datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos
07 mei 2012 
0 min. leestijd

Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos

Een ontbijt dat ik heel veel maak is havermoutpap. Als je havermoutpap ‘kaal’ eet is het niet zo heel bijzonder smakelijk, misschien heb je nog wel een zak staan en dacht je dat ook bij de eerste hap.

Nee, havermoutpap maak je juist lekker op smaak door er wat natuurlijke smaakmakers aan toe te voegen als appel, rozijnen, kaneel en kokos!

Ingrediënten ontbijtrecept

  • 5 Eetlepels havermout
  • 200 ml Melk op basis van soja, rijst, amandel of haver
  • Een halve biologische appel
  • Handje biologische rozijnen
  • Theelepel kaneel
  • Eetlepel geraspte kokos

Zo maak je havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en kokos

  • Verwarm de melk in een pannetje samen met de havermout op laag vuur
  • Schil ondertussen de appel, snij deze in kleine stukjes en voeg toe
  • Laat het geheel 10 minuten op staan en voeg tot slot rozijnen, kaneel en kokos toe
  • Serveer in een schaaltje of in een diep bord en word langzaam verder wakker!

Wat voor lekkers maak jij met havermout?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ilse Boer
Door

Ilse Boer

op 08 May 2012

Ook lekker met gedroogde cranberries en pruimen!

NiekKritiek
Door

NiekKritiek

op 05 Aug 2012

Prima recept! Heb het al geprobeerd met verschillende gedroogde vruchten, naast rozijnen, cranberries en pruimen passen ook b.v. krenten, vijgen en dadels er heel goed bij. Het wordt gepresenteerd als ontbijtrecept, maar zelf maak ik het meestal als lunch. Voedzaam en bijzonder gezond!

maar10
Door

maar10

op 08 May 2012

Wat beton is voor de bouw, is havermout voor de vrouw!

Zoë
Door

Zoë

op 27 May 2012

Zojuist gemaakt. Heerlijk, zo na een warme hardloopronde!

Marcella
Door

Marcella

op 15 Jun 2012

Klinkt heerlijk, ga het binnenkort zeker eens proberen!

Esther
Door

Esther

op 02 Aug 2012

Dit recept kun je ook prima maken met water ipv melk, en met rood fruit en gehakte walnoot. Mmmmm

Maaike
Door

Maaike

op 05 Mar 2013

Ik gruwelde altijd van havermout, maar dit is toch lekker :-)! Ik heb mijn nieuwe lunch/ ontbijt recept gevonden :-D!!

Arjan, Personal Trainer
Door

Arjan, Personal Trainer

op 19 Mar 2013

Ik heb het dit weekend geprobeerd; Heerlijk recept! Echt een dijk van een ontbijt. Zelf voeg ik vanuit sportief oogpunt ook vaak nog wat whey proteine toe. Doordeweeks pak ik tegenwoordig, wegens tijdgebrek, Quickstart kan en klare havermoutpap. Vaak ook in combi met een beetje whey of kaneel. Havermout is echt een Superfood!

margreet pielage
Door

margreet pielage

op 29 Oct 2013

Ik gebruik heel vaak havermout als ontbijt en soms als lunch. iedere dag kan het anders smaken dor er ander fruit in te doen. wat ook heel lekker is en ik nog niet heb gelezen is gedroogde moerbei bessen, super gezond en heel erg lekker. Ook als snack eet ik dat of als ik behoefte heb aan zoet. Ik kook de havermout Altijd in Water en ik voeg dit ook toe aan pannenkoeken samen met spelt mee/bloem en wat havermeel, veel zaden, bakken in kokosvet dit is ook prettiger voor de nare geur die van olie komt, nu een paar uur geur van pannenkoeken en niet een paar dagen wanneer die in olie is gebakken.

Anne Marie
Door

Anne Marie

op 22 Jan 2014

Ik heb 's morgens niet veel tijd om een ontbijt te maken. 's Avonds doe ik havermout, gedroogde vruchten en rozijnen in een thermosfles voor voedsel, heet water erop en de volgende morgen hebben we een geweld-ig ontbijt op de juiste temperatuur.

Anne Marie
Door

Anne Marie

op 23 Jan 2014

Ik heb 's ochtend niet veel tijd. ik doe havermout en rozijnen in een grote thermosfles, met grote opening en de volgende dag is het klaar. Kan niet aanbranden en is geweld-ig makkelijk en lekker!

Sjoerdtje
Door

Sjoerdtje

op 05 Feb 2014

Ik neem sinds korte tijd de muesli met havermout en appel en abrikozen en bananen kokos ..o.a. Bio muesli van de aldi Alleen eet ik dit hewoon rauw een handje vol..vind het heerlijk Is dat ongezond.,kan dat kwaad?

Ineke haenen
Door

Ineke haenen

op 14 Apr 2014

Misschien een rare vraag, maar moet die sojamelk koken of juist niet, hoe lang dan voordat die klaar is.

Ineke haenen
Door

Ineke haenen

op 14 Apr 2014

?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading