datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?
02 juli 2012 
2 min. leestijd

Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?

Zon, zee en strand. Lekker op vakantie, BBQ-en, wandelen, genieten, boekje lezen, al deze dingen horen bij de zomer toch? Lekker eten, elke dag een ijsje, op vakantie mag het allemaal.

Eindelijk was het zover, even een weekje op vakantie, weg van het – een klein beetje koele en natte – Nederland, op naar Frankrijk, waar de zon schijnt! Bij zo’n vakantie komt altijd een hele planning kijken: de voorbereidingen. En o, wat ben ik blij als ik in de auto zit op weg naar de bestemming!

Zoals je misschien wel weet eet ik geen suiker, geen zuivel en zo natuurlijk mogelijk… ook op vakantie. Dat is toch geen doen?! Hoor ik je denken. Ik vertel je hoe ik dat doe!

Op weg naar vakantie

Ik ben niet echt fan van de hele dag in de auto zitten en ‘eten wat de pot schaft’ bij wegrestaurants. Al weet ik dat Nederland en België erg zijn, hoe zuidelijker je gaat, hoe beter het eten wordt. Zo stopten we ergens midden in Frankrijk bij een restaurant, waar de lieve schat achter het fornuis gewoon alles zelf maakte, elke dag. Uiteraard is dit al veel gezonder dan wat je hier overal vindt. Alleen La Place vind ik het nog wel redelijk goed doen (die maken alles zelf en gebruiken verse ingrediënten).

Heb ik alles ingepakt?

Hoe dan ook, ik heb al veel ervaring met hoe je het beter niet kunt doen. Wat neem je mee voor onderweg, wat neem je niet mee, wanneer wordt het teveel en wanneer mis je gewoon de helft. Niets is erger dan onder weg denken, ach…. Ik had dit en dit en dit en dit mee moeten nemen, dat was zo fijn geweest!

Zo’n autorit maakt je al suf, dus ik weet dat ik zeer streng goed en gezond moet eten. Dan kom ik namelijk héél anders op mijn bestemming aan! Ik ben al vaak in de valkuil getrapt om voor de bestemming bereikt was al allerlei troep naar binnen te werken. Soms bewust, maar soms ook onbewust (vanwege het simpelweg niet zo slim inschatten van mijn eetbehoeften, onpraktisch, te zoet, niks lekkers, etc).

Maar dit keer ging het goed. De tas was goed gepakt, ik kon onderweg lekker gezond eten zonder honger te hebben en ik voelde me bij aankomst echt geweldig! Geen buikpijn, niet misselijk, geen hoofdpijn, heerlijk 🙂

Gezond eten op vakantie

Ook op vakantie is het een sport om vast te houden aan je eetgewoontes. Waarom ik per se aan mijn eetgewoontes wil vasthouden? Omdat ik me dan goed en lekker voel waardoor ik echt kan genieten van de vakantie. Daarom zorg ik dat het zo gemakkelijk is, zodat de verleiding niet te groot is. Natuurlijk smokkel ik wel eens. Ja, ik heb stokbrood met chocoladepasta op. Maar geen Nutella, maar biologische pure chocoladepasta, gevonden in de supermarkt. Ietsje pietsje beter én toch een beetje vakantie.

Wordt de zomer voor jou ook suikervrij?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
mieke
Door

mieke

op 02 Jul 2012

Ik ben er helemaal voor om een zomer zonder suiker doortebrengen, maar heb helaas geen facebook account om te liken en profiel foto aantepassen.

Yvonne Canters
Door

Yvonne Canters

op 02 Jul 2012

Ik doe graag mee met de suikervrijevac!

Japke
Door

Japke

op 02 Jul 2012

Sugarless summer! Looking forward to it!

janneke
Door

janneke

op 02 Jul 2012

Belachelijk als je ziet waar er allemaal suiker in zit...en waarom??Suiker is een drugs...and i don't want to be an addict!!!

leen
Door

leen

op 02 Jul 2012

ik hoop dat ik zo ook van een suikervrije zomer kan genieten

Elinore Scheltema-Kroon
Door

Elinore Scheltema-Kroon

op 02 Jul 2012

Ik doe heel graag mee. De vakantie staat bijna voor de deur...... De suikervrije2enatuur kan nog wel vakantieverdieping gebruiken.

sandra
Door

sandra

op 02 Jul 2012

ik heb de badge , nu nog de suikervrije zomer!!!

Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 02 Jul 2012

Ik zit ook niet op die sociale media en wil er ook niet op. Jammer dat het beperkt is tot facebook deelnemers.

Marloes
Door

Marloes

op 03 Jul 2012

Dacht dat het onmogelijk zou zijn , maar met het e blok moet t lukken !!!

Marloes
Door

Marloes

op 03 Jul 2012

Dacht dat het onmogelijk was een zomer zonder suiker!

Denise
Door

Denise

op 03 Jul 2012

Ik doe graag mee met een suikervrije zomer!

Karin
Door

Karin

op 04 Jul 2012

Na de 40 dagen zonder suiker(inmiddels wel 80) nu op voor een gezonde zomer!

Elsbeth
Door

Elsbeth

op 06 Jul 2012

Hoi! Ik heb de badge op facebook staan en wil een reactie hierboven achterlaten maar ik krijg een foutmelding...Dus daarom ook nog een keertje via deze weg. Groetjes!

Yvonne
Door

Yvonne

op 06 Jul 2012

Helemaal leuk. Laat de zomer maar komen.

Zoë
Door

Zoë

op 06 Jul 2012

Eindelijk is mijn badge ook gelukt! Op m'n telefoon wilde het steeds niet, maar nu draag ik hem met trots :) Een suikervrije zomer tegemoet, jeej!!!

Miranda
Door

Miranda

op 06 Jul 2012

Yay, badge gelukt = )

Jouke Krabbenborg
Door

Jouke Krabbenborg

op 07 Jul 2012

Geweldige actie! Ben nog net op tijd zie ik :-), fijne zomervakantie allemaal!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading