Hoe natuurlijk is jouw haarkleur?

Het was er weer tijd voor. Een heel kwartaal was al weer verstreken en de breedte van de nieuwe A2 is er niets bij! Waar ik het over heb? De uitgroei van mijn haren! Niet dat dit nu zo heel erg opvalt bij mij.

De vorige keer had ik het bij de kapper al weer iets donkerder laten kleuren, maar de saaie kleur met gelukkig nog weinig (welgeteld 2) grijze haren was al weer duidelijk aanwezig.

Mijn badkamer detox

Na mijn badkamer detox van een paar maanden geleden, toen ik al mijn foute cosmetica producten heb weggegooid, was het vandaag tijd voor een bezoek aan een natuurlijke kapper. Nu ik zo natuurlijk mogelijk leef kan ik het niet maken om chemische haarverf op mijn hoofd te laten intrekken! Dus ging ik gisterenavond via Google op zoek naar een ‘natuurlijke kapper’. Met deze zoekterm kwam ik al vlug terecht op de website van Tourmaline, hair, body and wellness in Waalre bij Eindhoven.

Een heerlijk wellness moment

Vanochtend heb ik ze meteen gebeld voor een afspraak en kon ook direct om 13 uur terecht. Een onverwacht wellness verwenmoment voor mij dus vandaag! Bij Tourmaline, vernoemd naar het mineraal tourmalijn, werken zij uitsluitend met de natuurlijke haarproducten van het ecologische merk AVEDA. Aveda is geïnspireerd op de Ayurveda: een 5000 jaar oude Indische geneeskundige traditie die er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat.

AVEDA heeft natuurlijk haarkleuring

Er zijn bijna 7000 salons en spa’s wereldwijd die werken met de AVEDA producten. Het merk werd  in 1978 opgericht door twee gerespecteerde artsen en wetenschappers en zij ontwikkelden producten met respect voor de aarde en in harmonie met het leven. AVEDA is een wereldpionier in de groene cosmetica: meer dan 90% van de essentiële oliën en 89% van alle natuurlijke ingrediënten zijn gecertificeerd organisch. In Nederland zijn er zo’n 150 salons die je eenvoudig hier kunt vinden bij jou in de buurt.

Een nieuwe look in ontspannen sfeer

Het eerste dat mij opvalt als ik binnenkom bij Tourmaline is de ontspannen sfeer en mooie inrichting. Verschillende materialen als hout, metaal, glas en stof zijn gebruikt en daar hou ik van! Op de wachttafel staat een mooie theepot boven een waxinelichtje warm te blijven. Ik ben direct aan de beurt en Kim bekijkt grondig mijn huidige haarkleuren. Ondertussen zit ik heerlijk achter glas in de zon en geniet van een kop thee. Ik vraag Kim wat zij denkt dat het mooiste is voor mijn haar en ze komt met het plan om donker en licht af te wisselen en folie in te zetten. Klinkt goed, dus ik ga er voor! Knippen was vandaag niet nodig, dat had ik onlangs nog ergens anders laten doen.

Fijn! Een verrassingsmassage

Als de natuurlijke professionele kleuring er in is gezet, verstuur ik nog even een Tweet naar mijn volgers en duik in de Linda. Na een tijdje mag ik plaatsnemen bij de wasbak. Ik ben blij verrast als mijn benen automatisch omhooggaan en de massagestoel, waar ik op blijk te zitten, aangezet wordt. Wauw, wat een heerlijkheid!

Kim kijkt of de verf al goed zijn werk heeft gedaan en behandeld mijn haar nog met een product waardoor het weer gaat glanzen… ook fijn! Ondertussen doet de stoel zijn werk en na het inwerken van het product wordt mijn haar gewassen en mijn hoofd gemasseerd. Had ik al gezegd dat ik aan het genieten was?

Laat maar krullen!

Terug in de stoel kreeg ik nog Be Curly in mijn haar en werd het licht gedroogd met de diffuser. Voor mij was dit bezoek aan mijn nieuwe kapper, ja ik kom zeker terug, helemaal geslaagd! En dat zou het natuurlijk niet zijn als mijn haar er niet goed uit zou zien. Het eindresultaat is prachtig, ik ben er helemaal blij mee.

 

Voordat ik mag afrekenen, €61 dat ik een heel mooi bedrag vindt, krijg ik nog uitleg over de chakra sprays die er staan. En mag na het trekken van een kaartje door een heerlijk mist van geur lopen. Tot slot krijg ik ook nog twee verschillende shampoos mee om thuis te proberen.

Zou je ook eens moeten proberen

Ik kan je dus zeker aanbevelen om eens een natuurlijke professionele haarverf uit te proberen en een bezoek te brengen aan een kapper die werkt met organische producten.

Op Pro NaturElle kun je binnenkort ook een overzicht van alle beauty professionals die werken met natuurlijke cosmetica en huidverzorging.

De volgende behandeling bij Tourmaline wordt voor mij denk ik een heerlijke hot stone massage. Natuurlijke haarverzorging voor thuis vind je in de Miss Natural Shop!

Hoe natuurlijk is jouw haarkleur?