olie gewoonweg uit de Peleponnesos of van Lesbos komt in plaats van het schone landschap van Italië. Wanneer het je al die tijd al prima smaakte, is er natuurlijk geen probleem. Maar het gaat hier om de naam van Griekenland, waar Italië mee vandoor gaat en dat is beslist niet juist. Intussen is het rapport in het Europees Parlement gepresenteerd waarin deze gegevens allemaal naar voren zijn gekomen. Daarbij wordt ook erkend dat de grotere partijen ‘extra vergine’ olijfolie afkomstig is vanuit Spanje en Noord-Afrika. Weliswaar dat dit nog op een Griekse fles zou komen te staan, maar zeker niet op de Italiaanse.

Olijfolie wordt duurder zonder dat we het weten

Door al deze omwegen wordt een fles ‘extra vergine’ olijfolie vanzelf telkens duurder dan het origineel. ‘Extra vergine’ heeft al een betere naam dan de ‘gewone’ olijfolie, waar bij verschillende merken verschillende prijzen worden gehanteerd. Deze aanduiding staat voor ‘Eerste koude persing’. In Frankrijk wordt de term omschreven als ‘vierge’. Het streven is nu om deze uitstekende olie rechtstreeks bij de Griekse boeren vandaan te halen, in plaats van via allerlei omwegen. Het zal de Nederlandse consument in elk geval al veel geld per fles olijfolie besparen.

Vooral de olie uit het Lesbos, tot voor kort nog niet zo bekend bij de rest van Europa, maar daarentegen beslist bij de Italianen. Zij zien in deze olie een lichte, fruitige lekkernij met een grasachtige smaak, waarmee deze zeer dichtbij hun eigen product komt. Steeds meer wordt er in Nederland ook de authentieke Griekse olijfolie ontdekt. Vooral sinds het verschijnen van meerdere artikelen over dit fenomeen. Dan gaan mensen er achteraan en wordt dat wat niet correct verloopt zo goed als recht gezet.

Griekenland wordt hierbij ondersteund om niet weer terug te vallen in het oude patroon, maar juist te zorgen voor de rechtstreekse import van deze voortreffelijk smakende delicatesse die ook gewoon rechtstreeks in Nederland terecht kan komen!

Bekijk deze pagina’s: Lefkas ZooverOlijf-OlieLopen op Lesbos voor meer informatie.

Welke olijfolie vind jij het lekkerst?

Met natuurlijke groet,

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine