arrow_drop_up arrow_drop_down
27 april 2015 

Het is Koningsdag: begin je dag met een Oranje Smoothie!

Vandaag vieren we in Nederland, na vele jaren Koninginnedag, voor het 2e jaar Koningsdag. In het hele land worden er spelletjes gespeeld, rommelmarkten georganiseerd, springkussen opgeblazen voor de kinderen en ballonnen opgelaten voor mooie prijzen.

Ook oranje tompoezen, oranjebitter, feestjes en terrasjes met lekkere drankjes en hapjes horen erbij. Als Miss Natural zul je een aantal van deze zaken wellicht willen ontwijken, om deze Koningsdag toch gezond door te komen. Maar vergeet niet: blijf genieten! Zorg daarom voor een goede balans en begin je dag met een Oranje Smoothie!

5 Tips om Koningsdag gezond te houden

Naast je dag te beginnen met een Oranje Smoothie, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen het tijdens Koningsdag zo verantwoord mogelijk te houden voor jezelf en je gezin.

 1. Zorg voor een gezond ontbijt. Wanneer je weet dat je op Koningsdag een bezoek zal brengen aan je ouders om daar de traditionele Oranje tompoes te nuttigen, of dat je in de middag hoogstwaarschijnlijk met een wijntje op het terras belandt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam genoeg voedingsstoffen heeft om in balans te blijven. Kook een eitje, pers een vers sapje uit en zorg bijvoorbeeld voor wat extra fruit bij het ontbijt.
 2. Houd je immuunsysteem op peil met voedingssupplementen, zoals Vitamine C 1000 of een goede multivitamine. Vooral handig wanneer je weet dat je vandaag meer suiker zult binnenkrijgen dan je gewend bent, en ook wanneer het weer wisselvallig is.
 3. Breng je de gehele Koningsdag buitenshuis door? Stop dan wat verantwoorde snacks (fruit, rauwkost, een gezonde reep, etc…) en een flesje water in je tas. Pak ook een lunch in, zodat je geen maaltijden hoeft over te slaan.
 4. Maak van tevoren een soepje klaar of zorg voor een lekkere salade, zodat je je ’s avonds, na een hele dag slenteren over vrijmarkten, niet meer hoeft te bekommeren om het avondeten.
 5. Geniet, maar drink met mate! Beperk het aantal wijntjes op het terras en drink water tussendoor.

Begin Koningsdag met een Oranje Smoothie

Wil je jouw eerste Koningdag gezond en natural beginnen en meteen helemaal in de sfeer geraken? Start dan de dag met een Oranje Smoothie! Smoothies zijn een prima manier om je lichaam in een keer van veel gezonde voedingsstoffen en energie te voorzien. Onderstaande Oranje Smoothie is simpel om te maken, super gezond en zorgt voor een extra energyboost door de gember, die je lichaam bovendien warm houdt als het weer even tegen zit.

Dit heb je nodig voor 2 á 3 glazen:

 • 1 bos bospeen
 • 3 grote appels
 • stukje gember van ca. 1,5 cm

Zo maak je de Oranje Smoothie klaar:

 1. Was alle ingrediënten en snijd ze in stukjes.
 2. Schil de gember.
 3. Doe alles in een sapcentrifuge of blender en zet je machine aan.
 4. Voeg eventueel nog wat water (niet te veel) toe als je de smoothie te dik vindt.

Hoe houd jij Koningsdag gezond?

Reactie plaatsen