datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ik heb er gewoon geen zin in...
20 april 2015 
2 min. leestijd

Ik heb er gewoon geen zin in...

Keuzes maken, knopen doorhakken en beslissingen nemen kunnen soms best lastig zijn. Graag vertel ik je mijn dilemma waar ik de laatste tijd mee zat. Mijn dilemma lag namelijk bij de Miss Natural Awards. Een door mijzelf tot jaarlijks terugkerend event benoemd dat altijd medio april met een inspirerende dag met sprekers werd afgesloten.

Een andere opzet?

Na 3 jaar vond ik dat het tijd werd voor een verandering in de formule en zo vroeg ik ook aan jullie begin dit jaar hoe we de uitreikingsdag zelf anders zouden kunnen invullen met bijvoorbeeld workshops. Nog bedankt voor alle reacties daarop!

Een andere datum?

Toch besloot ik al snel om de Miss Natural Awards van april te verplaatsen naar september. De voordelen; minder stress tijdens mijn zwangerschap en Amber Albarda (die uitgerekend is in april) zou er ook bij kunnen zijn! Deze keuze gaf mij direct rust.

Helemaal niet?

Dus ging ik een paar weken geleden alles bespreken bij de locatie en nam de offerte door. De week erop zat ik met een groep ondernemers waar ik regelmatig mee klankbord en toen realiseerde ik mij dat ik eigenlijk helemaal geen Miss Natural Awards wil organiseren dit jaar… Ik heb er gewoon geen zin in; flapte ik er uit! Ik was zelf ook verbaast over mijn reactie, maar toen het hoge woord er uit was, voelde ik mij pas echt opgelucht.

Voor mijn gevoel kon ik de trein die ik in werking had gezet niet zomaar stopzetten. Een jaarlijks terugkerend event, is nu eenmaal een jaarlijks terugkerend event. Maar wat als je er niet meer dezelfde passie en energie in kunt steken, dan wordt het ook geen succes! Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt met mijn hart en niet met mijn hoofd en dat voelt heel goed.

Hiermee zeg ik niet dat er nooit meer een Miss Natural Awards komt, maar met nieuw leven in mijn buik voel ik ook heel erg de drang om te versimpelen, nieuwe dingen te gaan ondernemen en heel dicht bij mijn gevoel te blijven.

Anna Zeven, Miss Natural 2014 over haar nieuwe boek

Wel heb ik nog een video opgenomen met Anna Zeven, Miss Natural 2014! Ik sprak met haar over haar nieuwe kook-coach boek Het Nieuwe Eten dat later dit jaar uit zal komen. Ook roep ik nog op om jezelf op te geven voor de Miss Natural Awards 2015, maar dat gaan we dus niet meer doen dit jaar. Bekijk hier de video >>>

Doe jij dingen die je eigenlijk niet meer leuk vindt?

Wellicht doe jij ook dingen die je eigenlijk niet meer wilt doen, maar waarvan je denkt dat je ze wel moet blijven doen. Maar voor wie eigenlijk? Voor je baas, je moeder of jezelf? Als jij er niet meer gelukkig van wordt, dan zal je dat uitstralen naar je omgeving en worden zij er ook niet meer blij van.

Durf te kiezen en dan vooral voor jezelf en met je hart!

Welke dingen doe jij die je eigenlijk niet meer leuk vindt?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Mir
Door

Mir

op 20 Apr 2015

Ten eerste heel dapper dat je gewoon zegt: "ik doe het niet". Ik zie als kraamverzorgende zoveel vrouwen die te snel te hard van stapel lopen. Zo zonde...mama mogen worden kost tijd, voor je hoofd en ook je lijf en je gezin. Geniet ervan! Focus daarop. Er komen vast weer nieuwe dingen op je pad. Vroeger liep ik alle verjaardagen af van alle kids van vriendinnen. Op een gegeven moment zat je op een verjaardag bij een kind wat jou nauwelijks kent, de moeder spreek je niet.....ik heb toen aangegeven dat ik dat niet meer doe. en vanzelfsprekend verwachtte ik hen ook niet bij mijn kids. Nu komen alleen naaste familie en vrienden. Dan is er oprechte tijd voor elkaar en gemeend bezoek, geen verplichting. Voelt veel beter! Je wordt wijzer met de jaren, zeker weten.

Anita Brinkman
Door

Anita Brinkman

op 20 Apr 2015

Ja wij moeders denken dat alles altijd maar door moet gaan. Er is een verschil tussen een kind krijgen en moeder worden ;-)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Dank je voor je reactie en ik ga inderdaad rustig genieten van dit nieuwe leven en de inzichten die ze mij gaat brengen.

Ivo
Door

Ivo

op 20 Apr 2015

Proficiat met je besluit! Het leven is veel te kort om dingen te blijven doen voor anderen, ook als je er geen zin in hebt... Zoals in de vorige reactie gezegd : "je wordt wijzer met de jaren"! Ik ben bijna 53 en doe niets meer dat ik niet graag doe. Werken moeten we allemaal, want er moet nu eenmaal eten op de tafel kunnen komen, maar ik doe mijn werk graag, aan het tempo zoals ik het momenteel doe : 4/5e werken, met maandelijks minstens een weekje verlof. Mooi zo, maar ik heb wel 28 jaren fulltime me ingezet voor het bedrijf, nu laat ik het over aan de jeugd. Mijn vrouw heeft zich ook jaren ingezet als duikinstructeur, maar haar "vakanties" waren geen me-time meer, het werd een opoffering voor anderen. Zo hebben we ook eind vorig jaar besloten dat ze geen les meer geeft, maar dat ze nu ten volle geniet van vakanties voor zichzelf. We volgen jouw belevingen al meer dan een jaar, en we hebben bijzonder veel bewondering omtrent je bezigheden. Hier zijn we toe gekomen nadat mijn vrouw zichzelf een dik jaar geleden heeft genezen van een nakende transplantatie van de pancreas... Door het suikervrij leven te beginnen heeft ze zichzelf zowaar genezen, dus we weten immers onderhand goed waarmee we bezig zijn. Je kan haar belevingen volgen op http://www.suikerstrijd.be Verder : veel succes nog, en we blijven je trouw volgen. Veel succes eveneens met de komende maanden en jaren met je jonge kroost!

Anita Brinkman
Door

Anita Brinkman

op 20 Apr 2015

Hoi Eva, Mooi dat een nieuw leven ook nieuwe inzichten creëert. Bij mij gebeurd dat door een dochter met een ziekte. Tijd voor een ander leven. Ik wilde graag een informatie website hebben als jij maar zat eigenlijk constant tegen dingen aan te hikken. Ik dacht dat ik dat moest doen ook om mezelf in de picture te zetten als postpartum zelfzorgconsulent. Maar ik heb er helemaal geen zin in! Praten daarentegen doe ik makkelijk. Dus is praat op Facebook en geef 30 mei mijn 1e lezing op mijn event. Want ik blijf wel doen Healthy Mama dagen doen. Vind ik dan wel weer leuk. Succes met je vrijheid en nieuwe mogelijkheden. gr Anita

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Hoi Anita, wat leuk om dit van je te horen. Goed dat je een manier hebt gevonden die bij jou past. Er is niet 1 formule voor succes, iets wordt pas een succes als jij er met je volle passie en energie inzit. Veel succes!

Sandra
Door

Sandra

op 20 Apr 2015

Wat onwijs goed dat je deze keuze met je hart hebt gemaakt en ook zo mooi hoe oprecht en eerlijk he schrijft dat je er geen zin in hebt! Ik zelf doe al 6 jaar werk wat niet bij me past en waar ik dus geen zin in heb. Tot nu toe luisterde ik naar mijn hoofd en dacht 'tja er zal toch geld binnen moeten komen. Ik ben nu 22 weken zwanger en mijn instelling heeft een frisse wind. Nu (eigenlijk altijd al) is t belangrijk te genieten en naar mijn lichaam ( en de kleine raadgever in mijn buik) te luisteren. Ik geniet en na mijn verlof sta ik open voor een leuke nieuwe uitdaging die past bij mijn gezin. Hopelijk kan ik eindelijk iets gaan doen met voeding en/of mindfulnes. Als weet ik nog niet hoe ik dat ga invullen, ik vertrouw erop dat dat goed komt :-) Lieve groetjes!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Hoi Sandra, wat mooi dat je hetzelfde ervaart nu je zwanger bent. Leuk zo'n raadgever die je even met je neus op de feiten drukt! Ja, loslaten en vertrouwen is een uitdaging. Ik ben ook gewend om overal gewoon hard voor te werken, maar juist door even niets te doen komt het allemaal naar je toe.

Marian
Door

Marian

op 20 Apr 2015

WoW wat goed en wat mooi dat je deze beslissing hebt genomen vanuit je hart!Warme groet, Marian

S.tel
Door

S.tel

op 20 Apr 2015

Dag Eva, Wat herkenbaar!! Ik heb ook net een knoop doorgehakt: stoppen met lesgeven (iig voor een jaar). Het vergde teveel van mijn lijf en zenuwen helaas, dus ik ga -weer- even stoppen. Toen mijn 1e geboren werd ben ik ook gestopt, 7 heerlijke jaren met rust en ruimte voor elkaar. Geen idee nu d ekids weer groter zijn hoe het nu gaat uitpakken, maar ook ik voelde de opluchting toen ik het hoge woord eruit had gegooid (terwijl ik het allang zo voelde!). Njoy de tijd die komen gaat, ga ik ook proberen. Groet.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Bedankt voor je reactie en het delen van jouw verhaal. Goed dat je deze beslissing hebt gemaakt en vertrouwen hebt dat er iets moois op je pad zal komen. Ook al weet je nu nog niet wat.

Margot Schouten
Door

Margot Schouten

op 20 Apr 2015

Eva, ontwapenend wat je hebt gedaan. Herkenbaar ook. Zelf heb ik na een leven wat veelal voor anderen geleefd is de beslissing genomen extra stress niet meer op te zoeken en ook voor mezelf te kiezen. Dit bevalt tot op heden prima. Mijn lieve mamma gaf mij verwarrende boodschappen mee, zoals: "Als een ander gelukkig is, dan ben jij dat ook."en " Jezelf opofferen is het mooiste wat er is." Ik was een zeer ontvankelijk kind en deze boodschappen zijn diep gaan zitten. Nu begrijp ik dat je eerst moet leren wie je zelf bent voordat je echt iets kan betekenen. Het is trouwens frappant dat mijn broers deze boodschappen niet meekregen. Liefs, Margot.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Hoi Margot, bedankt voor het delen van jouw persoonlijke verhaal. Tja, die moeder-dochter band is toch anders. Dat ga ik nu ook zelf ervaren met mijn meisje. Goed dat je deze mantra's hebt losgelaten!

Miranda
Door

Miranda

op 20 Apr 2015

Wauw,wat goed om voor jezelf te kiezen.Zo gaan er weer andere deuren open.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Apr 2015

Hai Eva, wat geweldig dat je naar je gevoel luistert en deze stap hebt gezet. Ik zelf zit met een dillema dat ik nu ik zelf 65 ben geworden meer inspirerende voetreflexmassages wil geven en massages dan pedicure. Het is zo moeilijk om nee te zeggen als een pedicureklant belt. Mijn klanten zijn allemaal zo aardig! Dus voor mezelf kiezen is nog steeds moeilijk.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2015

Bedankt voor je lieve reactie Marijke! Ik zeg lekker stoppen met pedicure en doen waar je blij van wordt. Ik weet zeker dat jouw klanten dit zullen begrijpen als je ze dit eerlijk laat weten.

denise stolk
Door

denise stolk

op 21 Apr 2015

Nou goede keus, Ik denk ook niet dat er ook maar iemand naar die awards was gekomen na die aanfluiting van vorig jaar. Een hoop geld voor niets.

Yvonne
Door

Yvonne

op 21 Apr 2015

Heel mooi en wijs besluit Eva! Geniet ervan.

Marianne
Door

Marianne

op 21 Apr 2015

Beste Eva ! Wat een opluchting. Ik werd er gewoon blij van om jouw beslissing te lezen. Ik dacht: gelukkig, even rust zowel voor jou als alle andere vrouwen. Alle goeds toegewenst.Groeten Marianne

Karin
Door

Karin

op 26 Apr 2015

Hi Eva, wat goed dat je die keuze gemaakt hebt. Ik hoor maar weinig mensen (voornamelijk vrouwen) die hun hart volgen. Toen ik jouw mail ontving met deze boodschap had ik net de beslissing genomen om mezelf op te geven voor een vrijwillige vertrek regeling op mijn werk. Mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen, maar vele mensen om mij heen snappen het niet en vinden het stom. Ik werk er bijna 31 jaar en ik word volgende maand 52 jaar. Ik zie het als een kans om nog ergens anders te gaan werken en andere bedrijven te leren kennen. Ik heb een goede baan en ik ga er per maand veel op achteruit, maar door deze reorganisatie kijk ik anders tegen het bedrijf aan. Ik werk bij een voedingsmiddelen concern en sinds ik bij jou de cursus natuurlijk suikervrij heb gevolgd, ben ik geschrokken wat mijn werkgever allemaal in de producten stopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest met mijn werkgever en ben ook dankbaar dat ik met een geldbedrag weg kan, maar soms moet er iets gebeuren om tot andere inzichten te komen. Die cursus van jou heeft me dus meer gebracht dan kilo's gewicht verlies en een gezondere levensstijl

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading