datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe ik 4 kilo afviel in 4 weken met hardlopen
22 april 2011 
2 min. leestijd

Hoe ik 4 kilo afviel in 4 weken met hardlopen

Door meer te gaan bewegen! Elk jaar na de winter geniet ik weer van het moment dat het weer langer licht is en hopelijk ook mooi weer. Dit voorjaar zat dat wel goed en ben ik dus begonnen met hardlopen in het bos. Dat doe ik in de ochtend met de hond. Hond ook blij!

Het fijne van ’s morgens sporten is dat je er mee klaar bent voor de rest van de dag. Je kunt er dus niet meer tegen opzien om te gaan sporten, je hebt dit inmiddels al gedaan! Een ander voordeel is dat je jouw lichaam een kick start geeft en zo je oven (je verbrandingssysteem) opstookt. Ook daar profiteer je weer de hele dag van.

Hardlopen kan altijd en overal

Daarnaast is het ook nog eenvoudig, tijdbesparend en goedkoop. Eenvoudig, omdat je al de hele dag loopt en dus dat ook wel iets harder kunt doen en kunt rennen. Tijdbesparend, omdat je direct je voordeur uit kunt rennen en dus niet eerst in de auto hoeft te stappen om naar de fitnessclub te gaan. Goedkoop, omdat je nergens lid van hoeft te worden en geen abonnement hoeft af te sluiten. Ik ben wel lid van een fitnessclub, maar merk dat ik met mijn drukke schema daar te weinig tijd voor vrijmaak (lees keuzes maken) en niet aan mijn doelstelling kwam. Hardlopen is voor mij daarom een goede aanvullende oplossing!

Hardlopen opbouwen

Nu vier weken geleden ben ik begonnen met 3 – 4 x per week hardlopen. Gewoon een grote ronde rennen met korte stukjes flink doorlopen. Hoe langer ik bezig ben, hoe makkelijker ik het rennen vol kan houden. Later heb ik daar, op de helft van de ronde, ook nog lunges en squats aan toegevoegd, maar nu het weer echt warm is ren ik liever door met alle muggen die mij direct aanvallen als ik stil sta!

RunKeeper geeft extra motivatie

Aangezien ik geen idee had hoe lang en hoe ver ik aan het lopen was heb ik een handige applicatie voor mijn iPhone gedownload. Na enkele apps te hebben bekeken heb ik uiteindelijk gekozen voor RunKeeper. Deze applicatie is gratis en je kunt je activiteiten delen op Facebook en Twitter. Handig, laat je vrienden jouw motiveren om door te gaan! Tijdens het rennen wordt je bovendien op de hoogte gehouden van de duur, afstand en gemiddelde snelheid. En dat stimuleert je weer om net iets meer te geven.

Dus toen ik gisteren op de weegschaal ging staan zag ik dat er inmiddels al 4 kilo af was en dat is natuurlijk super! Wat zijn jouw ervaringen met hardlopen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading