Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?

Gezond eten op vakantieZon, zee en strand. Lekker op vakantie, BBQ-en, wandelen, genieten, boekje lezen, al deze dingen horen bij de zomer toch? Lekker eten, elke dag een ijsje, op vakantie mag het allemaal.

Eindelijk was het zover, even een weekje op vakantie, weg van het – een klein beetje koele en natte – Nederland, op naar Frankrijk, waar de zon schijnt! Bij zo’n vakantie komt altijd een hele planning kijken: de voorbereidingen. En o, wat ben ik blij als ik in de auto zit op weg naar de bestemming!

Zoals je misschien wel weet eet ik geen suiker, geen zuivel en zo natuurlijk mogelijk… ook op vakantie. Dat is toch geen doen?! Hoor ik je denken. Ik vertel je hoe ik dat doe!

Op weg naar vakantie

Ik ben niet echt fan van de hele dag in de auto zitten en ‘eten wat de pot schaft’ bij wegrestaurants. Al weet ik dat Nederland en België erg zijn, hoe zuidelijker je gaat, hoe beter het eten wordt. Zo stopten we ergens midden in Frankrijk bij een restaurant, waar de lieve schat achter het fornuis gewoon alles zelf maakte, elke dag. Uiteraard is dit al veel gezonder dan wat je hier overal vindt. Alleen La Place vind ik het nog wel redelijk goed doen (die maken alles zelf en gebruiken verse ingrediënten).

Heb ik alles ingepakt?

Hoe dan ook, ik heb al veel ervaring met hoe je het beter niet kunt doen. Wat neem je mee voor onderweg, wat neem je niet mee, wanneer wordt het teveel en wanneer mis je gewoon de helft. Niets is erger dan onder weg denken, ach…. Ik had dit en dit en dit en dit mee moeten nemen, dat was zo fijn geweest!

Zo’n autorit maakt je al suf, dus ik weet dat ik zeer streng goed en gezond moet eten. Dan kom ik namelijk héél anders op mijn bestemming aan! Ik ben al vaak in de valkuil getrapt om voor de bestemming bereikt was al allerlei troep naar binnen te werken. Soms bewust, maar soms ook onbewust (vanwege het simpelweg niet zo slim inschatten van mijn eetbehoeften, onpraktisch, te zoet, niks lekkers, etc).

Maar dit keer ging het goed. De tas was goed gepakt, ik kon onderweg lekker gezond eten zonder honger te hebben en ik voelde me bij aankomst echt geweldig! Geen buikpijn, niet misselijk, geen hoofdpijn, heerlijk 🙂

Gezond eten op vakantie

Ook op vakantie is het een sport om vast te houden aan je eetgewoontes. Waarom ik per se aan mijn eetgewoontes wil vasthouden? Omdat ik me dan goed en lekker voel waardoor ik echt kan genieten van de vakantie. Daarom zorg ik dat het zo gemakkelijk is, zodat de verleiding niet te groot is. Natuurlijk smokkel ik wel eens. Ja, ik heb stokbrood met chocoladepasta op. Maar geen Nutella, maar biologische pure chocoladepasta, gevonden in de supermarkt. Ietsje pietsje beter én toch een beetje vakantie.

Wordt de zomer voor jou ook suikervrij?

Deel jouw mening

Comment Section

17 reacties op “Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?


Door Jouke Krabbenborg op 7 juli 2012

Geweldige actie! Ben nog net op tijd zie ik :-), fijne zomervakantie allemaal!


Door Miranda op 6 juli 2012

Yay, badge gelukt = )


Door Zoë op 6 juli 2012

Eindelijk is mijn badge ook gelukt!
Op m’n telefoon wilde het steeds niet, maar nu draag ik hem met trots 🙂
Een suikervrije zomer tegemoet, jeej!!!


Door Yvonne op 6 juli 2012

Helemaal leuk. Laat de zomer maar komen.


Door Elsbeth op 6 juli 2012

Hoi! Ik heb de badge op facebook staan en wil een reactie hierboven achterlaten maar ik krijg een foutmelding…Dus daarom ook nog een keertje via deze weg. Groetjes!


Door Karin op 4 juli 2012

Na de 40 dagen zonder suiker(inmiddels wel 80) nu op voor een gezonde zomer!


Door Denise op 3 juli 2012

Ik doe graag mee met een suikervrije zomer!


Door Marloes op 3 juli 2012

Dacht dat het onmogelijk was een zomer zonder suiker!


Door Marloes op 3 juli 2012

Dacht dat het onmogelijk zou zijn , maar met het e blok moet t lukken !!!


Door Liesbeth van Ast op 2 juli 2012

Ik zit ook niet op die sociale media en wil er ook niet op. Jammer dat het beperkt is tot facebook deelnemers.


Door sandra op 2 juli 2012

ik heb de badge , nu nog de suikervrije zomer!!!


Door Elinore Scheltema-Kroon op 2 juli 2012

Ik doe heel graag mee. De vakantie staat bijna voor de deur…… De suikervrije2enatuur kan nog wel vakantieverdieping gebruiken.


Door leen op 2 juli 2012

ik hoop dat ik zo ook van een suikervrije zomer kan genieten


Door janneke op 2 juli 2012

Belachelijk als je ziet waar er allemaal suiker in zit…en waarom??Suiker is een drugs…and i don’t want to be an addict!!!


Door Japke op 2 juli 2012

Sugarless summer! Looking forward to it!


Door Yvonne Canters op 2 juli 2012

Ik doe graag mee met de suikervrijevac!


Door mieke op 2 juli 2012

Ik ben er helemaal voor om een zomer zonder suiker doortebrengen, maar heb helaas geen facebook account om te liken en profiel foto aantepassen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!