10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?
02 juli 2012 
2 min. leestijd

Hoe ga jij suikervrij eten op vakantie?

Zon, zee en strand. Lekker op vakantie, BBQ-en, wandelen, genieten, boekje lezen, al deze dingen horen bij de zomer toch? Lekker eten, elke dag een ijsje, op vakantie mag het allemaal.

Eindelijk was het zover, even een weekje op vakantie, weg van het – een klein beetje koele en natte – Nederland, op naar Frankrijk, waar de zon schijnt! Bij zo’n vakantie komt altijd een hele planning kijken: de voorbereidingen. En o, wat ben ik blij als ik in de auto zit op weg naar de bestemming!

Zoals je misschien wel weet eet ik geen suiker, geen zuivel en zo natuurlijk mogelijk… ook op vakantie. Dat is toch geen doen?! Hoor ik je denken. Ik vertel je hoe ik dat doe!

Op weg naar vakantie

Ik ben niet echt fan van de hele dag in de auto zitten en ‘eten wat de pot schaft’ bij wegrestaurants. Al weet ik dat Nederland en België erg zijn, hoe zuidelijker je gaat, hoe beter het eten wordt. Zo stopten we ergens midden in Frankrijk bij een restaurant, waar de lieve schat achter het fornuis gewoon alles zelf maakte, elke dag. Uiteraard is dit al veel gezonder dan wat je hier overal vindt. Alleen La Place vind ik het nog wel redelijk goed doen (die maken alles zelf en gebruiken verse ingrediënten).

Heb ik alles ingepakt?

Hoe dan ook, ik heb al veel ervaring met hoe je het beter niet kunt doen. Wat neem je mee voor onderweg, wat neem je niet mee, wanneer wordt het teveel en wanneer mis je gewoon de helft. Niets is erger dan onder weg denken, ach…. Ik had dit en dit en dit en dit mee moeten nemen, dat was zo fijn geweest!

Zo’n autorit maakt je al suf, dus ik weet dat ik zeer streng goed en gezond moet eten. Dan kom ik namelijk héél anders op mijn bestemming aan! Ik ben al vaak in de valkuil getrapt om voor de bestemming bereikt was al allerlei troep naar binnen te werken. Soms bewust, maar soms ook onbewust (vanwege het simpelweg niet zo slim inschatten van mijn eetbehoeften, onpraktisch, te zoet, niks lekkers, etc).

Maar dit keer ging het goed. De tas was goed gepakt, ik kon onderweg lekker gezond eten zonder honger te hebben en ik voelde me bij aankomst echt geweldig! Geen buikpijn, niet misselijk, geen hoofdpijn, heerlijk 🙂

Gezond eten op vakantie

Ook op vakantie is het een sport om vast te houden aan je eetgewoontes. Waarom ik per se aan mijn eetgewoontes wil vasthouden? Omdat ik me dan goed en lekker voel waardoor ik echt kan genieten van de vakantie. Daarom zorg ik dat het zo gemakkelijk is, zodat de verleiding niet te groot is. Natuurlijk smokkel ik wel eens. Ja, ik heb stokbrood met chocoladepasta op. Maar geen Nutella, maar biologische pure chocoladepasta, gevonden in de supermarkt. Ietsje pietsje beter én toch een beetje vakantie.

Wordt de zomer voor jou ook suikervrij?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
mieke
Door

mieke

op 02 Jul 2012

Ik ben er helemaal voor om een zomer zonder suiker doortebrengen, maar heb helaas geen facebook account om te liken en profiel foto aantepassen.

Yvonne Canters
Door

Yvonne Canters

op 02 Jul 2012

Ik doe graag mee met de suikervrijevac!

Japke
Door

Japke

op 02 Jul 2012

Sugarless summer! Looking forward to it!

janneke
Door

janneke

op 02 Jul 2012

Belachelijk als je ziet waar er allemaal suiker in zit...en waarom??Suiker is een drugs...and i don't want to be an addict!!!

leen
Door

leen

op 02 Jul 2012

ik hoop dat ik zo ook van een suikervrije zomer kan genieten

Elinore Scheltema-Kroon
Door

Elinore Scheltema-Kroon

op 02 Jul 2012

Ik doe heel graag mee. De vakantie staat bijna voor de deur...... De suikervrije2enatuur kan nog wel vakantieverdieping gebruiken.

sandra
Door

sandra

op 02 Jul 2012

ik heb de badge , nu nog de suikervrije zomer!!!

Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 02 Jul 2012

Ik zit ook niet op die sociale media en wil er ook niet op. Jammer dat het beperkt is tot facebook deelnemers.

Marloes
Door

Marloes

op 03 Jul 2012

Dacht dat het onmogelijk zou zijn , maar met het e blok moet t lukken !!!

Marloes
Door

Marloes

op 03 Jul 2012

Dacht dat het onmogelijk was een zomer zonder suiker!

Denise
Door

Denise

op 03 Jul 2012

Ik doe graag mee met een suikervrije zomer!

Karin
Door

Karin

op 04 Jul 2012

Na de 40 dagen zonder suiker(inmiddels wel 80) nu op voor een gezonde zomer!

Elsbeth
Door

Elsbeth

op 06 Jul 2012

Hoi! Ik heb de badge op facebook staan en wil een reactie hierboven achterlaten maar ik krijg een foutmelding...Dus daarom ook nog een keertje via deze weg. Groetjes!

Yvonne
Door

Yvonne

op 06 Jul 2012

Helemaal leuk. Laat de zomer maar komen.

Zoë
Door

Zoë

op 06 Jul 2012

Eindelijk is mijn badge ook gelukt! Op m'n telefoon wilde het steeds niet, maar nu draag ik hem met trots :) Een suikervrije zomer tegemoet, jeej!!!

Miranda
Door

Miranda

op 06 Jul 2012

Yay, badge gelukt = )

Jouke Krabbenborg
Door

Jouke Krabbenborg

op 07 Jul 2012

Geweldige actie! Ben nog net op tijd zie ik :-), fijne zomervakantie allemaal!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.