datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe een vrouw geluk vindt via 12 Zelfhulpboeken door een jaar lang ALLE adviezen daaruit op te volgen!
19 september 2018 
3 min. leestijd

Hoe een vrouw geluk vindt via 12 Zelfhulpboeken door een jaar lang ALLE adviezen daaruit op te volgen!

Journaliste Marianne Power besluit een jaar lang alle adviezen uit haar collectie zelfhulpboeken tot op de letter op te volgen om te kijken of haar huidige leven met schulden, angsten, katers en Netflix-marathons kan transformeren tot hét perfecte leven waarin ze healthy en happy de man van haar dromen – het liefst in kasjmieren trui – tegen het lijf loopt.

Zwak voor zelfhulpboeken

Marianne Power heeft, zoals ze het zelf zegt, een beschamende zwakte voor zelfhulpboeken. “Ik ben die vrouw die (alleen) in bed ligt met Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus die zogenaamde hippie met een exemplaar van Het Kleine Boek van Rust op de wc. Als een boek me belooft om in een uur mijn leven te veranderen en de goedkeuring van Oprah Winfrey heeft gekregen, dan koop ik het. Mijn boekenplank staat vol met zelfhulpboeken die ik allemaal heb gelezen. Met als resultaat de volgende status op 36-jarige leeftijd:

Relatie > Single. Hardnekkig

Financiën > F*cked (dat is een technische term)

Carrière > Stagnerend

En toch blijf ik geloven dat er veel wijsheid in zelfhulp-boeken te vinden is die je leven kan veranderen, als je de adviezen maar echt opvolgt. Daarom begon ik aan de missie om een jaar lang letterlijk alles te doen wat de boeken me opdragen. Wat gebeurt er als ik me houd aan De zeven gewoonten van effectief leiderschap? Als ik de kracht van het Nu voel? Maken de boeken me rijk. Slank en sexy? Productief en gelukkig?”

Marianne-PowerHelp me!

In haar boek ‘Help me!’ omschrijft Marianne hoe zijn een jaar lang alle adviezen uit haar zelfhulpboeken opvolgt. Elke maand staat er een nieuw boek centraal. “Volgens mijn zelfhulpbijbel van februari – Money, a Love Story – was deze herinnering de sleutel tot het inzicht waarom ik niet met geld kon omgaan. Of in ieder geval rampzalig slecht. Rood staan, creditcards, noem maar op. Ik was niet gewoon slecht met geld, ik smeet er actief mee. Als je mij 100 pond gaf, had ik het binnen een uur uitgegeven, verloren of opgezopen. Je hebt toch van die stellen die zeggen dat ze de romantiek in hun relatie houden door elkaar nooit op de wc te zien? Nou, dat had ik met mijn banksaldo. Ik wilde het nooit zien. De enige keren dat ik wist wat er op mijn rekening stond, was wanneer mijn creditcard werd geweigerd. Dat betekende dat de bodem van mijn limiet van 3000 pond bereikt was”. Is de sleutel tot een gelukkig leven te vinden op de pagina’s van de grote internationale bestsellers uit het zelfhulpgenre? Wat begint als een experiment wordt een diepgaand, hilarisch en zeer ontroerend avontuur naar wat we eigenlijk met geluk bedoelen.

Hilarisch en herkenbaar!

‘Help me!’ is een boek dat veel stof tot nadenken biedt en schrikbarend herkenbaar is. “Er komt een punt in het leven van iedere vrouw waarop ze zich realiseert dat het zo niet langer kan. Voor mij kwam dat punt op een katerige zondag. Ik weet niet meer wat ik de avond ervoor had gedaan – behalve uiteraard te veel drinken en volledig aangekleed en opgemaakt bewusteloos op de bank belanden. Toen ik wakker werd, zaten mijn ogen dichtgeplakt van de mascaraklonten en was mijn huid plakkerig van de make-up en het nachtelijke zweet. Mijn spijkerbroek sneed in mijn buik. Ik moest nodig naar de wc, maar ik was te lui om me te verroeren, dus ik deed alleen de rits open en bleef met gesloten ogen liggen. Alles deed pijn. Soms kom je er genadig van af met een kater. Je wordt brak wakker maar voelt je wel opgewekt, euforisch zelfs, en dan sleep je je de dag door totdat de kater om een uur of vier ’s middags een zachte landing maakt. Dit was niet zo’n dag. Hier was sprake van een frontale, niet te negeren kater. Mijn hoofd voelde alsof er een bom in ontploft was. Mijn maag draaide rond als een wasmachine vol giftig afval. En het was alsof er in mijn mond iets – of iemand – doodgegaan was”. Een jaar lang was Marianne voortdurend bezig met het analyseren van al haar gedachten en handelingen. Ze werd een zelfhulpjunkie, verwaarloosde haar vrienden en familie en dacht altijd dat het antwoord te vinden was in het volgende boek, of het volgende…

help-meEen groots meeslepend leven

Met elke titel die zij doornam werden de verwachtingen die zij aan het leven stelde hoger. Marianne; “Ik wilde niet gewoon gelukkig zijn, ik wilde een bijzonder, geweldig leven! En hoe hoger de lat werd gelegd, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik een mislukking was. Hoe harder ik streefde naar de Volmaakte Ik, hoe harder ze me ontglipte. Hoe wanhopiger ik probeerde gelukkig te worden, hoe minder gelukkig ik werd. Nu zie ik in dat perfectie niet bestaat, en dat geluk ’m niet zit in datgene wat je denkt te willen. Je moet je ogen openen en inzien dat je al alles hebt wat je maar nodig zou kunnen hebben”.

Marianne Power (1976) is een Engelse journalist van Ierse afkomst en schrijft voor onder andere de Daily Mail, Telegraph, The Irish Independent, Red, Grazia en Vogue. Haar boek ‘Help me!’ is verkrijgbaar in de (online) boekhandel voor €19,99

Maak nu 3 x kans op ‘Help me’

Ben jij een zelfhulpjunkie of benieuwd of zelfhulpboeken nu echt werken? Maak dan nu 3 x kans op ‘Help me!’ via Miss Natural! Laat in een reactie onderaan deze pagina weten waarom jij juist kans wil maken.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marianne
Door

Marianne

op 22 Sep 2018

Beste Eva, Ik zit nu ook zelf in zo een situatie. Je gaat maar door en door totdat je gaat nadenken waar ben ik meebezig. Ik wil zo niet verder. Maar ook niet wetend hoe je het moet en wil veranderen en dat geeft onrust. Daarom zou ik graag het boek willen winnen. Hopelijk krijg ik dan meer rust maar ook tips om het probleem aan te pakken. Groetjes Marianne

Mariska Appel-van Ruiven
Door

Mariska Appel-van Ruiven

op 22 Sep 2018

Ik heb ook aardig wat zelfhulpboeken verslonden. En uit elk boek haal ik wel weer nieuwe inzichten, waar ik dan weer mee verder ga. Ik kies wel altijd de dingen eruit die goed voelen / bij me passen. Ik ben erg benieuwd welke inzichten ik uit dit boek kan halen. En als het ook nog met wat humor gebracht wordt, past het helemaal bij mij. De nodige zelfspot is altijd goed 😅

Jolanda verbeek
Door

Jolanda verbeek

op 22 Sep 2018

Lijkt me een goeie stimulans dit boek. Niet alleen ik maar ook mijn man zou er wat aan hebben.

Els
Door

Els

op 22 Sep 2018

Hahaha heel herkenbaar, ik lees ze ook allemaal maar op wat kleine stapjes na sta ik nog altijd stil met een soort wielklem om mijn benen.

AnnaB
Door

AnnaB

op 22 Sep 2018

Lijkt mij een boek met humor,ik wil het graag lezen,fijn onder mijn dekentje op de bank

Nienke Huls
Door

Nienke Huls

op 22 Sep 2018

Wauw. Alsof ik mezelf lees, maar dan op het gebied wat anders is dan voeding. Het ene na het andere komt voorbij en elke keer denk ik: ja dit is het!! Het is wel verfrissend om alles tot op de letter te gaan volgen. Ik ga nu twee dingen combineren... gaps en sugarchallenge en heb bedacht om erover te gaan bloggen. Wie weet haal ik inspiratie uit dit boek. Dus heeeeeel graag!

Josella Knol
Door

Josella Knol

op 02 Oct 2018

Dit lijkt me een hilarisch boek! En misschien dat juist daardoor bepaalde tips eindelijk bruikbaar worden en motiverend gaan werken. Vaak wil ik wel dingen veranderen, maar waar begin je en welke dingen hebben prioriteit. Ik hoop dat dit boek juist door de humor inzicht geeft.

Luus
Door

Luus

op 06 Nov 2018

Oh yes, dit boek wil ik graag winnen om te delen met mijn zelfhulpboekenvriendin J. Dé zelfhulpboeken/-workshopexpert van de lage landen. Een beetje relativering en humor zou welkom zijn :0)

Cobie
Door

Cobie

op 07 Nov 2018

Als je denkt dat je de bodem van het bestaan hebt bereikt en je komt dan tot de ontdekking dat er nog een etage of drie vier onder die bodem zijn te vinden kun je nog net op tijd de rand van het geluk vast grijpen en jezelf omhoog hijsen tot het genadeloze daglicht je vertroebelde geest wekt en je aanspoort om nu dan toch echt eens hulp te gaan zoeken in de vorm van het geschreven woord dat je tot inkeer maant en je terug brengt naar de essentie van je bestaan zodat je na een jaar van zelfkastijding jezelf alle plezier van het leven ontzeggend besluit om voor al die andere hopeloze gevallen je ervaringen te boek zult stellen.......tja, dan moet dat wel een heel goed zelfhulpmiddel zijn tegen alle kwaaltjes die een modern mens op zijn/haar pad kan vinden. Lijkt mij de meest confronterende spiegel die ik in kan zien, met alle plezier, en een glimlach om mijn mond.

m chen
Door

m chen

op 22 Nov 2018

Een zelfhulpboek komt altijd goed van pas, zeker als je plotseling met tegelslagen of problemen zit en niet weet wat te doen dus dit boek lijkt mij een goede raadgever en het wordt aangepakt op een luchtige manier zal het dus graag in mijn boekenkast willen!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading