datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Jenaida gaat schrijven als Miss Natural
21 december 2012 
2 min. leestijd

Jenaida gaat schrijven als Miss Natural

Ik ben Jenaida van Wijk, woonachtig in Eindhoven, getrouwd en moeder van twee jongens van 3,5 en 2 jaar. Sinds enkele maanden schrijf ik blogs met als doel mensen bewust te maken van de relatie tussen gezondheid, voeding en beweging. En nu heb ik ook de eer om te mogen schrijven voor Miss Natural!

Van kleins af aan wist ik dat ik dokter wilde worden. Maar tijdens de opleiding tot huisarts kreeg ik meer en meer het gevoel van : “Is dit het nou, dokter zijn? Wordt het de rest van mijn leven; spreekuur draaien, recepten uitschrijven, visites rijden, geruststellen en verwijzen?” Het was wat het was en ik deed het er maar mee. Tot ik op een dag iets leerde over voeding, hormonen en afvallen. Als Alice tuimelde ik het konijnenhol in en ontdekte de wondere wereld van de Geneeskunde.

Alice in Wonderland

Mijn speurtocht begon. Boek na boek las ik, cursussen, workshops en opleidingen volgde ik. Mijn huisartsopleiding moest er zelfs even voor wijken. Ik wilde alles weten over deze onbekende kant van de Geneeskunde, de èchte Geneeskunst. Wat is dan die echte Geneeskunst? Dat is op de eerste plaats de wetenschap dat onze genen oeroud zijn. Het is weten hoe het lichaam werkt, weten wat nodig is voor een optimale werking en zo weten wat er ontbreekt in geval van ziekte en dat op gepaste wijze verhelpen met onder andere voeding en beweging. Dat is iemand helpen genezen.

Film versus foto

Tijdens mijn opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde werd ons geleerd dat het gaat om de ‘film’ en niet om de ‘foto’. Er gaat namelijk heel wat vooraf aan het daadwerkelijk ontstaan van een ziekte. Tijdens mijn studie Geneeskunde heb ik geleerd de foto, de ziekte, te behandelen. Van het bestaan van een film had ik geen weet.

Mijn eigen gezondheid

Ik beschouwde mezelf altijd als gezond. Dat ik huidproblemen had, bijna iedere dag hoofdpijn en jaarlijks enkele maanden geteisterd werd door hooikoorts, accepteerde ik maar als dingen die bij mij hoorden. Toen ik mijn gewone schijf-van-vijf-menu verving door het oerdieet, veranderde mijn leven. Weg hooikoorts, weg hoofdpijn. Welkom stralende huid, welkom energie, welkom gezondheid. Hoe kan dat toch, zonder ook maar één medicijn?

Oer-lifestyle

Om optimale gezondheid te bereiken moeten we terug in de tijd, terug naar onze genen. We moeten leven als moderne oermensen. We moeten ons lichaam geven waar het voor gemaakt is: volwaardige voeding, beweging en ontspanning. Want ware gezondheid begint van binnen.

Ik ben natuurlijk nog niet klaar met leren over de oer-lifestyle, maar wat ik al weet en wat ik nog te weten ga komen, deel ik, als Miss Natural, graag met jullie!

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 21 Dec 2012

Welkom Jenaida! Ben benieuwd naar je schrijfsels!

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 21 Dec 2012

Bedankt! Ik heb er zin in!

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 23 Dec 2012

Welkom Jenaida! Ik kijk uit naar je blogs en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd bij welke onderwijsinstelling je orthomoleculaire geneeskunde hebt gestudeerd :-)

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 28 Dec 2012

Ook jij bedankt voor het hartelijke welkom, Marjolijn! Ik heb de opleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd bij Natura Foundation.

eudia
Door

eudia

op 23 Dec 2012

leuk en mooi gezond en blij ben benieuwd en kan niet wachten welkom welkom

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 28 Dec 2012

Dank je!

Petty
Door

Petty

op 24 Dec 2012

Hallo Jenaida! Wat mooi dat het Miss Natural ondertussen vanuit alle hoeken van kennis vertegenwoordigd gaat worden. En woonachtig in Eindhoven?! Heb je daar ook een praktijk? Ik woon namelijk zelf In Waalre dus om de hoek en zoek nog een goeie dokter! Haha!

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 28 Dec 2012

Petty,op zoek naar een goeie dokter? Zoek niet verder, haha! Ik heb een praktijk in Eindhoven ja. Je kunt op mijn website kijken voor meer informatie. Ik ben blij dat Miss Natural op mijn pad is gekomen en draag graag wat bij.

Annelies
Door

Annelies

op 07 Jan 2013

Dag Jenaida, wat fijn dat je ons wilt delen in jouw kennis als arts en voedingsdeskundige. Het verbaast mij buitengewoon dat de overheid zo weinig aandacht heeft voor preventie (waaronder goede voeding). Als ik de zorgkosten van Nederland moest betalen, dan zou ik er wel voor zorgen dat iedereen zo gezond mogelijk leefde! Ik wil je iets vragen over het oerdieet waar je over schrijft. Ik als vegetarier voel me niet zo aangesproken door het vleeseten dat erbij hoort. Zijn daarvoor alternatieven? Ik eet bijv graag soya en peulvruchten, wat volgens het oerdieet dus niet 'mag'. Benieuwd hoe je hier naar kijkt. groetjes, Annelies

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 14 Jan 2013

Beste Annelies, Het oerdieet is niet echt voor de vegetariër nee. Maar de oermens was ook geen vegetariër. Eet je wel vis? Ik zou je zeker aanraden om af en toe proteïnepoeder te gebruiken. Uit die aminozuren kun je wel alle andere aminozuren en eiwitten maken die je lichaam nodig heeft. Dat kost echter wel veel moeite. Het aminozuur carnitine bijvoorbeeld is noodzakelijk voor de vetverbranding. Dit zit gewoon in vlees en vis. Je eet het, je hebt het. Eet je helemaal geen dierlijke producten of soja, dan moet carnitine in je lichaam gevormd worden uit lysine en methionine. Dat gaat wel, maar heeft heel wat chemische bewerkingen nodig met allerlei enzymen en onder andere vitamine C. Het is wel aan te raden om andere eiwit-supplementen te gebruiken, zeker carnitine. Maar een carnitine-supplement komt van vlees... Je zult wel begrijpen dat oerleven als vegetariër een lastige opgave is. Vriendelijke groeten, Jenaida

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine