10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Kennisfestival over gezond en lekker eten
01 oktober 2011 
3 min. leestijd

Kennisfestival over gezond en lekker eten

Kennisfestival Food4you oktober 2011Net als ik ook bezig met gezonde en natuurlijke voeding? Dan is het Food4you kennisfestival iets voor jou!

Food4you vindt vanaf vandaag twee weken lang plaats in Wageningen, Ede, Barneveld en Veenendaal.

Food4you is hét kennisfestival over gezond en lekker eten. Met kennispartners als Wageningen UR en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wordt aandacht besteed aan gezond en lekker eten en worden recente ontwikkelingen belicht.

Kennisinstellingen en het bedrijfsleven laten samen zien waar ons voedsel vandaan komt, hoe gezond het is, hoe het smaakt en wat het met je doet. De regio Food Valley, waar Food4you zich afspeelt, ontwikkelt zich tot internationale topregio op het gebied van Food.

Voor wie is Food4you

Food4you biedt een gevarieerd programma voor een grote doelgroep van 8-80 jaar. Het festival verbeeldt op een originele manier de verhalen over gezond en lekker eten, waardoor deze toegankelijk worden voor een groot publiek. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven.

WK Spruitjes koken

Zo is er op 14 oktober het WK Spruitjes koken waar een deskundige jury van 30 kinderen onder leiding van juryvoorzitter Pierre Wind zal bepalen wat het beste spruitjesrecept ter wereld is. Daarmee laten ze zien dat lekker en gezond koken makkelijker is dan je denkt.

Kinderuniversiteit over voeding

Op 5 oktober is er een echte Kinderuniversiteit voor kinderen uit groep 6, 7 of 8. Echte professoren geven daar college over onderwerpen als; Altijd al willen weten wat er allemaal in voeding zit en Wat er nu wel of niet goed voor je is? Is het waar dat je je lekker voelt als je goed eet? Na afloop ontvangt iedereen een echt diploma van de professor.

Je kunt van 1 t/m 15 oktober je kennis over voeding uitbreiden en natuurlijk een heleboel proeven!

Voor de professional is er de Food Professional Day op maandag 10 oktober 2011 voor ‘Chefs’ uit de industrie, de gastronomie, de zorg en de catering.

Voor wie is Food Professional Day?

De belangrijkste doelgroepen zijn wetenschappers, chef-koks en andere insiders in de wereld van de (gezonde) voeding en gastronomie zoals vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie, studenten en mkb-ondernemers. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Enige vakinhoudelijke kennis is handig om de verschillende bijdragen goed te kunnen volgen.

Programma 2011

In de ochtend staat een seminar op het programma met lezingen van spraakmakende voedingswetenschappers en gelauwerde chef-koks. ’s Middags kun je zelf aan de slag in workshops, gericht op verschillende ‘keukens’: van ziekenhuis tot de industriële keuken, van toprestaurant tot catering.

De kosten per deelnemer bedragen €225,- voor de ‘Food Professional Day’ op maandag 10 oktober 2011. Je kunt je hier aanmelden.

Boek Gezond Eten Gewoon DoenGezond eten, gewoon doen

Professor Frans Kok van Wageningen University schreef een boek over hoe je nu echt gezond op gewicht blijft. Wat is de wetenschap achter gewoon gezond eten? Hij geeft hierover een lezing op zaterdag 8 oktober a.s. van 14.00 tot 14.45 uur in Theater Junushoff (kleine zaal) in Wageningen. Met signeersessie! Heb je het boek Gezond eten, gewoon doen nog niet dan is het nu tegen een gereduceerd tarief te koop bij de erkende boekhandel. Print hier de bon voor €4,95 korting voor het boek Gezond eten, gewoon doen.

Ga jij naar het Food4you kennisfestival?

 

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.