datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe herken je echt Colloïdaal Zilver?
14 oktober 2017 
4 min. leestijd

Hoe herken je echt Colloïdaal Zilver?

Drink jij wel eens colloïdaal zilver en wil je, dat het zilverwater ook daadwerkelijk in je systeem terecht komt? En wanneer is zilverwater ook echt colloïdaal zilver? Naar aanleiding van het eerdere artikel dat wij publiceerden over colloïdaal zilver kregen wij een aantal vragen. In dit artikel antwoord op deze vragen over dit natuurlijke geneesmiddel.

Wat is Colloïdaal Zilver?

Per definitie betekent colloïdaal zilver: Zilverdeeltjes zwevend in water, of anders gezegd: Zilver atomen zwevend in water.

Een zilverwater is alleen colloïdaal als er sprake is van zilver atomen, want zilver ionen zweven niet in water maar zijn opgelost in water. Het is heel fijn als je een product aanschaft op basis van duidelijke informatie zodat je weet, wat je koopt en waarom je het koopt. Vandaag de dag kan men als consument door de bomen het bos niet meer zien als het gaat over de aankoop van colloïdaal zilverwater. In dit artikel gaan we dan ook wat dieper en ietwat technischer in op de verschillende ‘soorten’ colloïdaal zilverwater.

Zilverwater, colloïdaal zilverwater en Nano zilver

Zilverwater, colloïdaal zilverwater en Nano zilver zijn allemaal termen waarmee eigenlijk wordt bedoeld: colloïdaal zilver. Maar hoe weet je of het aangekochte water wel is wat je denkt dat het is, of heeft het helemaal niets met colloïdaal zilver te maken?

Vele aanbieders van ‘zilverwater producten’, doen hun uiterste best om hun product onder te brengen in de categorie colloïdaal zilver, maar vaak heeft het in werkelijkheid niets te maken met echt en puur colloïdaal zilver.

Er zijn in Nederland  4 soorten zilverwater op de markt en allen, proberen deze dus als colloïdaal zilver te categoriseren:

  • Product A: Ionisch zilver, bevat alleen maar ionen (of dit alleen zilver ionen zijn is nog maar de vraag)
  • Product B: Ionisch zilver met een laag gehalte colloïdaal zilver, bevat ionen (of dit alleen zilver ionen zijn is nog maar de vraag) en een laag gehalte zilver atomen.
  • Product C: Colloïdaal zilver met een laag gehalte ionisch zilver, bevat zilver atomen en een laag gehalte ionen.
  • Product D: Colloïdaal zilver, bevat alleen maar zilver atomen.

Vaak denkt men dat ionisch zilverwater de zelfde functie heeft als colloïdaal zilver omdat, in de maag het zilver (ionisch zilver of colloïdaal zilver) omgezet zal worden tot zilverchloride. Dit zilverchloride zou dan onder invloed van het aanwezige ammoniak is ons lichaam weer omgezet worden in ‘vrije’ zilver ionen.

De bovengenoemde zilverchloride stelling is feitelijk onjuist…

Zilverchloride is een stof die nagenoeg niet oplosbaar is en ons lichaam wil zilverchloride, zo snel mogelijk  afvoeren omdat het toxisch is voor het lichaam. Als ionisch zilver in contact komt met ons maagzuur dan zal het ionisch zilver, direct en geheel worden omgezet in zilverchloride en niet meer kunnen worden omgezet tot  ‘vrije’  zilver ionen omdat er in ons lichaam een grote hoeveelheid ZOUT, bevind. Het aanwezige zout in ons lichaam zorgt er dus voor dat het onmogelijk is om onder invloed van ammoniak, het zilverchloride weer om te zetten in zilver ionen!

In tegenstelling tot een ionisch zilverwater,  is echt colloïdaal zilverwater bestand tegen maagzuur omdat echt colloïdaal zilver alleen maar zilver atomen bevat. Zilver atomen reageren NIET met maagzuur en blijven in originele vorm en zullen ons lichaam binnenkomen in originele atomische vorm en niet als het toxische zilverchloride.

Colloïdaal-Zilver

Zitten er zilver atomen in het water

Dat de atomen de atomen blijven onder invloed van het maagzuur is gelukkig en heel simpel met het blote oog te verifiëren middels het Tyndall-effect. Het Tyndall-effect houdt in dat je door middel van een laserstraal de colloïdale deeltjes (atomen) kan zien in je zilverwater. We gebruiken het Tyndall-effect om aan te tonen dat er zilver atomen in het water zitten.

Omdat de colloïdale deeltjes licht weerkaatsen zal de laserstraal ook in het zilverwater zichtbaar zijn. Als je de laserstraal in gewoon water schijnt, dan zal je de laserstraal niet waarnemen omdat er geen colloïdale deeltjes (atomen) inzitten om het licht te weerkaatsen. Indien het Tyndall-effect niet meer waarneembaar is, dan zijn de zilver atomen gereduceerd tot zilver ionen.

Er is een proef gedaan waarin er kunstmatig maagzuur is gemaakt en vervolgens heeft men dat vermengd met puur colloïdaal zilver, om te zien of het Tyndall-effect nog waarneembaar is. Indien het Tyndall-effect nog duidelijk waarneembaar is na 40 minuten, dan blijkt er dus onomstotelijk bewezen dat ons maagzuur totaal geen invloed heeft op colloïdaal zilver en colloïdaal zilver volledig in originele vorm wordt opgenomen in het lichaam.

Uit deze proef is gebleken dat het Tyndall-effect nog in volle glorie aanwezig is, en blijft, terwijl het colloïdale zilverwater in contact is geweest met ons zeer sterke maagzuur. De licht weerkaatsing van de laserstraal door de colloïdale deeltjes, is nog net zo intens als bij het begin van de proef en dat betekent dat een puur colloïdaal product (in tegenstelling tot een ionisch product), niet word omgezet tot zilver ionen en/of zilverchloride in de maag.

Dat je voor atomisch colloïdaal zilver moet gaan, is inmiddels wel duidelijk.

Wanneer je erop wilt kunnen vertrouwen dat je inderdaad  goede kwaliteit zilverwater in huis haalt, dan is deze Colloidaal-zilver een aanrader.

colloidaal-zilver

Het Tyndall-effect:

A: Colloïdaal zilver 15 ppm, in originele vorm.

B: Colloïdaal zilver 15 ppm, 30 ml, verdund in water.

C: Colloïdaal zilver 15 ppm, 30 ml, verdund in maagzuur.

Ondanks dat foto B, een sterk verdunde suspensie is, zien we nog duidelijk het Tyndall-effect.

Ondanks dat foto C, een sterk verdunde suspensie in maagzuur is ( de zuurgraad is minder dan pH 2), zien we na 40 minuten nog steeds het Tyndall-effect. De atomen blijven dus geheel in originele vorm.

Wil je meer weten over Colloïdaal zilver?

Neem dan contact op met Puurcolloidaal.nl onderdeel van Naturema Nederland

Tel : 06 39194256
E-mail: info@puurcolloidaal.nl

Waarvoor gebruik jij Colloidaal zilver?

miss-natural-eat-dance-love

Dit is een gesponsord artikel en exclusief geschreven voor Miss Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ria
Door

Ria

op 19 Oct 2017

Welk merk kun je het beste nemen

Avent
Door

Avent

op 06 Jan 2018

Heeft iemand ervaring met Crystal-colloidaal?

Wil
Door

Wil

op 07 Jan 2018

Ik gebruik nu een poos puur colloïdaal van Naturema, zowel zilver, goud als platina. Ik heb een zware rugoperatie gehad, waarbij ik een niet onderkende ziekenhuisinfectie heb opgelopen. Deze werd pas 9 maanden later op een MRI-scan ontdekt. Ik stierf van de zenuwpijn. Het insmeren met colloïdaal goud hielp het beste tegen deze pijn van alle middelen. De neurochirurg was verbaasd over het feit dat de ontsteking uit zichzelf aan het genezen was. Dit had ik te danken aan het zilver. Laatst stond de neurochirurg versteld over het herstel van mijn rug. Ik heb geen tussenwervelschijf meer, maar de twee wervels herstellen en vormen samen één wervel. Hij ziet het als een wonder. Volgens mij heb ik dit te danken aan het platina. Ik ben nooit ziek. Al mijn collega's wel. Ik neem onmiddellijk colloïdaal zilver. Voor de producten van Naturema op de markt kwamen, gebruikte ik al vaker zilver of goud. De producten van Naturema zijn voelbaar beter.

Wil
Door

Wil

op 27 Jan 2018

Ik raad je puur colloïdaal van Naturema aan. De kwaliteit is heel goed. Beter dan van de andere merken, die ik eerder gebruikte.

Marianne
Door

Marianne

op 16 Dec 2018

Het is belangrijk om te begrijpen dat ionische zilveroplossingen gemaakt met elektrische generatoren effectief worden gebruikt in het lichaam. Sommige producten beweren dat ze echt colloïd zijn, maar deze hebben geen ionische lading en zijn daarom beperkt in biologische beschikbaarheid. Het kan allemaal verwarrend worden als gevolg van marketingcampagnes die misleidende informatie verspreiden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het het beste is om de ionische zilveroplossingen te gebruiken en de echte colloïde oplossingen te vermijden. FAIM stelt alles in het werk om nuttige aspecten van zilveren colloïden te behandelen en een rapport als dit krabt alleen maar aan de oppervlakte. Er zijn veel middelen beschikbaar om meer te weten te komen over de kenmerken van nano colloïdaal zilver. Een van deze bronnen is The Ultimate Colloidal Silver Manual van Steve Barwick. Het is een 541 pagina's tellende handleiding die bijna elk aspect van colloïdaal zilver beslaat. Raadpleeg de sectie FAIM-onderzoek voor meer informatie over onderzoeken die zijn uitgevoerd met nano / colloïdaal zilver.

Baske
Door

Baske

op 15 Jan 2019

Een ionische zilver oplossing heeft niets te maken met colloidaal zilver. Voor mij werkt een colloidaal zilver zeker velen malen beter dan een ionisch brouwsel. Ionisch is alleen handig voor extern gebruik maar jammer dat ik er intern totaal geen baat bij heb. Dus ik hou het, ondanks je aanbeveling, bij colloidaal zilver en niet bij ionisch zilver. Een echte colloid heeft inderdaad geen ionische lading, maar dat is juist de bedoeling. Die ionische lading wordt afgestaan onder invloed van 02.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading