Raw Food
Eva van Zeeland
Raw Food
04/25/2013
2 min
1

Is Raw Food de uitdaging voor jou?

04/25/2013
2 min
1

Onder de aanhangers van een natuurlijke levensstijl, kom je regelmatig ‘raw foodies’ tegen. Maar wat houdt dat nou precies in, Raw Food? Veel mensen denken dat Raw Foodies eten zoals een konijntje, maar niets is minder waar. Raw Food bestaat inderdaad uit rauwe, plantaardige voeding zoals fruit, groenten, noten en zaden. Maar dat er zoveel heerlijke Raw Food recepten bestaan, dat verwachten de meeste mensen niet.

Waarom zou je Raw Food eten?

De hedendaagse voeding bestaat uit veel geraffineerde producten zoals wit meel, suikers, transvetten, kleurstoffen, geurstoffen, etc. Deze werken niet alleen verslavend, maar ze veroorzaken ook veel afvalstoffen in ons lichaam. Verder eten we dagelijks vlees waarbij we hormonen en antibiotica binnen krijgen. Al deze afvalstoffen zorgen voor een overbelast en daardoor van futloos lichaam. Een voordeel van Raw Food is dat je veel minder gifstoffen inneemt via je voeding en je lichaam dus minder tijd en energie hoeft te steken in het elimineren van die gifstoffen. Op die manier reinig je je lichaam en kan het zichzelf ook makkelijker zelf genezen en regenereren. Je krijgt meer energie.

Jouw juiste gewicht

Doordat je lichaam zichzelf gaat reinigen is het ook mogelijk om jouw juiste gewicht te bereiken. Je lichaam kapselt afvalstoffen namelijk in een jasje van vet in. Als je Raw Food op de juiste manier integreert, kun je dit proces omkeren en de afvalstoffen in je lichaam neutraliseren.

Moet je 100% rauw eten?

Nee, dat hoeft niet. Het is zelfs beter om dat niet te doen, vooral in het begin, zodat je het beter volhoudt. Ook hier is de 80-20 regel een goede toepassing: integreer 80% van deze voeding en je zit ideaal. Maar alles wat je meer doet dan je nu doet, zal uiteraard al een verschil maken.

Begin jouw Raw Food uitdaging

Wil jij starten met Raw Food maar je weet niet goed hoe? Wellicht is het programma van Legally Raw wel iets voor jou! Het is een gemakkelijk programma waarbij je stap voor stap wordt begeleid op je weg naar een leven als Raw Foodie.

Over Legaly Raw

Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van Legally Raw. Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte een tiental jaar geleden het bedrijf Slank & Gezond op, om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze dit jaar zelf 50 wordt, heeft ze zich gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen boven de 40, naar een gezonde en pure levensstijl. Zowel op het gebied van pure voeding, natuurlijke verzorging en gifvrij huishouden. Haar Raw Food ‘Slank en Gezond’ programma is hier een onderdeel van en wint steeds meer aan populariteit.

Is Raw Food de uitdaging voor jou?

 

Reacties
Categorieën