datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Marileen; Je mag zijn wie je bent! Bepaal je eigen vrouwelijkheid
05 juli 2017 
8 min. leestijd

Marileen; Je mag zijn wie je bent! Bepaal je eigen vrouwelijkheid

Je mag zijn wie je bent en door deze cover-actie voel ik mij geroepen om te laten zien dat ook kaalheid heel mooi kan zijn. Dat wat je uniek maakt kan krachtig overkomen en is niet iets wat we zouden moeten hoeven verstoppen.

En hier sta ik dan; op de cover van Miss Natural Magazine! De afgelopen weken hebben mij naast deze overwinning ontzettend veel moois opgeleverd. Het gejoel en de ontlading na de uitslag was heerlijk, maar los van de covershoot heeft het meedoen me al zoveel gebracht. Het hele pad naar de ontknoping is voor mij al zo waardevol. Door deze actie werd ik mij namelijk bewust van het feit dat ik iets te bieden heb met de manier waarop ik met mijn kaalheid omga. Want hé, het is niet erg om anders te zijn.

Ik wil iedereen laten zien dat je ook als kale vrouw op de cover kan verschijnen en dat je niet meteen bent afgeschreven als je niet voldoet aan een bepaald ideaalbeeld. Je mag zijn wie je bent en door deze cover-actie voel ik mij geroepen om te laten zien dat ook kaalheid heel mooi kan zijn. Dat wat je uniek maakt kan krachtig overkomen en is niet iets wat we zouden moeten hoeven verstoppen.

Daar ging mijn haarMarileen 2

Neem mijn haarverlies als voorbeeld. Op mijn negentiende ontdekte een vriendin wat kale plekjes op mijn hoofd. Ik bleek de haarziekte Alopecia te hebben en op mijn 22e , toen ik bijna geen haren meer overhad, besloot ik mijn laatste haren ook af te scheren. Ik was op dat moment met mijn vriendje aan het backpacken door Australië en de enorme afstand tot mijn eigen wereldje heeft het mij wat makkelijker gemaakt. Ik was in een omgeving waar ik niemand kende en daardoor had ik geen last van schrikreacties van bekenden op mijn nieuwe uiterlijk. Iedere spiegel was een hel en de blikken van onbekenden waren heftig, maar ik kon op mijn eigen tempo wennen aan mijn kale hoofd. Na een jaar keerde ik terug en ik heb een tijd lang doeken en sjaaltjes om mijn hoofd gedragen omdat ik de schrikreacties van bekenden heel heftig vond. Niet iedereen wist wat er met mij aan de hand was en verschillende mensen dachten dat ik kanker had. Mijn omgeving moest het proces van mijn kaalheid nog doorlopen. Het proces dat ik al grotendeels had doorstaan. Op een gegeven moment kreeg ik alleen nog wat rare blikken toegeworpen van vreemden. Ik heb nu oogkleppen op en ik zie niet eens meer wanneer men naar mij kijkt. Ik ben er immuun voor geworden.

Een pijnlijke confrontatie

De kaalheid is voor mij nooit een belemmering geweest en ik heb altijd gedaan wat ik graag wilde doen. Natuurlijk zijn er wel wat momenten geweest waarop ik heb geworsteld met mijn vrouwelijkheid. Mijn broer zit in een heel ander wereldje dan ik en hij heeft mij een keer meegenomen naar een gala. Het vinden van een gala jurk was voor mij geen probleem, maar om de outfit helemaal compleet te maken hoort er ook haar en make-up bij. Ik kreeg het gevoel dat ik naast mijn jurk niets extra’s qua styling kon doen om met mijn outfit te matchen. Ik vond het confronterend en lastig, maar ik ben toch gegaan. Ik trok mijn galajurk aan met mijn vertrouwde kisten daaronder en een stel hakjes nam ik mee voor op het feest.

In een situatie waarin uiterlijk een grote rol speelt, doet het wel iets met mij. Toch heb ik gekozen om mijn kale koppie niet te verstoppen onder een haarwerk. Dat was op de een of andere manier geen optie voor me. Het zou me veel stress opleveren om een haarwerk te dragen. Blijft het zitten tijdens een ritje in de achtbaan? Het wordt lelijk in een zwembad vol chloor en het gaat zweten en kriebelen tijdens het sporten. En wanneer introduceer je jouw kale hoofd aan een nieuwe vlam? Over al deze dingen hoef ik dus nooit na te denken. Ik heb een manier gevonden om met mijn kaalheid te dealen.

Anders zijn is niet ergmarileen 3

Laatst ben ik voor het eerst naar een Alopecia-dag geweest. Voorgaande jaren ging ik niet, omdat ik in de verslagen van die dag altijd foto’s zag van mensen met haar. De meeste mensen met kale plekken of volledige haaruitval kiezen ervoor om een haarwerk te dragen. Omdat ik mij door de opleiding stresscounseling en door deze actie weer ben gaan bezighouden met het proces rondom mijn kaalheid, besloot ik toch te gaan. Zoals gedacht waren er niet meer dan zes kale hoofden te zien tussen zo’n 150 vrouwen. Ik vond het best confronterend dat ik nog zo opviel terwijl ik op een plek was waar ik juist zou verwachten een keer niet de enige vrouw zonder haar te zijn. Ik begrijp dat er heel veel schaamte, confrontatie en onzekerheid bestaat, want ik ken de worsteling. Ook ik heb mij onzeker gevoeld en het heeft zeker iets gedaan met mijn schoonheidsgevoel en vrouwelijkheid. Maar ik vind het wel heel jammer en moeilijk om te zien dat er nog zo’n taboe is.

Er zijn heel veel aandoeningen waar niet over gepraat wordt of die niet gezien mogen worden, maar er is juist zoveel te halen op dat gebied. Ik ben er zeker van dat iedereen iets heeft waar hij of zij zich voor schaamt, wat hem of haar onzeker maakt. Het kan geestelijk of lichamelijk zijn, zichtbaar zijn of niet. Wat het ook is, iedereen heeft iets en iedereen heeft zo zijn eigen verhaal. Als we er met zijn allen voor kiezen om hier open over te zijn, kunnen we onze maskers laten vallen.

Mijn interesse werd mijn passie

Het enige wat zeker is bij Alopecia, is dat niets zeker is. Ik heb liever zwart op wit dat mijn haar nooit meer terugkomt, dan dat het weer gaat groeien en vervolgens weer uitvalt. Dat proces is namelijk wat het voor mij zo zwaar maakt. Ik weet niet of ik echt hoop dat mijn haar weer terugkomt, maar het zou wel betekenen dat alles in mijn lijf weer helemaal in orde is en daar zou ik heel blij mee zijn. Ik ben opgegroeid met bronchitis, allergieën, inspanningsastma en eczeem. Samen met mijn moeder heb ik heel wat dokters en homeopaten bezocht en ik heb o.a. bepaalde voedingsvoorschriften gekregen. Mijn energie raakte op door die hele zoektocht naar genezing en ik richtte mij uiteindelijk op acceptatie. Dat bracht mij rust.

Een aantal jaren geleden is mijn interesse voor gezondheid weer aangewakkerd. Mijn klachten waren nog niet weg en ik ben me gaan verdiepen in nieuwe inzichten door boeken te lezen en platforms te volgen die ik interessant vond. Ik leerde o.a. over gluten en zuivel en ik ben eerst overgegaan op havermout als ontbijt. Na een tijdje ben ik mijn lunchbrood gaan vervangen voor salades en soepjes, en ik probeerde andere avondmaaltijden. De gluten verdwenen langzaamaan en door bewust bezig te zijn met voeding, realiseerde ik mij dat ik het heel leuk vind om nieuwe recepten te ontdekken, uit te proberen, te maken en te delen. Ik vond het zelfs zo interessant, dat ik verschillende opleidingen ben gaan volgen en op die manier is het mijn passie geworden.

vrouwelijkheid

Mijn advies Voeding van Leen

Intussen ben ik trainer Hormoonfactor, Detox Coach en Stresscounselor. In mijn bedrijf Voeding van Leen kijk ik wat er bij je past om jouw gezondheid op een natuurlijke manier te verbeteren. Ik ondersteun mensen bij de zoektocht naar een gezonde leefstijl en ik ben ervan overtuigd dat je klachten en kwaaltjes op een natuurlijke manier kunt aanpakken. Symptomen zijn er niet voor niets, we zijn alleen verleerd om naar ons lichaam te luisteren. Het is belangrijk om te zoeken naar de oorzaak van klachten in plaats van de symptomen tijdelijk weg te smeren. Wanneer je de oorzaak niet aanpakt, negeer je een signaal van het lichaam. Ik kijk met mijn cliënten naar hun hele gezondheid, zodat we de oorzaak kunnen opsporen, en hoe we die kunnen beïnvloeden door het aanpassen van de leefstijl. Voeding is een deel daarvan. Maar tegen stress kun je niet opeten. Vandaar dat ik nu ook de opleiding Stresscounselor heb gedaan. We zijn in een maatschappij beland waar we continu met stress dealen. We leggen onszelf veel te veel op en gunnen onszelf te weinig rust. Daarnaast ontstaat een groot deel van de stress onbewust. Het is belangrijk om af en toe de stilte op te zoeken, te zorgen voor bezieling en herstelmomenten. En bewegen is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Positieve effecten

Het eerste wat ik merkte toen ik een paar jaar geleden mijn leefstijl verbeterde, was mijn stabiele bloedsuikerspiegel. Ik was vroeger gewend om iedere twee uur te eten. Ik vond dat heel normaal en mijn lichaam gaf aan dat ik wel wat voedsel kon gebruiken. Ik at ontzettend veel. Na het veranderen van mijn eetpatroon, kreeg ik veel meer rust. Ook mijn darmen werden rustig. De buikkrampen en gassen verdwenen en ik had geen last meer van een opgezette buik. Mijn darmen zijn duidelijk blij met mijn nieuwe leefstijl. Die twee effecten op korte termijn waren mij al zoveel waard. Uiteindelijk is zelfs mijn eczeem verdwenen. Ook kan ik weer in de buurt komen van dieren zonder dat ik daar ziek van word. Dit alles is een teken dat mijn auto immuunsysteem tot rust is gekomen. Het geeft mij een enorm goed gevoel.

Een gezonde leefstijl op vakantie

Overal zijn keuzes te maken dus ook op vakantie. Ik denk dat het prima is om de touwtjes een beetje te laten vieren, al doe ik dat zelf liever niet. Ik neem een boodschappenkrat mee met producten die ik nodig heb en waarvan ik weet dat ze niet in het buitenland verkrijgbaar zijn. Gluten- en suikervrije producten zijn tegenwoordig overal te vinden en als de basis bestaat uit groenten, fruit, noten en peulvruchten, dan kom je er wel. Zorg dat je voor de vakantie een beetje routine hebt in de keuken en dan vind je in het buitenland diezelfde routine vanzelf. Ik vind dat je in de vakantie volop moet genieten, maar doe dit dan wel bewust. Zie de vakantie niet als een excuus.

Ultieme zomersnack

In de zomer maak ik graag mijn eigengemaakte roomijs van kokosmelk en bevroren fruit. Het is zó simpel te bereiden en ontzettend lekker! Je gooit een handje bevroren frambozen en een handje bevroren mango in een kom en je voegt daar ¼ blikje kokosmelk aan toe. Dit alles pureer je met een staafmixer en voilà, klaar om op te eten!

Gratis Stresscounseling!

Voor alle Miss Natural lezers heb ik een leuke actie bedacht: iedereen die een afspraak bij me maakt, of het nou voor hormoonbalans, detoxkuur of stresscounseling is, krijgt een gratis consult stresscounseling erbij! Dat kan iedereen altijd gebruiken. Zet in je e-mail er even bij dat je via Miss Natural komt. Je kunt een afspraak met mij maken via marileen@voedingvanleen.nl of bel 06-44502401.

www.voedingvanleen.nl

Wat maakt jou uniek?

Marileen won de ‘Op de cover’ actie van Miss Natural en werd prachtig opgemaakt met de natuurlijke make-up van Miss W.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 Jul 2017

Wat een prachtig verhaal Marileen! Ik ben heel trots dat jij op de cover staat van Miss Natural magazine.

Jo's Daughter
Door

Jo's Daughter

op 06 Jul 2017

Wat ontzettend stoer van je!!

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine