Ik ben een echte boekenwurm en vind het heerlijk om boeken en tijdschriften door te spitten en er lekkere recepten uit te halen en te bereiden. Helaas is het heel vaak zo dat er maar een paar recepten in staan die ik lekker vind en de rest niet, of ze zijn te ingewikkeld of er zitten teveel kant en klaar producten in.
Maar sinds een tijd ben ik een enorme fan van het Gezond eten Magazine, voorheen bekend als ‘Light koken’. Ken jij dit tijdschrift al? Ik laat je graag kennis maken met dit fijne blad en een van hun heerlijke recepten voor een Quinoa schotel met tonijn.
Lekkere en pure recepten
Gezond eten magazine is een geweldig blad voor mensen die gezond en zonder kant-en-klaar producten willen koken. Het blad staat elke maand boordevol recepten voor vele doelgroepen. En in het magazine kun je ook zien dat gezond en lekker elkaar niet hoeven uit te sluiten!
Het zijn allemaal verantwoorde recepten, ook voor de bewuste lijners onder ons. Ook de vele artikelen lezen zich super makkelijk en staan vol interessante tips en wetenswaardigheden. Deze artikelen helpen bij het kiezen en volgen van de meest bewuste en gezondste levensstijl. Verzinsels en fabels worden genadeloos ontkracht en harde feiten worden op een aantrekkelijke manier voorgeschoteld. Praktische tips en interessante weetjes zullen niet ontbreken. De leukste foodblogs, nieuwste boeken en handigste apps worden ook aangestipt.
Altijd staat centraal: hoe kan ik het beste op een gezonde manier leven? Zowel de artikelen als recepten sluiten heel goed aan op dit basisprincipe. Dit alles zonder te vergeten waar het in het leven ook om draait: genieten.
Cleansui waterfilterkan & Kartio glazen voor nieuwe abonnees
Gezond eten Magazine heeft een leuke actie als je nu een abonnement afsluit: 12 Nummers + Cleansui Waterfilterkan & Kartio glazen voor €40.
Met de Cleansui waterfilterkan verminder je kalkaanslag, oplosbaar lood, chloorresten en de bijbehorende geurtjes in je water. Het water gaat door de Cleansui filterzak die je een keer per maand vervangt. Het filter is zo fijn dat het zelfs bacteriën, cryptosporidium, algen, roest en andere microrganismen verwijdert. Met de Cleansui waterfilterkan is je drinkwater weer echt gezond en dankzij de bijgeleverde Kartio glazen van Iitala drink je nog in stijl ook. Kijk hier voor meer informatie over het filter systeem.
Recept: Quinoa met tonijn
Als voorproefje alvast een lekker recept van Gezond eten magazine: Quinoa met tonijn.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram quinoa
- 1 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 70 gram tomatenpuree
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 280 g tonijn (blik; op water, uitgelekt)
- 2 el kappertjes
- 250 g kerstomaten (gehalveerd)
- 1 bosje peterselie (grof gehakt)
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan.
- Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en roer ca. 1 minuut door.
- Voeg vervolgens de gekookte quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
- Spatel de tonijn, de kappertjes, de kerstomaten en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de quinoa over 4 borden en eet smakelijk!
Ken jij Gezond eten magazine al?