datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hallo Paleo: Het Oergezonde Kookboek
18 juli 2013 
3 min. leestijd

Hallo Paleo: Het Oergezonde Kookboek

Tot 10.000 jaar geleden waren er geen honderden verschillende diëten, voedingsadviseurs en diëtisten. Er was gewoon voedsel. Onze voorouders wisten welk voedsel hen kracht en energie gaf, welke dingen goed waren voor hun gezondheid en welke niet. Een goede reden om terug gaan naar deze manier van eten. Want met al die verpakte voedingsmiddelen, smaaktoevoegingen en (helaas vaak valse) beloftes van fabrikanten en organisaties weten we tegenwoordig niet meer wat goed voor ons is.

‘Hallo Paleo’ van Willeke Linneman is een heel fijn boekje dat je kan helpen om terug te gaan naar je ‘roots’ en Paleo te gaan eten. Met handige informatie en veel heerlijke recepten voor elk moment van de dag.

Maak kennis met Leo

Leo is de mascotte van ‘Hallo Paleo’. Hij staat symbool voor onze verre voorouder die leefde in het Paleolithicum, ofwel het oude stenen tijdperk. Leo at wat hij in de natuur kon vinden: mager vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit, eieren, noten en zaden. dit voedsel zorgde ervoor dat hij gezond en fit was.

In het ‘Hallo Paleo’ komt Leo steeds weer terug. Niet alleen in de tekeningen, maar ook in de recepten. Wist je bijvoorbeeld dat Leo dol is op bloemkool? En dat Leo’s truffels en zijn koekjes niet te versmaden zijn?

Paleo voeding

Hallo Paleo‘ bevat alle informatie die je nodig hebt om te starten met paleo. Aan de hand van duidelijke tekst en erg leuke tekeningen wordt er in het boekje onder meer uitgelegd wat er nu precies wordt bedoeld met het paleo dieet. Daarnaast wordt er verteld welke voedingsstoffen er worden uitgesloten bij deze manier van eten, en ook waarom dit is. Granen bijvoorbeeld, waren ook nog geen onderdeel van het voedingspatroon in de oertijd. “Ondanks dat wat iedereen denkt, zijn granen geen gezonde keuze, zelfs de volkoren varianten niet”, zegt Willeke Linneman hier onder meer over. “Granen bevatten schadelijke stoffen zoals gluten, phytaat en lectines die onze darmwand beschadigen en immuunreacties uitlokken”.

Ook peulvruchten worden niet gegeten door de Paleo-aanhanger, daar deze de darmwand beschadigen en voor een schadelijke immuunreactie in ons lichaam zorgen. Zuivel doet hetzelfde en zorgt bovendien (net als brood en suiker) voor verhoogde insuline waarden. Daarnaast zijn uitgesloten: aardappels, alcohol, plantaardige olie, bewerkt voedsel, kleur- en smaakstoffen.

Wat mag je dan nog wel eten?

“Wat blijft er dan nog over? Hoor ik je denken…”, stelt Willeke in ‘Hallo Paleo’. “…Nou, eigenlijke heel veel en vooral veel lekkere dingen.” De lijst met Paleo geschikte voedingsmiddelen is gelukkig een stuk groter dan de ‘niet geschikt-lijst’ en bevat vooral echt voedsel, zoals vlees, vis, ei, groente, fruit, noten en zaden. Bovendien worden de superfoods, zoals chia zaad, cacao, macapoeder en spirulina, geïntroduceerd in het boekje.

Om het je extra gemakkelijk te maken wordt er in ‘Hallo Paleo‘ uitgelegd hoe je heel eenvoudig je eigen kruiden kunt kweken en at verschillende kruiden voor je kunnen doen, wat de voordelen zijn van biologische producten en wat er in Nederland het hle jaar door verkrijgbaar is aan seizoensgroenten en -fruit.

Lekkere Paleo recepten

Maar laten we ook vooral de recepten niet vergeten! In ‘Hallo Paleo’ vind je heerlijke en originele recepten voor alle soorten maaltijden: ontbijt, lunch, diner, snacks, smoothies en toetjes.

Ook staan er leuke ‘gepaleoniseerde’ versies van oude favorieten, bijvoorbeeld: paleo pannenkoeken, paleo spaghetti, paleo brood en zelfs paleo patat en paleo pizza. Of wat dacht je van  heerlijke oerbonbons of paleo koekjes? Loopt het water je al in de mond?

Maak kans op het boek ‘Hallo Paleo’

Miss Natural mag 5 exemplaren van ‘Hallo Paleo’ weggeven! Wil jij kans maken, laat dan een reactie achter onder dit artikel en vertel waarom jij (of misschien iemand anders) ‘Hallo Paleo’ moet worden.

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt bovenaan de site gratis lid worden.

Waarom wil jij kans maken op ‘Hallo Paleo’?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Jolanda Weijers
Door

Jolanda Weijers

op 18 Jul 2013

"Hallo Paleo" slaat wel een beetje op mij en mijn dochtertje:D Wij zijn beide nu 1,5 maand geleden overgestapt op Paleo en we moeten nog heel veel leren:) Mijn dochtertje zei toen we overstapte ook, "Dag gif, hallo gezond" :D

carla
Door

carla

op 22 Jul 2013

Ben zoekende naar echt gezond. zie af en toe door de bomen het bos niet meer m.b.t. allerlei verschillende voedingsvisies. na 25 jaar me enorm beroerd gevoeld te hebben en een goed gelukte operatie (gezwel maag/darmgebied) die hier veel verbetering in heeft gebracht, blijven mijn darmen en maag enorm opspelen. Ik moet, nee...ik wil nu een keuze maken voor gezonde voeding . Maar waar begin je dan...? een boek met recepten en tips is dan zeer handig. eindelijk weer in mijn kracht staan. gezond en wel. terug bij mijn kern...oer!!! Heerlijk lijkt me dat! Ik kijk er verlangend naar uit.

heleen
Door

heleen

op 18 Jul 2013

Het lukt me gewoon nog niet om helemaal paleo te zijn. Wat zou dit boek me nog extra kunnen stimuleren en helpen!

Valesca Wangsawirana
Door

Valesca Wangsawirana

op 18 Jul 2013

Ik zou heel graag kans op een exemplaar willen maken. Sinds enkele maanden heb ik mijn leefstijl drastisch omgegooid (heb niet altijd de meest gezonde gehad) en wat een ontdekking is dit allemaal geweest! Ik ben al een tijdje heel benieuwd naar het concept van het Paleo dieet en zou dit boek daarom heel graag willen lezen! Liefs, Valesca

Grietje
Door

Grietje

op 18 Jul 2013

Omdat ik erg graag gezond wil koken/eten voor mijn kinderen en mij lijkt dit boek me een zeer goede aanvulling. Eet al regelmatig groente en kruiden uit mijn tuin. Zou dit graag meer willen aanvullen door middel van hallo paleo.

Sarina Jansen-Moekardanoe
Door

Sarina Jansen-Moekardanoe

op 18 Jul 2013

Iedereen moet het boek toch hebben? Zodat we allemaal gezonder en fitter zijn. Mijn man is eindelijk overtuigd dat hij iets aan zijn etensstijl moet doen maar met het boek met de lekkere recepten kan ik hem nog beter erbij helpen.

marja van der knaap
Door

marja van der knaap

op 18 Jul 2013

als paleo-eter voel ik mij stukken beter...en als jager/verzamelaar ben ik ook gek op leuke receptenboekjes!!!

Tina
Door

Tina

op 18 Jul 2013

Ik vind het wel wat voor onze vrienden. Zij zijn ook op de paleoweg, maar vinden het nog lastig om lekkere recepten op tafel te krijgen... Zud om mijn vrienden op weg te helpen wil ik dit boekje wel!

Mariska
Door

Mariska

op 18 Jul 2013

Het is allemaal nog niet zo gemakkelijk om je weg te vinden in het gezonde en oervoedsel. Ik en mijn vriend zijn nog zoekende, dit boek zou ons weer een stuk verder helpen, Daarom; errrug welkom!

Hendrika Bolhuis
Door

Hendrika Bolhuis

op 18 Jul 2013

De oermens, oervrouw, oermoeder, oer-ik in mij heeft duidelijk een oerknal nodig om de switch te maken..... Hoewel ik gezond kook/eet en mijn gezin dus ook is het boek meer dan welkom om net het verschil te maken!

Ageeth
Door

Ageeth

op 18 Jul 2013

Ik hou van lezen, vooral van kookboeken lezen. Dat geeft me zoveel inspiratie voor nieuwe gerechten, baksels! Ben al een tijdje op de Paleoweg. Wat een heerlijke, eerlijke uitdaging! En ben altijd op zoek naar meer informatie, inspiratie om het completer te maken en toegankelijker voor de rest van het gezin. Langzaam leid ik ook hen de paleokant op. Zie uit naar weer een aantal uren ontwikkelplezier!!

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 18 Jul 2013

Op zoek naar een gezonder leven daar zou dit boek mij heel goed mee kunnen helpen!

Marie-José Thijssen
Door

Marie-José Thijssen

op 18 Jul 2013

Hallo Paleo staat al op mijn lijstje van aan te schaffen boeken. Ik zou het goed voor mezelf en in mijn praktijk kunnen gebruiken. Daarmee raken nog meer mensen aan de paleo :)

Shusila
Door

Shusila

op 18 Jul 2013

Hallo, ik wil Ma Leo worden! :-) Ben erg geïnteresseerd maar weet er nog niet superveel van af. Dat boek en deze week zullen me daarbij helpen. Groeten, Maleo ;-) (Shusila)

Ulrike
Door

Ulrike

op 18 Jul 2013

Ik leef sinds een paar maanden zonder suiker en tarwe en dat bevalt supergoed. Lees veel over paleo en Primal Blueprint, en merk aardig wat voordelen. De overstap naar echt Paleo (ook zonder zuivel) durf ik echter nog niet te maken. Ik ben erg benieuwd naar het boekje Hallo Paleo!

Judith Houtenbos
Door

Judith Houtenbos

op 18 Jul 2013

Omdat ik ontzettend geïnteresseerd ben in alle 'alternatieve' (of in mijn ogen reguliere...) benaderingen t.o.v. voeding, zou ik mij ook graag willen verdiepen in oervoeding! Het zou mij wellicht ook kunnen helpen mijn definitieve studiekeuze te bepalen:-).

Leoni
Door

Leoni

op 18 Jul 2013

Halloo, ik wil dat boek wel winnen omdat: ik ben wel toe aan wat paleonisering (mijn naam is immers leoni ;-)) ik heb een darmziekte en ik hoop met deze voeding de darmen weer wat rustiger te krijgen. :-)

Agnes
Door

Agnes

op 18 Jul 2013

Ik heb 2 meiden met spijsverteringsklachen die regelmatig moe zijn. Ze zijn de boterhammen al aan het minderen en eten al heerlijke noten, zaden en bessen uit eigen tuin. Ik zou graag 2 OER sterke meiden willen hebben die weer lekker in hun vel komen te zitten. We kunnen hier wel wat hulp van Leo bij gebruiken. Een oerkreet van mam.

claudy
Door

claudy

op 18 Jul 2013

O die wil ik echt graag winnen. Nu twee weken paleo bezig. Voel me zoveel beter. Vooral lekker helder in m'n hoofd. Ik wil graag meer keuze van recepten hebben en daarom dus mijn wens om dit boek te winnen. Groetjes Claudy

indigo1503
Door

indigo1503

op 18 Jul 2013

Ik zou wel willen winnen, omdat ik er gewoon geen verstand van heb! Ik eet de laatste tijd al zonder pakjes en zakjes en ik merk dat mijn lijf daar heel blij van wordt. En vooral geen last meer van maagzuur. Ik zou ook heel blij worden van de kg's die ik er ook nog door zou verliezen, maar dat is dan mooi meegenomen. En zo'n boekje zou me wel helpen om het allemaal uit te zoeken hoe het werkt. Ook qua recepten etc. Dat vind ik nog wel lastig! Dus ik wil wel heel graag een boek winnen.

Tiny
Door

Tiny

op 18 Jul 2013

Ja, natuurlijk wil ik graag zo'n boek winnen. Alle hulp voor een gezonder leven is welkom. Zeker nu er een nieuw leven in mij groeit. En wat inspiratie voor de maaltijden kunnen we thuis goed gebruiken.

annekevan delzen
Door

annekevan delzen

op 18 Jul 2013

mijn dochter heeft heel veel last van haar darmen en leeft al zoveel mogelijk zonder zuivel. Ik heb 40 dagen zonder suiker gedaan en doe nu de oerweek lijkt me heerlijk om weer nieuwe recepten en inspiratie op te doen met het paleo kookboek.

Ce
Door

Ce

op 18 Jul 2013

Ik zou dit boek heel graag willen winnen ;-) Al 22 jaar chronisch moe, glutenallergie, candida, overgevoelig voor heel veel andere dingen. De eerste jaren van mijn ziekte was eten een ramp. Nu is de allergie een overgevoeligheid, heb ik vanaf de beginperiode een streng dieet langzaam aan omgevormd naar een gezond eetpatroon wat ook nog lekker is. Maar buiten de deur eten blijft een ramp, daar ga ik stevast de mist in. Met buikkrampen als gevolg. Ik volg nu al een aantal maanden alle informatie over paleo, dus ja, ik ben erg geinteresseerd in het boek 'hallo paleo'. Ik zou zo graag helemaal van die vermoeidheid afkomen en van de darmklachten, en willen zeggen... ja, ik ben weer helemaal gezond!

Danielle
Door

Danielle

op 19 Jul 2013

Hoi, omdat ik ontzettend geïntereseerd ben in alles wat met de combinatie voeding & feel-good te maken heeft. Ik wil graag meer weten over Paleo. :)

Rianne de laat
Door

Rianne de laat

op 19 Jul 2013

Ik ben nu al een paar maanden bezig om met behulp van Miss Natural mijn levensstijl aan te passen. Ik ben ontzettend nieuwsgierig geworden naar nieuwe gezonde recepten. En ook al is mijn man er zwaar op tegen dat ik hier allemaal aan mee doe, ik voel meer steedsbeter bij en zou dus ook graag in aanmerking willen komen voor zo'n mooi boek. Ik wacht met spanning af. Ik wens de anderen ook heel veel succes. Grtjs. Rianne

Suuske
Door

Suuske

op 19 Jul 2013

Ik ben bezig om mijn leefstijl flink aan te passen. Ik merk dat ik het vaak nog erg lastig vind om lekkere recepten te vinden. Met dit boek hoop ik, naast jullie recepten, een basis te hebben voor mijn gezonde levensstijl.

Jetske
Door

Jetske

op 19 Jul 2013

Ik zou het paleoboek graag willen hebben om te kijken of ik als niet vlees en vis eter toch gevarieerd en lekker kan eten. Alternatieven voor yoghurt en brood zijn ook zeer welkom. Op veel sites en forums kom je tegen dat het beter is om deze te laten staan. Zelf ben ik daar nog niet van overtuigd, maar altijd buikpijn is ook niet fijn;-)

Elisjewa
Door

Elisjewa

op 19 Jul 2013

Ben erg dankbaar voor goede informatie over gezond eten met juist ook info om het in de praktijk te brengen. ben niet meer zo jong (72 jaar); maar gelukkig nog altijd open voor goede en praktische hulp bij de zorg voor mijn (ons) lichaam en milieu: een gezonde geest in een gezond lichaam en ook omgekeerd. Daar bij past zo'n mooie gave. Dank je wel, Sjaloom Elisjewa

monique
Door

monique

op 19 Jul 2013

Ik ben zelf steeds meer geneigd om paleo te gaan eten, maar vindt het nog wel erg moeilijk. Daarom zou ik graag het boek willen winnen, kan nog wel een beetje hulp gebruiken :)

Anna
Door

Anna

op 19 Jul 2013

Ik kook graag gezond,en ben erg nieuwsgierig naar de recepten

Marja Letteboer
Door

Marja Letteboer

op 19 Jul 2013

Hallo redactie, Ik zou het boek hallo Paleo mijn nichtje gunnen. Ze had last van haar darmen en kwam bij een natuurgeneeskundige terecht en mag geen suiker en koolhydraten. De perfecte Paleo klant zou ik zeggen. Wat ik ook belangrijk vind is dat jonge mensen kennis maken met Paleo en zien dat natuurlijk voedsel ook hip en lekker kan zijn. Dankzij willeke's boek is het een super manier om dat door te geven aan de jeugd.(mijn nichtje is 22) Groet Marja

Claudia
Door

Claudia

op 19 Jul 2013

Ik probeer steeds bewuster te kiezen voor het voedsel dat ik eet; moet ik het echt kant-en klaar kopen, of kan ik het ook zelf maken? Niets beters dan alle ingrediënten die in je eten zitten ook echt te kunnen zien, zonder verborgen, gekke middeltjes. De stap maken naar Paleo lijkt me dan eigenlijk wel een logische. Ik denk alleen wel dat ik een goede gids nodig heb en dit boekje lijkt me daar perfect voor!

Kelly
Door

Kelly

op 19 Jul 2013

Ik zou het boek heel graag willen winnen! Ook al dacht ik dat ik erg gezond at, gisteren kreeg ik te horen van de natuurarts dat ik veel candida had in mijn dikke darm. Ben er echt verdrietig om, want eet bijna geen suiker, brood en drink alleen water en kruidenthee. Door de candida ben ik erg moe en futloos. Misschien dat dit boek me helpt gelukkiger te zijn!

joke
Door

joke

op 19 Jul 2013

Zouu graag het boek willen hebben hallo paleo, omdat ik het nu probeer te doen, maar met het boek meer informatie en recepten heb. Doe het samen met mijn zoon.

Jouke
Door

Jouke

op 19 Jul 2013

Heel graag zou ik het boek willen winnen...ik ben ´eindelijk´ om (toen ik vorig jaar over Paleo hoorde, werd ik er geirriteerd door...vermoedelijk met dank aan mijn koolhydraatversalaving :-p). Ik heb zeker nu na 3 weken vakantie en teveel op mijn oude toer te eten duidelijk dat Paleo voor mij veel beter is. Ik voel me daar lichamelijk en zeker ook psychisch veel beter bij. Ook gezien de tips van Geiske dat zuivel-en glutenvrij eten een belangrijk onderdeel is van de oplossing om af te komen van de twee auto-immuunziekten die ik heb, wil ik er nu niet voor 80, maar voor de volle 100% voor gaan. Extra inspiratie kan ik altijd wel gebruiken is voor mij een extra boost om ook bij moeilijke situaties door te blijven zetten.

annemarie
Door

annemarie

op 19 Jul 2013

Van thuis uit is mij nooit geleerd wat goede gezonde voeding is wij zijn opgegroeid met veel zoetigheid er was altijd snoep en koekjes voorradig en koken kon mijn moeder niet, mijn vader heeft anorexia( zijn dieet 1 pak Maria biscuitjes en appels) en verafschuwde elk vet randje ook bij zijn kinderen. Nu nog steeds worstel ik met gezonde voeding, ik lees al een tijdje wat er op internet te vinden is over paleo en tussen mijn slechte eet gewoontes door "eet" ik aardig in de goede richting. misschien bij het lezen van dit boek dat ik de ongezonde weg(voorgoed) kan verlaten. Met vriendelijke groet Annemarie

Ilse Verleyen
Door

Ilse Verleyen

op 19 Jul 2013

Ik ben sinds enkele maanden overgeschakeld op paleo! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu! Ik leef opnieuw het volle leven! Als ik anderen moet overtuigen om ook over te schakelen beveel ik altijd het boek 'oergondisch genieten aan' ik dank dat er dankzij mijn publiciteit al honderden exemplaren extra van zijn verkocht! 't Zou natuurlijk leuk zijn mocht ik houw boek ontvangen en dat vanaf dan als leidraad kan gebruiken om mensen aan te zetten om paleo te gaan! Dus wie weet win ik er eentje :)

Janneke
Door

Janneke

op 19 Jul 2013

Wat een leuke actie! Ben me net in paleo aan het verdiepen en dit boek zou daarbij goed helpen. Nu nog even op jouw site snuffen, wat een info, dankjewel :)

Hilly
Door

Hilly

op 19 Jul 2013

Ik zou heel graag dit boek willen winnen gewoon omdat ik het erg belangrijk vind om goed voor mijzelf en mijn gezin te zorgen. We hebben op het moment wel een extra duwtje in de goede richting nodig en dit boek zal daar goed aan kunnen meedragen. Alvast bedankt voor deze actie!

Iris
Door

Iris

op 19 Jul 2013

Mijn nicht haar kinderen hadden allemaal problemen als adhd, koliek en ik weet niet wat al meer tot ze bij iemand kwam die vertelde haar over het Oerdieet, Paleo dus. Ze is daarmee aan de slag gegaan en het werpt z'n vruchten af. Alleen kan ze wel weer wat inspiratie gebruiken voor in de keuken, want het is nogal een overstap van het standaard Nederlandse dieet met Red Bull als ontbijt (ja serieus, dat kregen ze, die kids!) naar dit, anders gaat ze het nooit volhouden, ben ik bang... Dus voor haar zou ik het willen winnen!

Janneke
Door

Janneke

op 19 Jul 2013

Ik koop hem wel. Geef het boek aan iemand die het minder makkelijk kan betalen.

Ria
Door

Ria

op 19 Jul 2013

Ik zou het Paleoboek graag gebruiken om nog gezonder te gaan eten. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van mijn leven en van mijn gezin en familie. Dat is een van de redenen waarom ik mijn dochter eenjarige lang zelf heb gevoed. Ook oen mensen keer op keer bleven vragen 'Waarom doe je dat toch? Flesvoeding is toch veel gemakkelijker!'. Nee, ik geef mijn kind het beste wat ik haar geven kan, zoals de natuur het bedoeld heeft. En dat blijf ik ook nu doen, met gezonde oervoeding. Het zit in de familie. Mijn zus heeft haar goed betaalde baan opgezegd, haar hart gevolgd en runt nu al twee jaar haar eigen biologische minisupermarkt. Het zit ons in de genen denk ik.

Leonie
Door

Leonie

op 20 Jul 2013

Ohja ik zou dit boek heel graag willen hebben! Ben nu drie maanden bezig met Paleo eten en wordt er ook super creatief van. Maar zo'n fijn boek die je er lekker bij kunt pakken als je weer eventjes niet weet wat te maken is heerlijk! Ik doe zeker mee met de winactie :)

Sabine
Door

Sabine

op 20 Jul 2013

Ik zou het boek graag winnen voor mijn moeder. Wij eten al zo'n half jaar veel Paleo en ervaren de voordelen. Mijn ouders zitten in een enorm stressvolle periode en willen, nu ze zien wat het met ons doet, ook graag Paleo eten om het lichaam in elk geval zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik heb alleen maar Engelstalige boeken over Paleo, dat vindt mijn moeder lastig om te lezen en om recepten om te zetten. Daarom zou ik graag dit Nederlandstalige paleoboek, dat er erg leuk uitziet, voor haar winnen. Gewoon als steuntje in de rug!

amy
Door

amy

op 20 Jul 2013

Eyyy, ja ik zou dit boek met tips en recepten graag willen winnen zodat ik deze kennis delen kan met de mensen om mij heen !!! Om te laten zien dat gezond eten gewoon leuk en lekker is !!! Liefs Amy

Hannie
Door

Hannie

op 21 Jul 2013

Dit boek wil ik wel graag winnen. Waarom: Sinds een aantal maanden weet ik dat ik lijd aan fybromialie. Ik probeer nu mijn voeding aan te gaan passen om zo met wat minder pijn de dagen door te komen. Het Paleo dieet is me daarbij opgevallen en ik zou daar graag meer over weten en dit uit gaan proberen.

Janis
Door

Janis

op 21 Jul 2013

Omdat ik op zoek ben naar gezondheid, mijn gezondheid die ik ben kwijt geraakt in twee jaar tijd door zwangerschap, meerdere operaties en bloedtransfusies! Ieder beetje hulp is welkom! Maar vooral ben ik ook heel erg geïnteresseerd !!

Margreet oosterhof
Door

Margreet oosterhof

op 22 Jul 2013

Ik zou graag dit boek willen lezen. Zelf begonnen in january met 40 dagen suikervrij en nu nog steeds in een zoektocht naar hoe gezonder te leven. Mijn nichtje en zusje zijn eigenlijk een tikkeltje te zwaar en hebben genoeg andere klachten en vermoed dat zij er ook veel baat bij kunnen hebben. Hallo Paleo....alleen de kaft al is leuk om te zien!

Rian Bruijne
Door

Rian Bruijne

op 22 Jul 2013

Hippocrates heeft het al gezegd laat voeding uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel is voeding. Heel veel ziektes zijn voedingsgerelateerd. Dus terug naar de basis is met paleo een goede keuze. Het boek zou dan passen in de praktijk om het uit te lenen aan cliënten. Rian

Stef
Door

Stef

op 22 Jul 2013

Had graag mijn vorig gewonnen boek aangekregen, waar kan ik mijn adres alsnog opgeven? Dank, Stef

Stef
Door

Stef

op 27 Jul 2013

Dank Eva, Het gewonnen "Cholesterol is niet schadelijk" boek van Dr. Lenkei is ondertussen goed aangekomen! Hartelijk dank! Succes met het paleo boek, altijd verstandig om terug te gaan naar de eetgewoontes van voor de 2de wereldoorlog :-)

M.
Door

M.

op 22 Jul 2013

Dit lijkt me echt super! Leuk om te lezen over diverse inzichten en in een boek is dat altijd fijner dan online!! Zou het heel graag willen winnen om info te vergaren en om "gif" uit menu te bannen..ivm ziekte is goede voeding voor mij van levensbelang!

Anuscka Berghoef
Door

Anuscka Berghoef

op 22 Jul 2013

Kun je ook AANKOMEN als je paleo gaat eten? Ik lees alleen maar over afvallen... mijn man eet al supergezond vanwege een darmaandoening (en ik eet lekker gezond met hem mee) en hij valt alleen maar af... hij moet nu al tegen de klippen op eten om nog een beetje op gewicht te blijven....

Linda Sijtsma
Door

Linda Sijtsma

op 22 Jul 2013

Geen vakantie voor mij dit jaar. Wel genoeg tijd om het boek Hallo Paleo te lezen en in praktijk te brengen. Ben al een poosje bezig met een andere manier van voeding maar er valt nog veel te leren. Zou graag mijn stoelgang weer op orde krijgen en meer energie hebben. Dit boek brengt me vast weer stapje verder.

Eva
Door

Eva

op 22 Jul 2013

Via een vriend leerde ik deze week paleo kennen. ik was direct enthousiast! Ik heb al een aantal jaar voedselallergieën die de laatste tijd nog erger worden. Ten einde raad zoek ik nog steeds naar een oplossing. Ik hoop en geloof ook echt dat paleo "de oplossing" kan zijn.Inmiddels heb ik ook mijn vriend warm gekregen om mee te doen. Daarom zou het fijn zijn om het boek te winnen en lekkere gerechtjes op tafel te kunnen zetten! veel succes aan iedereen die van start gaat met Paleo! ik kijk er alvast naar uit om eindelijk lekker, gezond en zonder allergieproblemen te kunnen eten!

Doetie
Door

Doetie

op 22 Jul 2013

Ik ben al begonnen met een klein moestuintje maar zou met behulp van het boek : "Hallo Paleo" weer een stukje verder willen komen. Ook heb ik een glutenallergie en zou graag willen leren om zelf van alles te kweken en te koken wat ik wel kan hebben.

Vicky
Door

Vicky

op 22 Jul 2013

Ik ben reeds enkele maanden aan het proberen om gezond en suikervrij te eten en terug dichter bij de natuur aan te sluiten voor voeding. Het gaat met ups en downs. Hoewel ik er vrijwel direct de voordelen van voel, is de tijdsdruk en stress vaak de grootste factor van het falen, tenminste als ik de rest van de familie zo maar eventjes snel een boterhammetje zie nemen en ik zelf nog een slaatje ineen moet husselen. De afgelopen maand heeft mijn gezinnetje echter me een flink duwtje in de rug gegeven door mee te gaan in mijn nieuwe eetgewoontes. En jippie, zonder protest! Al blijven de kinderen wel om een boterham vragen na het lekkere gerechtje :-) We voelen wel dat het nog geen automatisme is, dus extra tips over wat wel en niet mag en extra receptideetjes zou een leuke aanwinst zijn. Ik vind vooral het principe van afbouwen (of opbouwen, 't is maar hoe je het bekijkt) in 3 fases aanlokkelijk, omdat ik zo de kids en manlief ook wel mee kan krijgen. Ik duim voor mezelf :-)

Linda
Door

Linda

op 23 Jul 2013

9 weken geleden is, 9 weken te vroeg, onze zoon geboren. Om Pim het allerbeste te kunnen geven nu hij uit het ziekenhuis is, wil ik gezond en fit worden/zijn en hem al dit goede meegeven. Met behulp van Paleo probeer ik dit te bereiken. Een extra ondersteuning in de vorm van dit boek zou hierbij zeer welkom zijn :)!

oma
Door

oma

op 25 Jul 2013

Het word hier oerend hard tijd om serieus aan de slag te gaan, een boek als hulp en steuntje in de rug zou erg fijn zijn.

BoukjeBarbara
Door

BoukjeBarbara

op 27 Jul 2013

Hallo, Mijn reden om mee te doen is dat ik me na een week paleo eten heel soepel voel. Mijn gewrichten, spieren en pezen ontzuren en ik loop weer in balans!

Alyda Viel
Door

Alyda Viel

op 27 Jul 2013

Hoi. Nou er zijn heel wat mensen die je blij kunt maken met dit boek. Durf haast niet te reageren waarom ik graag in aanmerking voor het boek zou kom. Ik heb al jaren coeliakie. Helaas is het glutenvrij voedsel wat in de winkels verkrijgbaar is erg calorierijk en bevat erg veel vetten (verkeerde vetten). Ik ben me al geruime tijd aan het orienteren wat voor mogelijkheden ik heb om gezond te eten zonder honger te lijden of mega aan te komen. Jullie site helpt hierbij. Dit boek zou daarom ook een welkome aanvulling zijn. Op deze manier kan ik gevarieerd gezond eten met mijn familie. Succes!

Rinie
Door

Rinie

op 30 Jul 2013

Ik zou heel graag het Paleo kookboek van Willeke Linneman willen winnen. Ben diabeet en al heel veel diëten gedaan maar iedere keer viel het toch weer tegen. Zou heel graag een ander eetpatroon willen hebben om op die manier proberen de overtollige kilo`s eraf te krijgen .Zou heel graag weer minder medicijnen willen gebruiken. Dus ik heb de hoop dat ik een van de boeken kan winnen, zou heel fijn zijn.

Ramona Reessink
Door

Ramona Reessink

op 09 Aug 2013

Ik heb een vriendje uit lichtenvoorde.. Als echte "boer" wil hij nooit aan "nieuwe" dingen beginnen.. Maar hij moet wel gezond leven.. Zijn vader is overleden aan een hartaanval toen hij nog heel jong was.. Dus mijn vriend moet verplicht van de dokter en zijn moeder gezond eten, voorzichtig zijn met zout dat soort dingen.. Maar als ik aan kom met eten zonder suiker en e nummers, met gezond zout, olie, enz hoeft hij het niet.. Nee nee, hij hoeft het echt niet.. "Wat de boer niet kent.., haalt het kind in hem naar boven" Dus ik doe het stiekem en ik zeg gewoon tegen hem dat het wat anders ongezond's is.. :D Met dit boek zou ik weer stiekem een stapje gezonder kunnen gaan.. Want ik hoop toch wel dat ik hem wat langer bij me kan houden dan dat zijn moeder, zijn vader kon houden..

Vief
Door

Vief

op 15 Aug 2013

Ik ben altijd geinteresseerd hoe ik me dmv voeding fitter en gezonder kan voelen. Soms heb ik wat darm problemen en wellicht helpt het daar tegen en anders ik het een heel goed boek voor een vriendin met de ziekte van croon.

Veerle
Door

Veerle

op 06 Mar 2014

Ik zou graag nog meer met mijn voeding bezig zijn om mijn acne onder controle te krijgen. Ondertussen heb ik al een leeftijd waar men geen acne meer heeft. Ik hoop dat het boek me kan helpen me nog meer op pad te brengen.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading