datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe raakt je lichaam verzuurd en badzout om te ontzuren
04 september 2015 
4 min. leestijd

Hoe raakt je lichaam verzuurd en badzout om te ontzuren

Verzuring is iets waar we elke dag mee te maken hebben. We voelen het in onze spieren na een flinke workout, in onze maag na een te zware maaltijd en in ons hele lichaam als de stress toeslaat. Ons lijf kan niet altijd alle zuurresten verwerken en slaat ze op, waardoor we steeds zuurder worden.

Dat is slecht nieuws, want hoe zuurder we zijn, hoe meer klachten we krijgen. Vermoeidheid, pijn, stijfheid, huidproblemen – het zijn allemaal tekenen van verzuring.

Afvoeren van afvalstoffen

Gelukkig kunnen we ons lichaam helpen bij het herstellen van het evenwicht. We voeren zuren af via de nieren, darmen, longen en via ons grootste orgaan: de huid. Door het nemen van basische baden kan de huid weer ademen en worden zure afzettingen geneutraliseerd. Dat is goed voor je huid en je pH-waarde. Daarbij is een bad ook nog eens heerlijk ontspannend en een van mijn ultieme genietmomenten!

Hoe raakt je lichaam verzuurd?

Dagelijks groeit ons bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden. Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die je lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn o.a. urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren, looizuren, fosforzuren.

Maar de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt is te groot om via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Belangrijke enzymenactiviteiten kunnen ook slechts plaatsvinden bij een bepaalde zuurgraad. Een goede zuurbalans is belangrijk!

Opslag van zure afvalstoffen in het lichaam

Deze afbeelding laat de opslag van zure afvalstoffen in het lichaam zien gedurende de jaren.

Leeftijd:                  0-14 jaar        14-30 jaar         30-50 jaar       50-70 jaar        > 70 jaar

Wat maakt je lichaam zuur?

Zure afvalstoffen komen op allerlei manieren in je lichaam. En hoewel het om verschillende soorten gaat, is het effect hetzelfde: het lichaam verzuurt.

 • Stress, vermoeidheid: urinezuur
 • Vlees, dierlijke eiwitten: urinezuur
 • Suikers: vetzuur
 • Overmatige spierbelasting: melkzuur
 • Koffie, zwarte thee, rode wijn: looizuur
 • Spinazie, zwarte thee: oxaalzuur
 • Varkensvlees, eieren: zwavelzuur, salpeterzuur
 • Medicijnen: wijnsteenzuur, acetylsalicylzuur

Ontzuren met Himalayazout

Edelstenen hebben een helende werking. Zo geeft bergkristal energie, werkt turkoois zuiverend en helpt smaragd te genieten. In Alka Bad worden deze juweeltjes gecombineerd met ontzurende bicarbonaten, magnesiumsulfaat (bitterzout) en ongeraffineerd Himalayazout. Dit geneeskrachtige zout bevat 84 oorspronkelijke mineralen en sporenelementen, die moeiteloos door de huid worden opgenomen. Zo’n weldadig bad staat garant voor een grondige reiniging, minerale voeding en subtiele bescherming van de huid. Het heeft een pH-waarde van 8,5 – dezelfde waarde als het vruchtwater waarin een babyhuidje wordt gecreëerd. In deze optimale omgeving kan de huid zure afvalstoffen naar buiten drukken. De talgklieren gaan vervolgens aan de slag met de opbouw van een nieuwe, gezonde onderhuidse vetlaag. Magnesium en calcium ontspannen de spieren, kalium en natrium zorgen voor optimale vochtregulering. Zo is een Alka Bad de basis voor een gezond lichaam en een zijdezachte huid.

In een detoxbad met edelstenen

Wie zich onderdompelt in het ontzurende, ofwel basische bad doordrenkt de huid met het zuivere poeder van edelstenen. Perfect voor iedereen die om zijn of haar huid geeft. Want terwijl je ontspant in het warme water, worden zuren afgevoerd die de gezonde huid en schoonheid behoorlijk in de weg kunnen zitten. De huid wordt niet alleen heerlijk zacht, maar maakt ook stijve spieren soepel (fijn na intensief sporten!), voert overtollig vocht af en helpt bij het verminderen van cellulitis. En is ideaal voor een extra droge of onrustige huid of als je jezelf gewoon eens wilt verwennen. De edelstenen werken namelijk samen met ontzurende bicarbonaten en puur Himalayazout vol mineralen en sporenelementen. Het heeft allemaal te maken met de juiste zuurgraad, ook wel bekend als pH-waarde. Ons lichaam is constant bezig met het afvoeren van zuren en we kunnen soms best wat hulp gebruiken om het evenwicht te herstellen. Ontzuren dus! En dat kan met een heerlijk Alka Bad dat de huid verzacht, het lichaam verwent en haar het evenwicht teruggeeft. En voor degenen zonder bad: ook onder de douche is Alka Bad effectief!

Doe mee en Win Alka Bad

Alka stelt 5 potten Alka Bad ter beschikking t.w.v. €24.95 en jij kunt hier kans op maken! Laat in een reactie onderaan dit artikel weten welke verzuringsklachten jij hebt en wie weet ga jij heerlijk in bad ontzuren.

De 5 winnaars van Alka Bad zijn;

 1. Marion
 2. Carina
 3. Dorine
 4. Monique
 5. Carla

Alle winnaars hebben een persoonlijke e-mail ontvangen.

Gratis proefverpakking

Als Miss Natural Lucky Member kun je nu gratis een probeerverpakking Alka Bad aanvragen! Wees er wel snel bij want je kunt aanvragen t/m 30 september of tot het maximum aanvragen is bereikt. Je kunt de proefverpakking aanvragen (na inloggen) bij het Natuurlijk Testpanel in de ledenomgeving. Nog geen Lucky Member? Bekijk hier hoe je lid kunt worden.

Er zijn speciale PH-teststrips die de zuurtegraad van vloeistoffen meten, maar ook PH-test die de zuurtegraad in jouw urine testen. Je kunt ook ontzuren met thee of met voedingssupplementen. Ook zijn er complete ontzuringstartpakketten.

Hoe verzuurd ben jij?

Handtekening-Miss-Natural

Tip: In de Miss Natural Shop vind je nog meer detox producten

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marion
Door

Marion

op 04 Sep 2015

Door veel te veel stress de afgelopen jaren is mijn lichaam heel erg verzuurd; ik heb altijd pijn in mijn lichaam alsof ik intensief gesport heb. En van pijn word je weer erg moe, dus draai je in een vicieuze cirkel rond... ben inmiddels wel begonnen met een magnesium tablet 's avonds voor het slapen gaan en daar heb ik wel enigszins baat bij gelukkig. Met het warme weer van afgelopen zomer heb ik ook heel veel vocht vast gehouden, maar ook veel getranspireerd. Soms zoveel vocht dat mijn voeten gewoon pijn deden, zo strak gespannen stonden ze. Nu het wat koeler is gaat het gelukkig beter maar ik zou heel graag een lichaam zonder pijn willen, daardoor meer energie krijgen en dan de knop omzetten naar een gezond en minder stressvol leven

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Oct 2015

Hoi Marion, gefeliciteerd je bent een van de winnaars van een pot Alka Bad! Ik heb je een e-mail hierover gestuurd. Met natuurlijk een groet, Eva van Zeeland

Marion
Door

Marion

op 06 Oct 2015

Hai Eva, Wat een super leuk bericht ! Hartstikke bedankt alvast en ik heb je een berichtje gestuurd Hartelijke groetjes Marion

mandy
Door

mandy

op 25 Mar 2016

Ik begrijp je helemaal.. Al mag ik dan maar 24 zijn.. na mijn vriend te verliezen aan kanker, mn rug te breken en dan ook nog mijn kind door jeugdzorg door alle omstandigheden kwijt te raken, raak ik ook van alles verzuurd.. dan heeft hier de winkel ook nog geen eens goji bessen en krijg verder niks door mn keel heen, lang contenu voorover waardoor iko ok nog eens rugpijn krijg.. iemand tips verder?

Carina de Geus
Door

Carina de Geus

op 04 Sep 2015

Wat interessant! Ik heb zowel een magnesium als een kaliumtekort gehad en vooral de magnesium moet ik goed in de gaten houden. Ook ben ik na nu bijna een jaar zoveel mogelijk suikervrij en slechte e-nummer vrij eten en drinken nog steeds erg veel vermoeid. En heb ik nog steeds een erg onrustige huid.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Oct 2015

Hoi Carina, gefeliciteerd je bent een van de winnaars van een pot Alka Bad! Ik heb je een e-mail hierover gestuurd. Met natuurlijk een groet, Eva van Zeeland

Sabine
Door

Sabine

op 04 Sep 2015

Gelukkig maar af en toe een spier die verkrampt en verder nergens last van. Maar wat zou het heerlijk zijn om met Alka bad te kunnen ontspannen in mijn nieuwe badkamer!

Dorine
Door

Dorine

op 04 Sep 2015

Wat een mooie winactie! Ik maak heel graag kans op de prachtige Alkabad-prijs om mijn verzuringsklacht, mijn cellulite op bovenbenen en billen, aan te pakken. Naast mijn start om meer te gaan bewegen en sporten, meer water te drinken, Alka thee te proberen, gezondere voeding tot mij te nemen, te stoppen met grote inname van koffie en cola, en aanschaf van een set cellulite cups voor cupping massage, denk ik dat ontzuring via mijn huid in een ontspannend Alkabad mijn cellulite zeker zal doen verzachten.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Oct 2015

Hoi Dorine, gefeliciteerd je bent een van de winnaars van een pot Alka Bad! Ik heb je een e-mail hierover gestuurd. Met natuurlijk een groet, Eva van Zeeland

Dorine
Door

Dorine

op 06 Oct 2015

Wat ontzettend leuk! Ik ben er ontzettend blij mee, dank je wel Eva (en Alka Bad)! Ik ga hier heel erg van genieten en zal mijn ervaringen met jullie delen.

Tineke
Door

Tineke

op 04 Sep 2015

Ook ik heb na een periode van stress veel last gekregen van verzuring waardoor ik artrose in de vingers en tenen heb gekregen. Lijkt mij heerlijk zo'n bad met alka te nemen die je ook nog helpt te ontzuren. Ik zie er naar uit!

Judith
Door

Judith

op 04 Sep 2015

Al jaren is mijn lijf in disbalans. Vastzittende spieren, steeds meer pijn, rusteloze benen, slecht slapen. Qua eten is de knop om. Nu bezig met de detox. Ondersteuning gezocht van de chiropractor voor de mechanische aspecten. Een ontzurend bad kan helpen voor de fysieke en metale aspecten. Lijkt me heerlijk, eindelijk een ontspannen lijf!

Marjon
Door

Marjon

op 05 Sep 2015

5 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter! Maar helaas wil ze (ook snachts) nog om de 3 uur eten. Ik krijg dus erg weinig slaap en ben erg vermoeid. Om dit gevoel tegen te gaan drink ik meer koffie dan voorheen (soms wel 4-5 op een dag!) ontspannen in een bad wat gelijkt ontgift lijkt me een ideale manier om deze negatieve spiraal te doorbreken en het weer op eigen kracht te doen: met meer energie en minder koffie!

Eef
Door

Eef

op 05 Sep 2015

Ik houdt regelmatig vocht vast, heb wisselend een slechte huid en ben dan ook vermoeider. Ik heb al veel goede ehoord over Alkanad en de andere producten van alla vitae, maar nooit zelf ervaren. Lijkt me goed te proberen!

Brigitte F
Door

Brigitte F

op 06 Sep 2015

Als je alle klachten hebt incluis een jeukende uitslag op een been, die niet weg gaat, dan denk ik, dat ik erg verzuurd ben. Heb al zoveel geprobeerd zonder dat het helpt en dan wordt je moedeloos. Dus ik zou deze wel willen proberen.

Etienne
Door

Etienne

op 13 Mar 2018

geachte bene s,avonds insmeren met druiven pit olie zeer goed ik heb het zelf ervaren al zo veel producten geprobeerd helaas, nu jeuk op mijn benen gedaan met simpel insmeren druivenpit olie ..verkrijgbaar bij AH.

Leonie
Door

Leonie

op 13 Sep 2015

Ook ik heb veel stressklachten, voornamelijk hoofdpijn en duizelingen. Volgens mijn bioresonantie therapeute een gevolg van verzuring door langdurige stress :( De oorzaak aanpakken is één, het gevolg ongedaan maken is echter wat lastiger! Je zou me heel blij maken met een pot Alka bad :)

Monique Leurs
Door

Monique Leurs

op 23 Sep 2015

Ik heb veel stress gehad, overlijden van pap, opa en peettante, beide kinderen meermaals in het ziekenhuis, ontslag noem maar op. Nu omscholing en mijn geest zit vol energie maar mijn lichaam wil niet mee... Het voelt stijf, pijnlijk en vermoeid. Hoe geweldig zou het zijn als dit product lichaam en geest op één niveau kan brengen en ik een nieuwe vitale start kan maken. Daar wil ik wel bij wegdromen tijdens een lange ontspannen baddersessie...

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Oct 2015

Hoi Monique, gefeliciteerd je bent een van de winnaars van een pot Alka Bad! Ik heb je een e-mail hierover gestuurd. Met natuurlijk een groet, Eva van Zeeland

Monique
Door

Monique

op 07 Oct 2015

Zoals ik al per mail liet weten ben ik er echt super blij mee! Ik ga het uitproberen, volop genieten en laat hier weten hoe ik me erna voel. Bedankt!

Tjitske
Door

Tjitske

op 23 Sep 2015

Vermoeidheid, migraine, candida, zere spieren, pijnlijke rug. M'n bloedsuikers waren snel van slag, maar die heb ik nu gelukkig onder controle. Kleine greep uit m'n klachten, die met verzuring te maken kunnen hebben. Ben wel benieuwd naar het product en of het ook echt effect gaat hebben!

Carla
Door

Carla

op 23 Sep 2015

Ik zou graag dit Alka Bad winnen. Ik ben voortdurend moe en al bij geringe inspanning verzuren mijn spieren. Twee trappen op naar de zolder waar ik de was doe en ik voel al de verzuringspijn in mijn benen. En hoe vaak moet ik niet naar die zolder! Ik zou dit Alka Bad graag uitproberen!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 06 Oct 2015

Hoi Carla, gefeliciteerd je bent een van de winnaars van een pot Alka Bad! Ik heb je een e-mail hierover gestuurd. Met natuurlijk een groet, Eva van Zeeland

Aless
Door

Aless

op 24 Sep 2015

Lijkt nij heerlijk om te detoxen met zo'n bad en zo te ontstressen en zodoende minder spierkrampen te ervaren. En daarna lekker slapen.

Jl
Door

Jl

op 12 Apr 2023

Hallo Eva van Zeeland, Ik heb even een vraagje aan u over uw producten. Naar welk emailadres kan ik dit sturen? Alvast bedankt!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 18 May 2023

Dat kan naar service@missnatural.nl

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading