10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Heb ik de juiste keuze gemaakt?
20 juni 2011 
1 min. leestijd

Heb ik de juiste keuze gemaakt?

Vaak is verandering even wennen. Je weet niet altijd wat er komen gaat en daar wordt je onzeker van. Denk maar aan je eerste schooldag, eerste werkdag bij je nieuwe baan of de koop van een huis. Ook al heb je bewust voor de verandering gekozen, toch slaat de twijfel na de beslissing dan toe. Heb ik de juiste keuze gemaakt? Wij mensen staan van nature niet echt te springen om verandering en gedijen nu eenmaal goed in orde, regelmaat en structuur. Weten waar je aan toe bent zeg maar. De meeste zitten niet te wachten op 7 onvoorspelbare dagen in een week vol verrassingen en onbekende situaties.

Dan maar blijven doen wat je altijd deed? Dat is ook geen oplossing. Groei en vooruitgang zit namelijk toch ook in ons. Ik heb dat zelf heel sterk, willen blijven ontwikkelen en het creëren van nieuwe mogelijkheden. Je kunt beter alle positieve zaken benoemen die de verandering met zich meebrengt dan je te focussen op de (vaak onbekende) negatieve zaken. Bevestiging zoeken bij vrienden en familie kan ook helpen, maar let op! De onzekerheid over de nieuwe komende situatie kan ook bij hen omslaan in angst voor het onbekende. Luister dus naar je gevoel.

Dat laatste is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe vaak ik niet in conflict ben tussen denken en voelen. Je wilt iets vaak toch rationeel verklaren, dat verwacht de omgeving ook van je. Onderbouw je beslissing hoor je ze dan denken. Waarom wil je dit? Met alleen maar; het voelt goed kom je meestal niet weg. Zou wel beter en makkelijker zijn. Wat ik eigenlijk wil zeggen is; durf te veranderen, durf nieuwe dingen te doen! Waarom? Waarom niet? Waarom jij niet? Waarom niet NU?

Voor welke belangrijke beslissing tot verandering sta jij?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.