datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

In 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter
31 mei 2014 
3 min. leestijd

In 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter

Zelden heb ik een boek zo snel gelezen als ‘Eten om te winnen’ van toptennisser Novak Djokovic. De ondertitel van het boek is: ‘In 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter’. Het boek is heel prettig om te lezen en vooral heel divers wat betreft de onderwerpen. Er staan maar liefst twee voorwoorden in het boek, een van Richard Kraijcek en een van de auteur van ‘Broodbuik’, William Davis.

Dit boek is ideaal voor mensen die graag gezond willen eten en leven, die minder stress willen ervaren en sporten belangrijk vinden. Het bestaat uit verschillende delen: het levensverhaal van Novak, een stappenplan om glutenvrij te gaan eten, trainingen voor je geest en je lichaam, en recepten.

Vet verhaal van Novak Djokovic

Het boek ‘Eten om te winnen‘ beschrijft het persoonlijke leven Novak Djokovic. Vanaf zijn kindertijd in het voormalig Joegoslavië, met de bombardementen, en het begin van zijn tenniscarrière in een land waar tennis nog niet echt gewoon was. Verder beschrijft hij uitvoerig zijn tenniscarrière die hoge pieken en diepe dalen heeft gekend. Diepe dalen, die bestonden uit verschillende aandoeningen en blessures.

Op een dag kreeg Djokovic het advies om glutenvrij te gaan eten. Vanaf dat moment veranderde zijn leven. In 2011 won hij veel grote tenniswedstrijden, waaronder drie grandslamtoernooien en maar liefst 43 opeenvolgende wedstrijden! De diepe dalen die hij daarvoor in zijn tenniscarrière had, bleven uit. Dit resultaat schrijft hij toe aan het glutenvrije eten. Hij geeft in het boek ook aan wat hij zelf in een week eet. Dit kan wellicht als inspiratie gezien worden voor als je zelf glutenvrij wil gaan eten.

Glutenvrij stappenplan

In het boek staat een duidelijk stappenplan om zelf ook glutenvrij te gaan eten. Welke voedingsmiddelen moet je laten staan? En welke voedingsmiddelen moet je vooral wel eten? En wat heel fijn is: een voorbeeldmenu. Met daarin duidelijk aangegeven van welke delen van het menu recepten staan opgenomen in het boek.

Het belang van ontspanning

Rust en ontspanning is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Ook in ‘Eten om te winnen‘ wordt beschreven dat voldoende rust belangrijk is. Zelf beoefent Novak Djokovic naast zijn zeer uitgebreide trainingen om topfit op tennistoernooien te verschijnen ook trainingen voor de geest, zoals yoga. In het boek zijn dus een heel deel yogaoefeningen opgenomen. Stap voor stap wordt beschreven hoe je bepaalde oefeningen moet doen. Verder staan er oefeningen voor je lichaam beschreven, die je gemakkelijk kunt volgen als je ze zelf thuis wilt gaan doen.

Glutenvrije recepten

Er zijn verschillende recepten in het boek opgenomen, die uiteraard glutenvrij zijn. Een power muesli om de dag mee te beginnen, een lekkere humus, of gebraden kip met citroen bijvoorbeeld. En tot slot vind je in de bijlage nog een lijst van voedingsmiddelen die heel gezond zijn en passen bij een glutenvrij dieet.

Recept: Powermuesli

Hieronder het recept van de powermuesli van Novak Djokovic.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 100 gr biologische glutenvrije havervlokken
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 75 gr sultanarozijnen
  • 70 gr pompoen- of zonnebloempitten
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • Rijst of amandelmelk (naar keuze)
  • Bananen, bessen of plakjes appel (naar keuze)
  • Natuurlijke zoetstof (naar keuze)

Zo maak je het klaar:

  1. Meng de havervlokken, cranberry’s, rozijnen, pitten en amandelen in een middelgrote kom of als je op reis gaat in een hersluitbaar plastic zakje.
  2. Serveer met rijst- of amandelmelk, bananen, bessen of plakjes appel en naar keuze je favoriete natuurlijke zoetstof.

Maak kans op het boek ‘Eten om te winnen’

Miss Natural mag 3 exemplaren weggeven van het boek ‘Eten om te winnen’ van Novak Djokovic. Wat moet je hiervoor doen? Geef in een reactie onder dit artikel aan waarom jij zou willen proberen om glutenvrij te gaan eten. Oftwel: wat is jouw doel voor een glutenvrij dieet? Uit alle reacties worden drie winnaars uitgekozen!

Let wel op: zorg ervoor dat bij jouw ledenprofiel je adresgegevens staan vermeld, zodat je de prijs toegestuurd kan krijgen als je een van de winnaars bent. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor iedereen.

Schrijf je in voor de gratis Week zonder Tarwe

De Week zonder Tarwe is voor iedereen die meer wil weten over de voordelen van leven zonder tarwe en glutenvrij eten. Wil je weten wat tarwe kan doen met je lichaam, waarom niet iedereen even goed reageert op tarwe, waarom tarwe dik maakt, en wat lekkere en gezonde broodvervangers zijn? Of ben je op zoek naar lekkere tarwevrije recepten? Dan is de Week zonder Tarwe zeker iets voor jou! Schrijf je nu gratis in via onderstaand formulier.

Hoe heb jij baat bij een glutenvrij dieet?

De 3 winnaars zijn geworden:

Jacqueline, Amber E. en Nicolette.. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk het boek ‘Eten om te winnen’ thuisgestuurd! Let wel op: zorg ervoor dat bij jouw ledenprofiel je adresgegevens staan vermeld, zodat je de prijs toegestuurd.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nicolette
Door

Nicolette

op 31 May 2014

Ik heb al jaren last van hoofdpijn en bij een klein beetje stress komt de hoofdpijn alweer opzetten. Na heel veel therapieën te hebben gevolgd heb ik wel een aantal handvatten gekregen maar de hoofdpijn blijft. Ik heb al geprobeerd om suikervrij te eten maar vind het moeilijk om het vol te houden. De informatie op internet, de vele recepten en meningen maken het voor mij onoverzichtelijk welke levensstijl bij mij het beste aansluit. Dit boek maakt indruk op mij doordat Novak, net als ik, last had van allergieën en astma. En ik wil dolgraag van mijn medicijnen hiervoor af! Doordat in dit boek een duidelijk plan is opgenomen met weekmenu's, tips voor bewust eten en bewegen, spreekt mij dit enorm aan. Wat zou het geweldig zijn om me gewoon een keer (al is het maar voor een week) helemaal goed te voelen! Dit boek zou een heel mooi begin voor mij zijn...

Nicolette
Door

Nicolette

op 31 May 2014

Excuses, in bovenstaande reactie verkeerde email-adres gebruikt.

Lieke
Door

Lieke

op 02 Jun 2014

Mijn vriendin Anita staat altijd voor iedereen klaar met een pannetje eten, een lief berichtje en een kaartje. Nu heeft zij en haar zoontje van 12 jaar een glute intolerantie. Zij is van alles aan het zoeken op dit gebied. Ik zou haar graag blij maken met dit mooie boek. Gr. Lieke

Jose
Door

Jose

op 31 May 2014

Al een tijd probeer ik zo gezond mogelijk en glutenvrij te leven. Doordat sporten mijn grote passie is en ik dit vrijwel iedere doe ben ik soms bang dat ik mijn lichaam qua voeding te kort doe. Dit boek zou mij enorm kunnen helpen bij het kiezen van de juiste voeding en mijn prestaties naar een hoger level te tillen.

Rianne
Door

Rianne

op 01 Jun 2014

Zonder medicatie wil ik graag weer een gezond lijf krijgen zodat ik klaar ben voor een eventuele tweede zwangerschap en een fitte en gezonde moeder voor onze dochter kan zijn.

Janis Wander
Door

Janis Wander

op 01 Jun 2014

Ik wil graag na mijn zwangerschap glutenvrij gaan eten zodat ik weer helemaal fit word na al die maanden verplichte (bed)rust. Dat ik voor ons kind kan zorgen zonder dat mijn darmen een probleem vormen! Het moederschap is topsport dus dit boek is zeer welkom!

