datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe bespaar ik op mijn Energiekosten? Wij geven je 6 Tips!
12 december 2018 
2 min. leestijd

Hoe bespaar ik op mijn Energiekosten? Wij geven je 6 Tips!

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor veel mensen steeds belangrijker om meer te letten op hun energieverbruik. December staat bekend als de maand van de hoge uitgaven door alle feestdagen, dus je wilt niet ook nog eens geconfronteerd worden met een hoge energierekening. Maar hoe kun je besparen op je energiekosten in de winter? En zit je nog wel bij de goedkoopste energie leverancier? Hieronder geef ik een aantal tips om te besparen op energiekosten.

1. Verwarming

Zorg ervoor dat je de verwarming niet onnodig aanzet. Dit betekent dat je de verwarming het beste uit kunt laten in de ruimtes die je niet gebruikt in je huis. Sluit altijd alle deuren in het huis, zodat er geen warmte ontsnapt. Door een slimme thermostaat aan te schaffen krijg je meer zicht op je energieverbruik en kun je er meer rekening mee houden.

2. Isolatie

Het is super belangrijk om je huis goed te isoleren. Zonder goede isolatie van je huis gaat er veel warmte verloren. Zorg ervoor dat je dubbel glas hebt in de ramen, dit scheelt al enorm in energiekosten. Vooral bij oude huizen is het altijd goed om de isolatie te laten controleren. Laat voordat je een oud huis koopt altijd de staat van onderhoud checken, zo weet je of je nog veel geld kwijt bent aan het verbeteren van de isolatie.

3. Badkamer

Ook in de badkamer kun je energie besparen. Door 5 minuten minder lang te douchen kun je al enorm besparen op je energiekosten. Gebruik zo min mogelijk warm water, sommige mensen gebruiken warm water tijdens het tandenpoetsen, wat onnodig veel energie kost. Ook kun je investeren in warmteterugwinning, hiermee wordt het afgevoerde water van bijvoorbeeld de douche gebruikt om koud water te verwarmen.

4. Energieleverancier

Door elk jaar energieleveranciers te vergelijken kun je veel op je energiekosten besparen. Via de vergelijkingssite Overstappen.nl kun gemakkelijk de tarieven van de energiecontracten vergelijken. Kies de energieleverancier die het beste bij je past en bespaar tegelijkertijd op je energiekosten.

5. Zonnepanelen

Als je op de lange termijn wilt besparen op energiekosten dan is het slim om te investeren in zonnepanelen. Je haalt je investering er in zeven jaar uit en daarna hoef je veel minder vaste lasten te betalen. Zonnepanelen zijn daarnaast beter voor het milieu dus je bent ook nog eens goed bezig.

6. De toekomst

Het is belangrijk om ook rekening te houden met de toekomst, omdat we uiteindelijk van het aardgas af moeten. Als je van plan bent om een nieuwe keuken aan te schaffen, dan kan je hier alvast rekening mee houden en kiezen voor een inductieplaat. Ook is het een goed idee om rekening te houden met de isolatie en dan voornamelijk bij de vloerverwarming. Je kan die namelijk makkelijk aansluiten op een warmtepomp. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de plannen die de gemeente heeft voor jouw woonwijk. Als de gemeente nog plannen bekend heeft gemaakt dan is het verstandig om grote aanpassingen nog niet door te voeren.

Heb jij nog tips? Deel ze gerust in een reactie!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading