Een ontbijt dat ik heel veel maak is havermoutpap. Als je havermoutpap ‘kaal’ eet is het niet zo heel bijzonder smakelijk, misschien heb je nog wel een zak staan en dacht je dat ook bij de eerste hap.
Nee, havermoutpap maak je juist lekker op smaak door er wat natuurlijke smaakmakers aan toe te voegen als appel, rozijnen, kaneel en kokos!
Ingrediënten ontbijtrecept
- 5 Eetlepels havermout
- 200 ml Melk op basis van soja, rijst, amandel of haver
- Een halve biologische appel
- Handje biologische rozijnen
- Theelepel kaneel
- Eetlepel geraspte kokos
Zo maak je havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos
- Verwarm de melk in een pannetje samen met de havermout op laag vuur
- Schil ondertussen de appel, snij deze in kleine stukjes en voeg toe
- Laat het geheel 10 minuten op staan en voeg tot slot rozijnen, kaneel en kokos toe
- Serveer in een schaaltje of in een diep bord en word langzaam verder wakker!
Wat voor lekkers maak jij met havermout?
Ilse Boer
op 08 May 2012NiekKritiek
op 05 Aug 2012maar10
op 08 May 2012Zoë
op 27 May 2012Marcella
op 15 Jun 2012Esther
op 02 Aug 2012Maaike
op 05 Mar 2013Arjan, Personal Trainer
op 19 Mar 2013margreet pielage
op 29 Oct 2013Anne Marie
op 22 Jan 2014Anne Marie
op 23 Jan 2014Sjoerdtje
op 05 Feb 2014Ineke haenen
op 14 Apr 2014Ineke haenen
op 14 Apr 2014