Jessica
Door

Jessica

op 01 Jun 2014

Ik mijd al een paar maanden geraffineerde suikers en kant en klaar voedsel. Dit heeft een heel positief effect op mijn spastische darm. Ik heb gemerkt dat bijvoorbeeld speltbrood daar ook aan bijdraagt, maar ik vind het een stuk lastiger om glutenvrij te eten, dan geraffineerde suikers te mijden. Dit boek is meer dan welkom!

Jouke
Door

Jouke

op 01 Jun 2014

Mijn doel om glutenvrij te eten, is dat ik mij er veel beter door voel. Ik wil mijn darmflora en mijn lever weer herstellen d.m.v. gezonde voeding, zodat ik een eventuele volgende zwangerschap wel volledig kan voldragen.Daarbij wil ik een voorbeeld zijn voor mijn lieve zoon Alex, die binnenkort begint met zijn eerste hapjes (hij krijgt alleen glutenvrij eten van ons). Ook voor mijn man is dit boek superhandig. Hij heeft door zijn langdurige slechte voedingsgewoonten al heel jong ernstige artrose en andere ´ouderdoms´ klachten en langzamerhand begint hij in te zien dat wijziging van voeding een belangrijke pion is voor herstel en nog een lang, fit, gezond en energiek leven :-). Hij is ook een sportliefhebber (heeft zelfs bij de paracommando´s gezeten), dus de combi met sport is zeker aan hem besteed :-D. Hij wil niet liever dan weer echt te kunnen sporten.

anny
Door

anny

op 01 Jun 2014

hallo, Ik ben deze week glutenvrij aan het eten gegaan door mee te doen met de inspiratieweek. Een vriendin van mij is verplicht om dit te doen en ik wilde wel eens zelf ervaren wat zij dan moet doen. Ik ben er achter gekomen dat ik toch nog meer energie heb gekregen dan voorheen. Ik eet al weer ruim een jaar zo goed als suikervrij, ook sinds die inspiratieweek. Dat bevalt ook prima. Heb vandaag bij een vriendin een anamnese (zij is natuurgeneeskundige en stond op een braderie haar werk te promoten) laten doen wat de gezondheid betreft en daar kwam uit dat die er behoorlijk goed uitziet. Mede dankzij het suikervrij en ik denk nu ook glutenvrij eten. Ik zou daar graag een hulp bij willen in de vorm van dit boek en zou er heel blij mee zijn zodat ik mijn gezondheid kan houden zoals die nu is en nog kan verbeteren.

Karin
Door

Karin

op 01 Jun 2014

Ik heb reuma en ik ben simpelweg benieuwd of glutenvrij eten misschien van invloed kan zijn op mijnklachten. Verder eet ik al zoveel mogelijk clean en suikervrij en daar voel ik me goed bij.

Amber Elorabi
Door

Amber Elorabi

op 02 Jun 2014

Sinds januari 2014 eet ik een stuk gezonder, veel verser, vegetarisch, én nu probeer ik ook nog suikervrij te eten. Ik ben elf kilo af gevallen, maar het afvallen was niet mijn hoofddoel. Ik ben pas achttien jaar en werd elke ochtend moe wakker, ik zag er wit uit, wallen onder mijn ogen en ik voelde me vaak somber. Ik kon er geen reden voor bedenken en besloot na vele artikelen gelezen te hebben mijn eetpatroon aan te passen. Ik voel me nu een stuk beter, maar ik ben ervan overtuigd dat het nog beter kan. Toen stuitte ik op het glutenvrije eten, dit lijkt mij een enorme uitdaging en ik denk dat dit mij veel energie zal geven. Ik ben een meisje dat graag sport, en dat is een combinatie in dit boek. Al met al, dus echt iets voor mij! Ik hoop dat ik de uitdaging, met behulp van dit boek, aan kan gaan. Zodat ik fitter én gezonder wordt, en me dus nog beter ga voelen!

no name
Door

no name

op 02 Jun 2014

Dit zou geweldig zijn. Ik kamp met nare darmproblemen die me steeds meer belemmeren. Mogelijk dat deze manier van eten me gaat helpen om weer fit te worden!! En dus de darmproblemen te "verslaan"

Charlotte van Bavel
Door

Charlotte van Bavel

op 02 Jun 2014

Ik zou graag dit boek willen winnen, omdat ik meer wil presteren met sporten, fit wil zijn én daar alles wil uithalen net als bij Novak Djokovic. Dit boek zou mij daar enorm mee steunen!

