10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Hoe ik 4 kilo afviel in 4 weken met hardlopen
22 april 2011 
2 min. leestijd

Hoe ik 4 kilo afviel in 4 weken met hardlopen

Door meer te gaan bewegen! Elk jaar na de winter geniet ik weer van het moment dat het weer langer licht is en hopelijk ook mooi weer. Dit voorjaar zat dat wel goed en ben ik dus begonnen met hardlopen in het bos. Dat doe ik in de ochtend met de hond. Hond ook blij!

Het fijne van ’s morgens sporten is dat je er mee klaar bent voor de rest van de dag. Je kunt er dus niet meer tegen opzien om te gaan sporten, je hebt dit inmiddels al gedaan! Een ander voordeel is dat je jouw lichaam een kick start geeft en zo je oven (je verbrandingssysteem) opstookt. Ook daar profiteer je weer de hele dag van.

Hardlopen kan altijd en overal

Daarnaast is het ook nog eenvoudig, tijdbesparend en goedkoop. Eenvoudig, omdat je al de hele dag loopt en dus dat ook wel iets harder kunt doen en kunt rennen. Tijdbesparend, omdat je direct je voordeur uit kunt rennen en dus niet eerst in de auto hoeft te stappen om naar de fitnessclub te gaan. Goedkoop, omdat je nergens lid van hoeft te worden en geen abonnement hoeft af te sluiten. Ik ben wel lid van een fitnessclub, maar merk dat ik met mijn drukke schema daar te weinig tijd voor vrijmaak (lees keuzes maken) en niet aan mijn doelstelling kwam. Hardlopen is voor mij daarom een goede aanvullende oplossing!

Hardlopen opbouwen

Nu vier weken geleden ben ik begonnen met 3 – 4 x per week hardlopen. Gewoon een grote ronde rennen met korte stukjes flink doorlopen. Hoe langer ik bezig ben, hoe makkelijker ik het rennen vol kan houden. Later heb ik daar, op de helft van de ronde, ook nog lunges en squats aan toegevoegd, maar nu het weer echt warm is ren ik liever door met alle muggen die mij direct aanvallen als ik stil sta!

RunKeeper geeft extra motivatie

Aangezien ik geen idee had hoe lang en hoe ver ik aan het lopen was heb ik een handige applicatie voor mijn iPhone gedownload. Na enkele apps te hebben bekeken heb ik uiteindelijk gekozen voor RunKeeper. Deze applicatie is gratis en je kunt je activiteiten delen op Facebook en Twitter. Handig, laat je vrienden jouw motiveren om door te gaan! Tijdens het rennen wordt je bovendien op de hoogte gehouden van de duur, afstand en gemiddelde snelheid. En dat stimuleert je weer om net iets meer te geven.

Dus toen ik gisteren op de weegschaal ging staan zag ik dat er inmiddels al 4 kilo af was en dat is natuurlijk super! Wat zijn jouw ervaringen met hardlopen?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.