Miranda
Door

Miranda

op 02 Jun 2014

Na 30 jaar diëten ben ik er nu achter dat ik lipoedeem heb. Afvallen blijft dus lastig maar ik wil blijven onderzoeken hoe ik mijn lichaam weer aan het werk krijg... Ik eet clean, zoveel mogelijk suikervrij en sport. Tarwe en glutenvrij eten staat nu op de lijst en ik wil alle info hierover "opzuigen". Het boek is een goede start en ben heel benieuwd naar zijn adviezen.

Katleen Weverbergh
Door

Katleen Weverbergh

op 02 Jun 2014

Als muzikant (student Conservatorium) vind ik gezond eten zeer belangrijk. Elke dag opnieuw studeer ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds; door een ontspannen geest en gezonde voeding kom ik nooit (zelden) energie tekort. Koken en wandelen is voor mij de perfecte ontspanning, tv heb ik niet nodig. Hierdoor ben ik ook constant op zoek naar nieuwe weetjes en ideetjes i.v.m. voeding, waarbij ik al heel veel heb bijgeleerd in deze gluten-vrije week! Om hier nog dieper op in te kunnen gaan, zou ik dus heel graag het boek van Novak Djokovic lezen. Voor mij dus geen boek om te willen 'dieet-en', maar een boek om er als persoon fysiek en psychologisch uit te groeien en om op die manier energie, rust en liefde te reflecteren op mijn omgeving.

Astrid
Door

Astrid

op 03 Jun 2014

Ik probeer zo min mogelijk brood te eten, maar vind het wel lastig om er helemaal af te blijven. Dit boek lijkt me erg inspirerend en ik zou het daarom graag winnen.

Carola
Door

Carola

op 03 Jun 2014

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen om suiker te laten staan en nu ook tarwe. Wat ik ondertussen heb bereikt is dat de inwendige infectie die ik al langere tijd heb, stukken verminderd is. Mijn darmen werken veel beter, soms wel eens te goed. En ik ben afgevallen, echter dit was niet nodig. Graag wil ik wat aankomen en me fitter en energieker voelen. Is het dan toch beter om ook glutenvrij te gaan eten? En wat blijft er dan over qua voeding? Wellicht vind ik de antwoorden in dit boek.

Myrthe
Door

Myrthe

op 04 Jun 2014

Mijn doel is om eindelijk de ballon te laten vliegen. Sinds januari ben ik zonder suiker en zonder pakjes/zakjes, rood vlees en al dat soort dingen gaan eten. Sindsdien is mijn buik een ballon. Ik wil proberen om met een glutenvrije levensstijl deze ballon op te laten stijgen. En hij mag meteen al mijn dromen meenemen! Kom maar op!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 05 Jun 2014

Ik zou graag mijn man extra willen stimuleren om, net als wij, zijn kinderen en ik, glutenvrij te gaan eten. Hij heeft nog de ouderwetse gedachte van brood moet en doet iedereen goed. Wat wij noodgedwongen eten voelt voor ons beter, maar hij vindt het "mambojambo". Mijn man is een goede tennisser en zal zeker het boek gaan lezen. Ook zijn prestaties zijn soms minder goed dan hij hoopte. Ik hoop dat hij door het lezen van het boek ook net zo enthousiast wordt als wij! Het zal ons leven ook veel makkelijker maken.Met vriendelijke groet. Jacqueline

Willemien
Door

Willemien

op 18 Jun 2014

Ik wil hèèl, hèèl graag winnen om ( gezond) te eten.Het boek eten om te winnen van Novak Djokovic spreekt me hierin erg aan om mijn gezondheid weer op peil te krijgen nadat ik Q koorts heb gehad en nog steeds kamp met een Candida infectie.Ik probeer zonder suiker en zonder tarwe en gluten te eten, maar dat valt niet mee!!! Maar met de tips en oefeningen uit dit mooie boek zal het wat makkelijker gaan .Misschien heb ik straks de puf weer om te tennissen...Warme groetjes Willemien

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading